Şimdi Ara

Bitcoin'in 2017'den bu yana en büyük güncellemesine onay çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin'in 2017'den bu yana en büyük güncellemesine onay çıktı



    Bitcoin'in (BTC) Taproot güncellemesi %90 oranında kabul ile onaylandı. Güncelleme sayesinde ağdaki veri miktarı, gizlilik, güvenlik ve ölçeklendirme için yeni olanaklar sunulacak.



    Bitcoin protokolünde yıllar sonra öne çıkan en önemli güncelleme olan Taproot, artık yeterli madencilik desteğine sahip durumda.



    Speedy Trial tarafından belirtilen verilere göre, belirlenen 2 haftalık zorluk periyotlarından herhangi birinde çıkarılan blokların en az %90’ı yükseltme için desteklerini “işaret” ederse, aktivasyon süreci başlayacaktı. Yani bir süre içinde çıkarılan 2.016 bloktan 1.815’inin, o bloğu çıkaran madencinin yükseltmeden yana olduğunu gösteren küçük bir kodlanmış bilgi parçası içermesi gerekir.



    Ayrıca Bkz.Dogecoin’in (DOGE) köpeğinin NFT’si 4 milyon dolara satıldı



    Bu ikinci zorluk döneminde, 687.284 numaralı blokta bu kriter karşılandı. Zorluk dönemi Pazar günü sona erdiğinde, Taproot’un blokların %99’undan fazlasının kesin olarak güncelleme lehine sinyaller vermesi oldukça olası.



    Taproot, 2017’deki SegWit’ten bu yana Bitcoin’in en çok beklenen güncelemesi konumunda. SegWit’in ana odak noktası Bitcoin protokolünü ölçeklendirmek iken, Taproot ise ağı Schnorr imzaları olarak bilinen yeni bir imza şemasıyla donatacak. Bitcoin koduna yapılan bu küçük ayarlama, gizlilik, çoklu imza cüzdanları ve güvenlik ile ölçeklendirme için yeni olanaklar sunacak.




    Kaynak:https://www.coindesk.com/locked-in-bitcoin-taproot-upgrade-gets-activation-mandate







  • sistem şişmesi
    ileride sadece bu sistemlerin
    quantum bilgisayarı olan bankların yönetimine gireceğini işaret ediyor.

    özetle merkeziyetsiz sistem
    en sonunda tek bir merkezden yönetilecek
    bir yapıya dönüşecek gibi !!!

    bu kaçınılmaz bir gerçek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Temmuz 2021; 8:23:47 >
  • Harcadığı elektrik günün sonunda neye faydası oluyor ?

  • Yav he

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Başkalarınında quantum bilgisayarı olacak bu sayede merkeziyetsiz olmaya devam edecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    o sorunun cevabı yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Bitcoin in alt yapısının korunması ve çalışmasına yarıyor o kadar makina çalıştırıp demir kazıp onları taşıyıp işleyip demir para olarak bize gelmesinden daha ucuz maliyetli bir para

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha hızlı tokatlayacaklar yanii bizim kriptocuları :))

  • bu badsectorleşmiş hardisk görüntüsü kimi kandırıyonuz Bitcoin'in 2017'den bu yana en büyük güncellemesine onay çıktı 

  • joven kullanıcısına yanıt

    Bitcoin'in merkeziyetsizliği ve güvenliğini sağlıyor. Nonce sayısını bulan madenci bloğu yaratabiliyor.

  • Hiç öyle bir şey olur mu? Öyle bir ihtimal oluşursa da uzlaşma yöntemi değiştirilir kimse bunu kabullenmez. Harddisk alanıyla madencilik yapılan yöntem bile var.

  • hiddencat H kullanıcısına yanıt

    HDD ile Bitcoin mi kazılıyor? Bir de uzlaşma yöntemini değiştirecek kim onu merak ettim.

  • Chia coin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bitcoin kazılmıyor, Chia coinde disk alanı üzeriden uzlaşı sağlanıyor, gerekirse Bitcoin de bu yönteme ya da başka bir yönteme geçer. Bitcoin'in geliştirici ya da para sıkıntısı yok, geliştiriciler yapamasa bile yapcak kişiye parayla yaptırılabilir ama buna gerek kalmaz zaten. Yazılımı yazıldıktan sonra isteyen herkes bunu kullanabilir. Mesela Ethereum 1 yıl içinde proof of stake yöntemine geçmeyi planlıyor.

  • hiddencat H kullanıcısına yanıt

    Bilmediğim için soruyorum, bu dediğiniz “güncelleme”leri kim veriyor? Böyle bir şeyin olması ademimerkeziyetliliği bozan bir şey değil mi? Mesela bir grup insan kendi çıkarları için güncelleme getiremezler mi?

  • Bitcoin farklı bilgisayarlarda çalışıyor, bu farklı bilgisayarlar önceden üzerinde uzlaştıkları kurallara uyarak blockchaine transferleri kaydediyorlar. Kullanıcılar da bu kuralları benimsediği için Bitcoin kullanıyor. Eğer blockchain transferleri kaydeden madencilerden biri bu kurallara uymadan bir blok yaratırsa kimse bu bloğu dikkate almaz, isterse bu madenci kurallara uymayan yeni blocklar yaratıp kendi yarattığı önceki blocklara bağlasın kimse için bir şey ifade etmez. Ama bu yeni kuralları benimseyen başka madenciler ve kullanıcılar da olursa bu blockchain onlar için bir şey ifade eder. Daha önce bu şekilde Bitcoin’de forklar oluşturuldu, mesela Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold. Bunlar farklı blockchain olarak devam ettiği için farklı coin bunlar. Daha sonra Bitcoin Cash'de de hard fork oldu ve Bitcoin SV çıktı. Aşağıda görseldeki gibi oluyor.

    Bitcoin'in 2017'den bu yana en büyük güncellemesine onay çıktı

    Bu durma hard fork deniyor, bir de soft fork var. Eğer çoğu madenci yeni kurallara geçerse blockchainde yeni bir dallanma olmaz budurda ya da yapılan değişik farklı blockchainlere ayrılmayı gerektirmez madenciler hem eski hem yeni kuralı aynı anda uygulayabilirse soft fork oluyor. Geçmiş de soft fork da oldu, kullanıcılar transfer işlemi yaratırken hem legacy denen eski şekilde hem de yeni olan ama madencilerin okuyup anlayabildiği segwit yöntemiyle transfer yaratabiliyor.

    Bu şekilde insanlar fikir ayrılığına düşerse herkes kendi yolundan gidebiliyor. Şimdiye kadar olan hard forklar benimsenmediği için çok bilinmiyorlar. Bitcoin Cash reklam için iyi çalıştığından bir de Reddit'te BTC başlığını kullanması ve bitcoin.com adresini kullanması nedeniyle piyasada bilinirliği var. Yani işin özeti gerekli görüldüğü durumlarda isteyen güncelleme yapıyor ama herkes uymak zorunda değil.





  • hiddencat H kullanıcısına yanıt

    “Hard fork” dediğiniz şeyi geçiyorum çünkü direkt farklı coin olmuş oluyorlar. “Soft fork” dediğiniz şeyde de muamma var gibi, çoğu madenci nasıl geçiyor? Yani bir fikir ortaya atılınca insanlar aa bu iyiymiş biz de geçelim mi diyor yoksa fikri ortaya atan kişi nüfuz gücünü kullanarak genele yayıyor mu? Diyelim yayamadı, aynı anda milyon kere farklı bitcoin olabilmesi demek değil mi bu, herkes istediği gibi takılsın o zaman?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LLithya kullanıcısına yanıt

    Yav he

  • Birisi bir fikirle geliyor, tartışılması, geliştirilmesi, denenmesi birkaç yıl sürüyor sonra bu haberde söylediği gibi belli bir süre madencilerin blockchainde güncellemeyi onaylayıp onaylamadığı sinyali vermesi bekleniyor . Bazı durumda beğenmeyen azınlık istemese de ayrı yolda devam edecek yeterince destek toplayamadığı için güncellemeyi kabullenebilir. Bitcoin’in nufüs edilebilecek bir yapısı yok ve yazılım kısmıyla ilgilenen tek bir grup ne derse o olur da denmiyor.

    Bitcoin temel ilkelerinden kopmadan teknik değişiklikler yapıyor. bu yüzden çok fikir ayrılığı olmuyor bu konularda, şimdiye kadar ciddi bir sorun olmadı. Bitcoini Bitcoin yapan felsefesinden uzaklaştıracak bir şey yapmak istemezler çünkü kullanan olmazsa madencilik yapıp başkasına satamazlar. Bu yüzden güncellemeden önce çoğu kişinin onaylaması bekleniyor. Geçiş için madencilerden %80 onay bekleniyor, Taproot ve Segwit %90’dan fazla onay aldı. Açıkçası kimse ayrışma istemiyor, çünkü kimsenin işine gelmiyor ama çok gerekirse farklı yoldan ilerlemeleri için bir engel yok. Hem bildiğim kadarıyla ayrışma gerektirecek bir tartışma da yok şu an, en son Bitcoin Cash çıktığı zaman çok tartışma olmuş. Bu yüzden çok farklılık yok, bu şartlarda çok soft fork yapmak isteyen de yok.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.