Şimdi Ara

Bisiklet lastiği sürekli hava kaçırıyor, nasıl çözebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Corelli Trivor 6.0 bisikletimde aşağıdaki fotoğraftaki lastiğin aynısından 700x35c ölçülerinde bulunmakta, başlıkta yazdığımı düzeltmem gerekirse şamyeller kaçırıyor demem daha doğru olacaktır. Lastiğin üzerinde 55 - 75 PSI arasında basınç belirtilmiş ve ben kiloma veya toplam ağırlığa oranlayarak(115 Kiloya göre yapıyorum) öne 70 arkaya 75 PSI hava basıyorum. Ancak bisikletle bir 5-10 dakika bile sürüş yapsam lastik basınçlarımda mutlaka bir azalma oluyor. 75 PSI bastığım lastik 15 dakika sonra 65 PSI falan olabiliyor. Eğer basmaz isem kendiliğinden iyice düşüyor, birkaç saat sonra 55-60 PSI 'lara kadar düşüyor. birkaç gün sonra 40-50 civarında buluyorum kendilerini. Diyeceksiniz ki senin şamyelde patlak vardır hafif hafif kaçırıyordur ,hayır efendim değil, sıfır şamyel taktırıyorum adam gözümün önünde değiştiriyor ama sonuç aynı. Bisikletçiye göre bu kadar fazla hava basmamalıymışım, basmayınca da bisiklet çekişten düşüyor, sarmıyor. :D Artık ortalama 5-10 KM 'de bir benzincide durup güncelleme yapmak sıkmaya başladı, uzun rotalarda gerçekten enerjimi emiyor. Defalarca bisikletimin lastiği patladı, 2000 KM+ 'den beri bu bisikleti kullanıyorum ve sonuç hiç değişmedi. Ben artık takılan şamyellerin 75 PSI için uygun olmadığını düşünüyorum ve bunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Forumda bir sorup belki yardım alabilirim dedim. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?


    Ağır olduğumu biliyorum bu arada, eleştirecek arkadaşlar olabilir belki, spor amaçlı biniyorum zaten bisiklete.


    Bisiklet lastiği sürekli hava kaçırıyor, nasıl çözebilirim?

    Lastikler için kimisi kötü demiş, kimisi iyi demiş. Bisikletin üstünde geldiler, ben ıslak zemin performanslarını beğenmiyorum, tabi diğer markalar nasıldır bilmiyorum. Kuru zeminde bir sorun oluşturmadı şu zamana kadar, görevini yapıyor yani. Arka lastikle ön lastiği yer değiştirdim, arka lastik 2000 KM 'de biraz kabaklaşmış bir 2000 KM daha gideri var gibi, ön lastikte pek bir şey yoktu. Bu şekilde 2,5-3 yıl kullanılır diye düşünüyorum. Yani ortalama olarak bisikletin ömrü boyunca hizmet verir sanırım.








  • Yeni iç lastik alıp deneyin.

  • İç lastik yenilenirse sorun geçer.

  • Sorunun iç lastikten kaynaklandığını düşünmüyorum, her halukarda 1-2 saat içerisinde basınç 60 PSI civarlarına kadar iniyor. Çözümünü bulamadım, benzinlik buldukça basıyorum. :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.