Şimdi Ara

Bitcoin cüzdanı nasıl alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alıp satacağımdan değil ama arasıra bitcoin çekilişi yapan yerler oluyor. Şaşkaza kazansam bitcoin cüzdanım yok, btctürk'e kayıt oldum nüfus cüzdanı fotosu istiyor, böyle önemli belgeleri internetten paylaşmayı sevmiyorum o yüzden onu geçtim. Koinim'e kayıt oldu TC kimlik numaran yanlış diyor, benden iyi biliyor sanki. Sistemlerinde hata var. Herneyse.
    Binance'ye kayıt oldum az önce bulmaca gibi. Birisi bana btc göndermek isterse diye elimde adres olsun istiyorum. Daha sonra onu çekebilmeliyimde tabiki. Nereden nasıl btc adresi alabilirim?



  • Binance'de cüzdana git, yatır çek yazar. Yatıra tıkladığında Bitcoin'i seç sana adres verecek, o adresi kendi adresin gibi kullanabilirsin. Diğer borsalarda da bunu yapabilirsin. Borsa senin yerine Bitcoinleri tutar. Ama kimlik bilgisi istemeyen borsa olduğunu sanmıyorum. Eğer Bitcoinlerini kendin saklamak istersen, Electrum gibi bir cüzdan uygulaması indir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiddencat H kullanıcısına yanıt
    Diyelimki bu yolu izledim bitcoin hesabıma geldi, yanlış anlamadıysam bozdurup banka hesabıma transferi için yine kimlik fotoğrafı lazım olacak, doğru mudur?
    Electrumda durum aynı mı? Dediğim gibi kimlik fotoğrafımın internete düşmesini istemiyorum. Yatırım yapacakta değilim o yüzden çok elzem değil, kimlik paylaşmayacaksam bitcoin konusunu öğrenmek istedim sadece.
  • Borsa başta istemese bile parayı çekmek istediğinde kimlik bilgisi ister. Kimlik bilgisi istemeseler vergi kaçırmak için kullanılır, maliye ile başları belaya girer.
    Electrum kullanırsan Bitcoin ağına kendin bağlanırsın. Bitcoinleri satmak istersen bir alıcı bulman gerekir. Bitcoin kullanımı yaygın olmadığı için alıcı bulmak zor. Bu yüzden borsada alınıp satılıyor.
    Amaç Bitcoin biriktirmekse en iyi yol kendi cüzdanında saklamak, çünkü cüzdanın kontrolü tamamen sendedir. Borsa hacklenmesi ya da borsanın hesabını kapatması gibi durumlardan etkilenmezsin. Bu durumda cüzdanın şifresini iyi korumalısın.
    Liraya çevirmek istiyorsan her türlü borsa kullanman gerekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiddencat H kullanıcısına yanıt
    tamam dostum teşekkür ederim zaman ayırdığın için.
  • Ufak tefek alım satım işlemleri için borsa hesabı açıp KYC doğrulaması yapmana gerek yok. İstanbul'da Bitcoin bürolarında, Bitcoin atm veya bitcointalk forumunda pazar alanı bölümünde satabilirsin. Bitcoin cüzdanı kullanmak istiyorsan blockchain cüzdan kullanabilirsin bitcoin yanında birkaç altcoinide destekliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.