Şimdi Ara

Birisi sınava geç kalır, birisi yanlış okula gider, diğeri taksi ücreti ödemez, bu ne cahilliktir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • boş yapma. bende 2 sene önce geç kaldım sınava. 3 saat öncesinden yola çıktım ama otobüsler doluydu bir türlü binemedim. üstelik aktarma yapmak zorundaydım. yani 2 farklı otobüse defalarca otobüse binmeye çalıştım. herkes aynı şartlarda yaşamıyor. Eğer öyle olsaydı robot olurduk insan olmazdık. Biraz empati yapın.


    bunun yerine böyle önemli bir sınav yılda neden sadece bir kez yapılır bunun sorgulanması lazım. ayrıca saçma sapan sınav merkezlerine öğrencileri gönderen sistemin de sorgulanması lazım. hoş 5 şıklı testlerin amacı zaten sorgulamayan insan yetiştirmek. bundan dolayı 82 yıldır ülke yerinde sayıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 27 Haziran 2020; 18:6:58 >
  • Sınava zamanında gitmek, doğru evrakları bulundurmak VS gibi bütün süreçler sınava dahildir aslında.

    Çok acımasızca gelebilir ancak sınava bile girmeyi beceremeyen insan bunu hakediyordur.

    Ha aksilik olabilir mi, olabilir tabi. 1 sene boşa gitti kafası çok komik. nereye yetişeceksin 1 sene sonra gir üniversiteye...

    Her türlü çıkınca işsizsin. Zaten puanlar dipte.

    Eskiden ilk 80 bin harici 4 yıllık tercihi yapamazdı şimdi 200-300 binlerde.

    Dil bilmeden mühendis diploması alanlar, office kullanmayı bilmeyenler falan derken zaten ortalık vasıfsız mezun dolu.

    Üniversite kalitesi de facia. İlk 500 de üniversite olmaması bile üniversitelerin çok matah olmadığının göstergesi.

    1 sene geç olsun, bence çok önemli değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sınava geç gidiyorsa boşverin zaten olmayacak adama bahane olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • valla abijim ben 30 yaşındayım hobi olarak giriyorum üniversite sınavlarına. ben bile sabah 6.30 a alarm kurdum. kahvaltımı yaptım duşuma girdim. 8.30 da evden çıktım. yoğun trafik vardı okul 10km ileride. 1 saatte gidebildim Birisi sınava geç kalır, birisi yanlış okula gider, diğeri taksi ücreti ödemez, bu ne cahilliktir  ben bile bu kadar ince düşünüyorsam ki hobi için giriyorum yani, geleceğini düşünen gençlerin biraz daha fazla düşünmesi lazım. önceleri üzülüyordum kapıda ağlayanlara ama çoğu keyfi olarak geç kalıyor.

  • geçen yıl öylesine sınava girmiştim.sınav salonunda ilk ben vardım.dün bakıyorum sınava 10 dk kalmış ellerinde kağıtla salına salına okula yürüyorlar.kaza her zaman olabilir ama fotoğrafsız kimlikle gitmek sınav giriş kağıdını çıkarmamak falan bunlar sorumsuzluk bunların çoğu da zaten bir hedefi olmayan öğrenciler.kaldı ki sınav başlamadan 15 dk önce kapılar kapanır diye bir kural var.önceden 9:45 te kapanıyordu.yetişemeyenler oldu.sınavı 10:15 e çekip kapıları 10 da kapatmaya başladılar.Yine geciken oldu.Sınavı akşam 5 e de koysan giremeyenler olacak.Emek veren öğrenci sabah 6 daki sınava da yetişir.Ondan dolayı kazalar ve aksi durumlar dışında üzülmüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

    valla abijim ben 30 yaşındayım hobi olarak giriyorum üniversite sınavlarına. ben bile sabah 6.30 a alarm kurdum. kahvaltımı yaptım duşuma girdim. 8.30 da evden çıktım. yoğun trafik vardı okul 10km ileride. 1 saatte gidebildim   ben bile bu kadar ince düşünüyorsam ki hobi için giriyorum yani, geleceğini düşünen gençlerin biraz daha fazla düşünmesi lazım. önceleri üzülüyordum kapıda ağlayanlara ama çoğu keyfi olarak geç kalıyor.

    hocam bende siz gibiyim bu konuda fakat bugün kimliğinde FOTOGRAF yok diye sınava alınmayan insanlar var ve daha kötüsü yanlış okula giden var, e lince e telefon 24 saat nette geziyorlar bir insan kurallara, okuluna bakamaz mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MR_ kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarının fazlası yok eksiği var. Haklısın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bazı talihsiz olaylar hariç geç kalanlara asla acımıyorum. Geçen sene ünide 3.sınıf olmama rağmen öylesine ben de girmiştim sınava. En geç 10'da almalarına rağmen saat 8.15'de gireceğim okuldaydım. Bugün de kardeşim girecekti sınava. Taksiyle 15 dakikalık yol olmasına rağmen evden 8 de çıkarttım yine.

    Her türlü sistem eleştirisi vs. yapabilirsiniz ben de katılırım ama hayatınızı şekillendirecek bir sınavda gerekirse 6 saat önceden çıkıp yürüyeceksiniz. Başka şansınız yok çünkü.

  • Bir tanesi de 4 yaşındaki kuzenine güvenmiş sınava giriş belgesi bomboş A4 kağıdıyla gitmiş. Madem sınava dahi girebilecek sorumlulukta değilsiniz neden üniversiteleri işgal etmeye çalışıyorsunuz ? Herkes üniversite öğrencisi olmak zorunda değil. Nedir bu ailelerin ve sosyal çevrenin üniversite dayatması ?


    Okumayın kardeşim gerek yok. Üniversiteler zaten liseden farksız oldu bu seviyedeki öğrencilerle, çoluk çocukla. Bu ülkede lise mezununa da ihtiyaç var yüksekokul mezununa da ihtiyaç var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirf millet gec kaliyor diye osym 40 yillik gelenegini degistirip sinavi 10.15 yaptı sinavi hala gec kalan varsa malın tekidir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF52D74F -- 28 Haziran 2020; 13:28:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o trolluyor 2 sene oncede haberi vardı. senaryo uydurup gelmiş haber olmak için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Bir tanesi de 4 yaşındaki kuzenine güvenmiş sınava giriş belgesi bomboş A4 kağıdıyla gitmiş. Madem sınava dahi girebilecek sorumlulukta değilsiniz neden üniversiteleri işgal etmeye çalışıyorsunuz ? Herkes üniversite öğrencisi olmak zorunda değil. Nedir bu ailelerin ve sosyal çevrenin üniversite dayatması ?


    Okumayın kardeşim gerek yok. Üniversiteler zaten liseden farksız oldu bu seviyedeki öğrencilerle, çoluk çocukla. Bu ülkede lise mezununa da ihtiyaç var yüksekokul mezununa da ihtiyaç var.

    daha kötüsü zaten geç kalmış, bir insan kağıda bakmaz mı, yalan dolan cidden pes ben artık bunlara yorum bile yapamıyorum ki, YANLIŞ OKULA GİDEN VAR


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La hayatları değişse ne olur değişmese ne olur?Gelecekten bir umutları olsa zaten erkenden kalkar ve motiveli bir şekilde sınava girerler.Bunun farkında oldukları için tınlamıyorlar bile.Acıtasyon yapmaya gerek yok Birisi sınava geç kalır, birisi yanlış okula gider, diğeri taksi ücreti ödemez, bu ne cahilliktir 

  • MR_ kullanıcısına yanıt
    Siz dediğiniz şekilde yorumunuzun odak noktasını belirli kimselere daraltmış olabilirsiniz lakin yorumunu paylaşacağım arkadaş gibi birçoğu azınlık ile çoğunluğu yargılıyor:

    Birisi sınava geç kalır, birisi yanlış okula gider, diğeri taksi ücreti ödemez, bu ne cahilliktir

    Gören de sanacak ki bu kimselerin nesilleri, bu ülkeyi daha da rezilleştirmek yerine iyi bir konuma getirdi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 28 Haziran 2020; 14:5:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • talihsizlik başka sorumsuzluk başkadır. elbette insanın başına türlü türlü iş gelebilir, sınava gecikebilir ama bu insanların çoğu aşırı rahatlıktan sınavı kaçırıyorlar, benim de tanıdîğım vardı bir tane. akşama kadar evde inek gibi yattı, 1,2 gün önceden sınava gideceğin yere bak dendi, bakmadı. sınav günü yanlış okula gidip sınavı kaçırdı. sınav için biraz erken çıksa evden yine yetişebilirdi ama ucu ucuna gitmeyi tercih etti beyfendi.

    bu tarz insanlar o sınava girse de pek ümit vadetmiyor.

    ben olsam üniversite sınavına girmeden mutlaka sınava gireceğim okula giderim, gösterseler oturacağım sıraya bile bakarım, yol durumuna, trafik durumuna bakarım. sınav evraklarını akşamdan hazırlarım, sabah da kaza, trafik yoğunluğu vs faktörleri de düşünerek ona göre erken çıkarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailecek ve devletcek gençleri sorumsuzluğa alıştırdık maalesef. zorla okutma, sınıfta bırakmama, memurluğu özendirme vs. deli saçması işler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav saatini 12'ye çeksen yine geç kalırlar. bu bir karakter meselesi. eğer servis kullanıyorsanız dikkat edin, hep aynı insanlar geç kalır, servisi bekletir. beyinlerinde "ihtiyat" ya da "tedbir" hissî yoktur. yeni neslin çoğu böyle. liseli stajyerler gelir bazen iş yerine. kimisi 4 işlemi zor bilir, ders notları yerlerde, sınavda başarı ihtimali yok gibi birşey, ama ne tasa ne keder... benden mutlu ve huzurlu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Off bıktırdınız yeminle birazda ben niye böyleyim konuları açın, şu böyle bu böyle yetti beee.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 47 yaşındayım , da sizin gençler ile alıp veremediğiniz nedir ya ? İnsanlık hali be bu.


    Bırakın yaşasınlar hayatlarını, biz okuduk ta bir bok mu oldu. Okuduğum Tekstil mühendisliği, çalıştığım Turizm.


    Hayat sizi nereye atacak hiç belli değil.


    Rivayetler doğru ise, bazı kişiler lise diploması ile cumhurbaşkanlığı yapiyor. Böyle durumlar bile var hayatta.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.