Şimdi Ara

bisiklet seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sevgili arkadaşlar, malum yaz geldi, bisiklet alımı birçok arkadaşın gündeminde. görüntü pazarlamacılarının düşüncesizce piyasaya soktukları işe yaramaz bisikletlere çatmamak adına bazı tecrübe-tavsiyelerimi paylaşmak istiyorum. umarım faydalı olur. katkıda bulunmak isteyenlerin de tecrübe-tavsiyelerini paylaşmalarını beklerim.

    - en önemli tavsiyem her türlü amortisörden uzak durun. amortisör bisiklette sadece iniş parkurlarında işe yarar. her durumda ve özellikle rampa çıkışlarında pedala basılan gücün neredeyse yarısını absorbe ederek lüzumsuz yorgunluğa neden olur. tipine aldanıp amortisörlü bisiklet almayın.popoyu seleden hafifçe kaldırıp bacaklar üzerinde yaylanmak amortisörden kat kat konforludur. sert kasislerde bu yöntem oldukça yeterlidir.
    - disk fren son derece lüzumsuz şeylerden biridir. en temizi v fren. disk frenin işe yarayanı hidrolik olanıdır. ama bu da oldukça pahalı. telli disk fren para tuzağından başka bişey değil.
    - yan ayak olmasa da olur. ben hiç kullanmadım. bazen gevşeyip tehlike bile yaratabiliyor. arka tekeri herhangi bir yere temas ettirmekle bisiklet rahatlıkla dengede duruyor.
    - sele ve gidon aynı yükseklikte olmalıdır. bisiklete chopper motosiklet edasıyla binmek lüzumsuz yorgunluğa sebep olur. ön ve arka tekere eşit yük bindirmeli, bunun sırrı da hafif öne eğilerek kullanmaktan geçer. ayakta dur, dizlerini 120 derece kır, ellerini hafifçe ileri uzat, gövdeni dengeni bozmayacak kadar belden öne eğ, işte en ideal bisiklet kullanma pozisyonu budur.yani bisiklet kullandığın pozisyonun aynısını bisikletsizken denediğinde öne ya da arkaya düşmemen gerekir.
    - kadro yüksekliğini de her kullanıcı boyuna uygun seçmelidir. lüzumsuz büyük kadro denge problemleri yaşatır.
    - son olarak vites konusuna değinmek istiyorum. vites sayısı bisikletin kalitesini göstermez. profesyonel amaçlı olmadıkça, şehir içi veya kısa mesafe kullanımlarında 5 vites bile oldukça yeterlidir. geçiş rahatlığı ve uzun yıllar arızasız kullanım için kaliteli vites üreticilerin alt-orta seviyeli vites değiştiricileri tercih edilse iyi olur.

    benden bu kadar. saygılarımla.



  • Çok teşekkür ederim yeni bisiklet almam gerekirse bunlara dikkat edicem.
  • Ah bende bir tamir ettirebilsem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.