Şimdi Ara

Bitcoin Mining ile Yüzme Havuzu Isıtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir Bitcoin madencisi, kazım yaparken ortaya çıkan ısıyı değerlendirmenin farklı bir yolunu buldu. Uzun süredir BTC mining yapan madenci, üretim esnasında ortaya çıkan atık ısıyı, yüzme havuzunu ısıtmak için kullanmaya başladı.


    Bitcoin meraklısı Jonathan Yuan’ın yüzmek hobisi ancak bulunduğu şehirin soğuk olması sebebiyle evindeki havuzu çoğu zaman kullanılmaz halde oluyor. Bitcoin madenciliğine başlayan Yuan, ortaya çıkan ısı ile havuzunu ısıtıp ısıtmayacağını düşünmeye başladı.

    Yuan, verdiği röportajda “bir ısı dağıtıcı sistem satın alarak ASIC makinelerinde ortaya çıkan ısıyı havuzuna aktardığını” belirtti. “Havuzu tüm yaz boyunca 32 derecenin üzerinde tutmayı” başardığını söyledi.


    Bu işlem sayesinde hem havuzunu ısıttığını hemde makinelerin soğutma maliyetini düşürdüğünü belirtti.

    Bitcoin Mining ile Yüzme Havuzu Isıtmak


    Yuan bu girişimini büyük yüzme havuzu ve işletmelere tavsiye ettiğini belirterek, “Havuzlarınızı ısıtmak için harcayacağınız elektrik ile Bitcoin üretebilirsiniz.” diyerek işletme sahiplerine çağrıda bulundu.


    İlerleyen zamanlarda bu sistemi daha endüstriyel hale getirerek, özel havuz tankları ve mining rigleri üreterek baştan sona bir ürün tasarlayıp bunu pazarlamayı düşündüğünü belirtti.


    Kaynak: Btcgazetesi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.