Şimdi Ara

Birilerinin zengin olması için yaşıyoruz (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
7.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whitewedding

    En azından çabalarım.


    Senin gibi oturup ağlayacağıma.


    Ben olmasam bile.


    Benim gibi birisi olacak.


    Senin gibi değil.


    Zaten her çalışan başarır demedik.


    Sen en başta bunu yanlış anlamışsın.


    Başaranlar çalışanlar arasından çıkacak dedik.


    Her verdiğin örnek Elon da Elon.


    Kimse sana Elon olabilirsin demedi zaten.


    Çalış belki daha iyi bir hayata sahip olabilirsin dedik.




    Artık bebek değilsin.


    Kimse ağlıyorsun diye bir şey vermeyecek sana.


    İstediğin kadar da söv sisteme.


    Değişmeyecek.





    Benim küçük olsa da bir şansım var


    Sen bomboşsun.

    Yilmaz ozdil okuyup mu geldin hocam * da koy bari  

  • Hacilar! Bu hususu anlamak icin ozel mulkiyet, serbest piyasa, planli ekonomi, sanayi devrimi, uretim araclarinin sahislara ait olmasi vb. bir cok konuda okuyun, zor geliyorsa izleyin, o da zor geliyorsa salin. Salin gitsin. Durum bu beyler. Gunumuzun dunyasi bu. Yapacak gercekten birsey yok. Konunun su anda icinde bulundugumuz ekonomik model ile de ilgisi yok aslinda, her sistem ve duzende hep bir hakim sinif, digerlerini ezenler vardi. Yine olacak. Insanoglunun kaninda var. Yapmaniz gereken konuyu ve durumu iyi anlayip, omrumuzun ne kadar sinirli oldugunu bilerek ona gore zamanimizi olabildigince kendimize ve cevremizdekileri faydasina kullanabilmekte. Mutluluk icin gercekten paradan daha onemli seyler var hayatta. Gunumuzde, yani icinde bulundugumuz ekonomik sistemde, temel ihtiyaclarimizi karsilamak icin paraya ihtiyacimiz var. Barinma, beslenme, giyinme, aile kurma, ulasim, egitim vb. bircok ihtiyacimiz icin paraya gerek. Bunun da en durustce ve en basitce yapilabildigi yol calismaktan geciyor. Eger devlette calisiyorsak, icinde bulundugumuz topluma hizmet ederiz, ve toplumun fertlerinin vergilerinden maasimizi alir gecimimizi saglariz. Eger ozel sektor calisani isek, calisanlarinin uretimi sayesinde sirketimizin elde ettigi gelirden maasimizi alir gecimimizi saglariz. Beyler, gunde ortalama 7-8 saat uyuyan bir insan, ise gidip gelirken yolda en az 1 saat harcasa, mesaisi de gunde minimum 8 saat (ki beyler cogumuz gunde 10 saat ve uzeri calisiyoruz) e geriye maksimum 5-6 saat bir sure kaliyor. Bu kendinize ait zamanda ne yapiyorsunuz? Ozgur oldugunuz zamani nasil degerlendiriyorsunuz? Mutsuzlugunuzun sebebini sistemde arayip bulursunuz. Elbet vardir orda bir sebep. Ama temel sebep vaktimizin cogunu harcadigimiz yerler ve ne yaptigimiz, ne kadar tatmin oldugumuz degil mi? Yaptigimiz iste basarili olmak icin elimizden geleni yapiyor muyuz? Basarinin verdigi hazzi hic yasadiniz mi? Baskalarini suclamak gercekten cok kolay. Onerim kendimizi isimize ve sevdiklerimize adamak, ve biraz da olsa dunyayi anlamaya calismak. Omur cok kisa. Iyi degerlendirin. Karar verin. Deneyin. Vazgecmeyin.

  • Kapitalizm ve ya günümüzün dünyası bu değil, bu yozlaşmış toplumumuzun bir sonucudur. En büyük nedeni eğitimsizliktir. Hayatında sağ ve soldan başka siyasi ideolojisi olmayan, her şeye şükretmeye alışmış insanlar sömürülmek için en uygunlarıdır.

  • whitewedding W kullanıcısına yanıt

    Koç'un kafasını kullanıp tezgahtan holding'e zengin olabildiğini düşünmekte ne acınası bir durum.


    Birilerini ezmeden, sömürmeden hak yemeden, devletin bu işte bir eli olamdan bu kadar zenginleşebileceğini mi düşünüyorsun?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

    Forumdakilerle bir direniş başlatayım gibi bi düşüncem yok zaten.Aklımdakileri yazmak mutlu ediyor beni.Zaten forumdakilerin de çoğu seninle aynı düşüncede.Şükret,adam kazanacak tabi,sen de yap kafasında.600 den fazla tıklanmış +7 oy var.

    Burdaki mesele benim zengin olmam falan da değil zaten,bana öğüt verme yani.


    Orkestra şefi ile bu alakasız şeyler.Hastane sahibi sadece parayı alır,hastayı iyileştirme süreci ile bir ilgisi olmaz.O hastaneyi(toplumun ortak malını) çalmıştır ve bunu da hukukla örtbas etmiştir.

    Adam yatırım yapmış, para harcamı. Bina inşa ettirmiş, içini teçhizat ve nitelikli çalışan ile doldurmuş. Şimdi bu hastane nasıl toplumun ortak malı oluyor? Asıl hırsızlık milletin özel mülküne toplumun ortak malı demektir.

  • teamfodul kullanıcısına yanıt
    quote:

    Konunun su anda icinde bulundugumuz ekonomik model ile de ilgisi yok aslinda, her sistem ve duzende hep bir hakim sinif, digerlerini ezenler vardi. Yine olacak. Insanoglunun kaninda var.


    Oldukça yanlış, üzerini çizesim var bu cümlenin

    İnsanoğlunun iyi şartlar oluşursa kanında asla ezme - ezilme gibi dürtüler oluşmaz, onu oluşturana soracaksınız. Anadolu için dahi kendi haline bıraksanız şu anki halinden daha iyi durumda olurdu diyenler var...

    Türkiye'deki zenginler çok ama çok pis ve çoğu insan genetiğine sahip değil. Kendi büyük dertleriyle mi uğraşacaklar yoksa sizi mi kalkındıracaklar? Ya da şöyle düşünün kendi bellerini doğrultmak için çiftlik olmuş devleti ve toplumu sömürmelerinden başka yapabilecekleri ne olabilir ki? İnsan denilen canlı akla mantığa ters olmayan her amaç için özverili davranabilir ama ben "Koç'um benim"ler için asla kendimi feda etmem ve bu noktada insanlık alemini sorumlu tutarım...

    Romalı dedikleri türün ayak takımları Türkiye'deki zenginler ve hepsi birbirinden adi, şerefsiz 🤮🤮🤮

    Dayanamıyorum gün geçtikçe artarak görünür olmaya başlamış karanlıklarına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 22 Haziran 2021; 13:34:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En şyisi zengin bir hatun bulmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hişşşşşşşş sistem tıkır tıkır işliyor kurcalama.

  • teamfodul kullanıcısına yanıt

    Hocam çok güzel yazmıssınız.Fakat bu adamak isi zamanında benimde gònlümü kaptırdığım sonradan mutsuzluğumun enbüyük sebeplerinden biri olarak teshis ettigim birsey.Sevdiklerinizin ya da sahibi oldugunuz ev,araba vs... nin derdi ihtiyacı bitmez.Hicbirzaman.

    Kendinizi asla alt sıralara koymayın.Ben anladım ama bayağ geç oldu.

    Kendi işini yaomayan zengin olamıyor.Onu söyliyeyim.Birseyler yapmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.