Şimdi Ara

Silinsin. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
1
Favori
14.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yandaş aç mı kalsın , yandaşa para transferi sağlayacak.

  • En önemli faydası ne istihdam ne turizm ne kanal.

    Tek kalemde yapılan gelişmiş planlama ve şehirleşme hamlesi.

    Bu şehirleşme nihayete erdiğinde İstanbulun dört bir yanından buraya gelmek için insanlar sıraya girecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal dünyası ne güzel ya.
  • @TheLordMan




    savunmuyorum benim açımdan faydalı tarafı




    3. Dünya savaşının çıkması ve Dünyanın arındırılarak huzura kavuşmasına yönelik sebeplerden birisi olacak










    son durum itibarı ile 3. Dünya savaşının tarafları




    (Nato+Hindistan+Pakistan+Ukrayna+Gürcistan+Araplar ) VS (Çin+ Rusya+KKORE+İRAN) ve bu iki tarafın uydu devletleri olarak düşünüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 8 Nisan 2021; 16:50:48 >
  • Usa aircraft carrier lerin karadeniz e geçişini full hd izlemek

    6.filoya secde duranların torunları için büyük şans, bizim için pek faydası yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    En önemli faydası ne istihdam ne turizm ne kanal.

    Tek kalemde yapılan gelişmiş planlama ve şehirleşme hamlesi.

    Bu şehirleşme nihayete erdiğinde İstanbulun dört bir yanından buraya gelmek için insanlar sıraya girecek.

    Aynen panpa

    kuzey ormanlarında şehirleşme qeyfi.

    Şehirden hücum edenlerin evleri de yeşil alan olacağmış.

    Yersen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kelise

    IQ yerlerde

    Sadece IQ yerlerde olsa neyse, buralardan para gelecek cebimiz dolacak diye düşünüyor.

    Yapılan paralı yollardan, geçsek de geçmesek de alınan paraları bu tipler kendi cebine girdiğini sanıyor.

    O paraların kimin cebine girdiği malum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek sanayi ham maddesini oluşturan yükleri bir seferde büyük miktarlarda taşıma özelliği, gerekse taşıma maliyetinin demir yoluna göre 3,5, kara yoluna göre 7 ve hava yoluna göre 22 kat daha ucuz olması, deniz yolu taşımacılığının önemini hem dünyada hem de Türkiye'de artırıyor.

    1950 yılında 500 milyon ton olan dünya deniz ticaret hacmi bugün 18 kat artarak 9 milyar tona ulaşmış durumda. ISL, Shipping Statistics and Market Review verilerine göre, hacim olarak dünya ticaretinin yüzde 75'i deniz yoluyla, yüzde 16'sı demir yolu ve kara yoluyla, yüzde 9'u boru hattı ve yüzde 0,3'ü hava yoluyla yapılıyor. 15 trilyon dolarlık bir hacme sahip dünya ticareti içerisinde denizyolunun payı 9 trilyon dolar ile yüzde 60'ı buluyor. 1.000 groston (GT) ve üzeri 39 bin 466 parça gemiden oluşan dünya deniz ticaret filosunun toplam tonaj kapasitesi ise 1,5 milyar Dead Weight Tonaj (DWT) civarında.

    DENİZYOLU TAŞIMACILIĞINDA YENİ BİR DÖNEM

    Cebelitarık Boğazı ile Atlas Okyanusu'na, Süveyş Kanalı ile Arap Yarımadası ve Hint Okyanusu'na, Türk Boğazlarının Karadeniz-Akdeniz bağlantılarıyla Avrasya ve Uzakdoğu'ya uzanan bir ulaşım ağının odak noktasında bulanan Türkiye, 8 bin 333 km'yi bulan sahil şeridi Asya ve Avrupa'yı bağlaması, enerji üreten ülkelere yakınlığı, uluslararası ulaşım yolları üzerinde bulunması, yeterli oranda kara ve demir yolu bağlantısı sebebiyle deniz yolu taşımacılığında önemli bir potansiyele sahip.

    Bu avantajlarının yanı sıra Türkiye son 15 yılda hem yerli armatörlerin gerçekleştirdikleri filo yatırımları hem de liman ve altyapı yatırımlarıyla küresel deniz ticaretinde rolünü artırdı. Ancak, önemli bir konu daha vardı ki; Türkiye, Montrö Anlaşması'ndaki kısıtlamalar sebebiyle 30 seneyi aşkın bir süredir İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerden elde edeceği 10 milyar dolarlık gelirden mahrum kaldı.

    GÜNDE ORTALAMA 160 GEMİ

    Kanal İstanbul tamamlandığında, yeni bir uluslararası su yolu olması bakımından, bölgede kartları Türkiye lehine yeniden dağıtacak. Günde 150-160 gemiye ev sahipliği yapması beklenen Çılgın Proje, Panama Kanalı ile kıyaslandığında dört katı büyüklüğünde gemi trafiğine hizmet verecek. Kanal İstanbul projesinden, Montrö by-pass olacağı için kasamıza yılda 8 milyar dolar girecek. Panama Kanalı'nı her gün ortalama 40 gemi kullanırken, yıllık ortalama getiri de 1,5 milyar dolara kadar çıkıyor. Benzer geçiş yollarından biri olan Süveyş Kanalı'nda ise günde 54 geminin geçiş yaptığı düşünüldüğünde yıllık kazancın 4 milyar dolar olduğu görülüyor.

    MALİYETİNİ 5 YILDA AMORTİ EDECEK

    Kanal İstanbul projesi Montrö'ye tabi olmayacağı için Süveyş gibi ton başına ortalama 5,5 dolardan fiyatlanabilecek. Süveyş'ten en fazla 150 DWT gemiler geçebilirken, Kanal İstanbul 300 bin tonluk gemiler için uygun olacak. 193 kilometre uzunluğa sahip Süveyş'ten 148 kilometre daha kısa olacak Kanal İstanbul, tam kapasite çalışması durumunda da yıllık kazanç 8 milyar dolara kadar yükselecek. Maliyeti 40 milyar doları bulacağı tahmin edilen Kanal İstanbul, hesaplanan getirisi ile 5 yıl içinde kendini finanse edecek.

    TÜRKİYE'NİN BOĞAZLAR'DAN ELDE ETTİĞİ GELİRLER ARTACAK

    Türk Boğazlarından uğraksız olarak geçen 2 bin tonluk bir gemi Türkiye'ye toplam 689 dolar ödüyor. Türkiye, Montrö Sözleşmesi'ne göre hakkı olan altın frank uygulamasını yürürlüğe koyduğu zaman 2 bin tonluk bir geminin ödeyeceği geçiş ücreti, 7 bin 584 doları fener, 3 bin 200 doları tahlisiye, 240 doları da sağlık olmak üzere toplam 11 bin 24 dolar olacak. İstanbul Boğazı'ndan yılda 50 bin civarında geminin geçiş yaptığı ve elde edilen gelirlerin düşüklüğü hesaba katıldığında, Kanal İstanbul projesinin önemi bir kere daha anlaşılıyor. Ayrıca Boğaz'dan tankerlerle yılda 150 milyon ton tehlikeli yük taşınıyor. Kanal İstanbul ile hem geçiş ücretleri artacak hem de yük taşımaları daha emniyetli olacak.

    1,5 MİLYON KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

    Projenin tamamlanmasından sonra bölgede 1,5 milyonluk yeni bir iş imkânı ortaya çıkacak. Körfez sermayesinin de dikkatini celbedecek olan Kanal sayesinde yatırımların ciddi oranda artması bekleniyor. İstanbul'a yılda 50 milyon yabancı ziyaretçinin geleceği öngörülürken, bu sayede yıllık 20-30 milyar dolar turizm geliri elde edilecek. 2023 vizyonu çerçevesindeki Çılgın Proje'nin bütün gelir kalemleriyle birlikte ilk 5 yılda 100 milyar dolara yakın bir gelir kazandırması hedefleniyor.





  • Hıyar tarlasına gökdelen dikebileceksin.

  • Boş arazilere deniz manzaralı evler villalar yapılacak. Hatta çıkan harfiyatla marmara denizine ada yapılacak deniyordu. Arapların palmiye adaları gibi bişey yaparlar belki.

  • Olum yemin ediyorum hakkında adam akıllı hiçbir şey bulamadığım proje. Saçmalığın daniskası ve kimse sesini çıkarmıyor. İğrençsin siyasal islam.

  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt

    Büyük tanker ve konteyner gemileri de su çekimi yüzünden kanaldan geçmez. gemi ile zemin arasında 1-2m kalıyor en çok.

  • ---


    ---




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 8 Nisan 2021; 14:3:27 >




  • por favor kullanıcısına yanıt

    Boğazdan 2 yıldır ortalama 40 bin gemi geçiyor (2019'da 41 bin 112, 2020'de 38 bin 404). Sizin rakamlardan yola çıkarsak yalnızca kanaldan yılda 60 bine yakın gemi geçeceğini iddia ediyorsunuz nasıl olacak bu iş? Hem halihazırda boğazdan o kadar gemi geçmemiş hadi diyelim 60 bin geçmiş olsun, kanal yapılırsa boğaz geçişe mi kapatılacak? Boğazı kapatacak gücümüz varsa altın frank uygulamasını neden şimdi yürürlüğe koymuyoruz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquess -- 8 Nisan 2021; 14:40:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer



    sırf başa siz gelin diye uzaya çıksak inin aşağı dersiniz sırf muhalefet olsun.neyse..

    MONTRÖ ÖNEMLİ OLSA DA BOĞAZLAR TAM OLARAK TÜRKİYE NİN KONTROLÜNDE DEĞİL.

    AYRI BİR BOĞAZ YARATIP GEÇİŞLERİ BURAYA VEREREK TRAFİĞİ AZALTMAK ESKİDEN KAÇ GEMİ GEÇİYORDU ŞİMDİ KAÇ İKİNCİ BOĞAZ ŞART ENİNDE SONUNDA AMA SİZE KALMAZ REİS YAPAR HAYRA OLANI YAPAR...KENDİNE Mİ YAPIYOR MİLLETE YAPIYOR... VAR HAYRI Kİ YAPIYOR GEREKLİ Kİ YAPIYOR HİZMET YAPIIYOR GEÇİŞLERİ RAHATLATMAK ÖDEMELERİ ARTTIRMAK İKİNCİ BİR BOĞAZ YARATARAK KIYISINDAKİ BİNALARIN DEĞERİNİ ARTTIRIP EKSTRA GELİR KAZANMAK O BÖLGEYİ GELİŞTİRMEK VE DEVLETİN BİLDİĞİ EKSTRALAR...BOĞAZDAKİ YALILAR NE KADAR ŞU ANDA ORADAKİ BİNALAR NE KADAR.MİLLET DÖNER KÖŞEYİ GEÇERİZ BÖYLECE EŞİĞİ.

    AMA MUHALEFET OLSUN YA MESELE AY A ÇIKSAK.....YAHU NE İŞİMİZ VAR ORADA BİZ MARSA GİDECEĞİZ MARSA OLUR KONU...AMA YATARSINIZ ÖNCENİZDEN BİLİRİZ

    sizde biliyorsunuz ya yararını sırf akp gitsin biz gelelim milletin gözünde daha büyümesinler olayı belki görürsünüz on yıla dolunayı.

    millete her yadarlı işe durun yapmayınhani önceden sizin gibi cene çalıp yatıp yesinler mi..

    YİNE AKP KAZANACAK

    kendi kendini rezil etmek diye buna denir galiba





  • Aquess kullanıcısına yanıt

    Dünya ticaret kapasitesi, deniz yolu ile yapılan ticaret sabit mi kalacak sanıyorsunuz ? Bu tür dev maliyetli projelerin fizibilitesi, projeksiyonları çok uzun soluklu düşünerek yapılır. Yani düşünenlerin vizyonunun sizden ileride olduğuna emin olun.

    Mevcut doğal boğazı da geçişe kapatırsın, montröyü de ülkenin lehine olacak şekilde güncellersin. Şu anda ne ekonomik getirin var ne de geçene dur deme opsiyonun var. Adamlar o günün şartlarında derslerini alıp gittiler ama boğazları alıp götürecek halleri yoktu tabi ki. İstediğim gibi kullanırım diye teminat altına aldılar. Montröyü veya başka uluslar arası anlaşmaları yazdığım gibi ülkenin lehine olacak şekilde nasıl revize edersin ? Sonuçta bunlar kutsal metinler değildir. Ekonomik olarak, askeri olarak çok güçlü olursun ve artık bundan sonra böyle dersin, sen güçlüysen bir halt edemezler. Ama tabi sizin gibiler dış güçlerden önce karşı çıkarlar, bu da ülkenin gerçeğidir.





  • Sadece milletin degil ekolojinin anasini aglatacak bir proje

    Yarari marari yok. Millet gene aç gene fakir. Para 5 li cetenin kasasina girecek.

    Anca Betona hafriyata para dokmeyi bir sey zanneden bozuk zihniyete yakışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Nisan 2021; 14:55:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük bir savaş çıktığında Atatürkün imzaladığı antlaşmaların geçerliliğini koruycağını sanmak  abd seni işgal etmek isterse ne motörünü takar ne pontörünü nede lozanını kafalar ahenkle ışıldıyor yeminle.. 

    dünya üstünde bam küt küt pat antlaşması hüküm sürcek,Atatürkün imzalandığı antlaşmaları ilahi bir olay detay, herkes uyacak dünyada sanmayı bırakın artık.

    +sı senin refahını arttırcak ilerde dünyanın en çok kulllanılan su yolunun üstünden biriyiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Nisan 2021; 1:13:8 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.