Şimdi Ara

Bireysel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Acıbadem Sigorta'da iş yerinin yaptırdığı grup sigortam var. Eşimin sigortası yok ve çalışmıyor. Öncesinde aile bireysel sigortası yaptıralım dedik fakat Allianz ve Anadolu sigorta biraz yüksek fiyat verdiler. Amacımız ömür boyu özel sağlık sigortasına sahip olmaktı.

    İş yerinden bir arkadaş ile görüştüm, allianz'tan kendine ve eşine "yatarak kapsamında" aile sigortası yaptırmış. İş yerinden kaynaklı ayakta+yatarak kapsamlı sigortalarıda zaten varmış. Amaç iş yerinden ayrılınca ve ciddi bir sağlık sorunu olunca bireysel sağlık sigortasının kapsaması.

    Benim önümde bir kaç yol var.
    1-Eşim için bireysel sağlık sigortası (yatarak kapsamında) + tamamlayıcı sağlık sigortası
    2-Eşim için bireysel sağlık sigortası (ayakta + yatarak) fakat 5000 TL civarı primi var. Ömür boyu yaptırmayı düşündüğümüz için her sene 5000 TL ödemekte biraz yüksek bir rakam geldi.
    3-Şimdilik eşim için sonrasında kendim için sadece yatarak tedavi kapsamlı bireysel sağlık sigortası yaptırmak. Yani ayakta tedavi kapsamı olmayan.

    Sigorta firmaları için provizyon ödemesini en hızlı yapan ve anlaşmalı hastane sayısı en yüksek olan Allianz olduğunu öğrendim, tabi ne kadar doğrudur bilemiyorum. Ekşisözlük gibi yerlerde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmayın, biraz daha ödeyin bireysel sağlık sigortası yaptırın tavsiyeleri var.

    Aile bireysel sağlık sigortası ile tek kişinin yaptıracağı bireysel sağlık sigortası bir birinden farklı mıdır? İleride 55-60'lı yaşlara gelince daha mı yüksek primler öderiz. Örneğin kişi başı bugünün parasıyla 15.000-20.000 TL gibi. Yani acaba hiç yaptırmasak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar,
    Tamamlayıcı Sağlık Sigortası(TSS) ve Özel Sağlık Sigortası(ÖSS) hakkında sahip olduğunuz bilgilere katkı yapmak ve sorularınızı cevaplandırabilmek isteriz.
    TSS sadece SGK ile anlaşmalı kurum ve bu kurumlardaki anlaşmalı doktorlar aracılığı ile alacağınız hizmetlerde kullanabilirsiniz. Bu nedenle primleri ÖSS'ye göre daha makul ve sürdürülebilir olmaktadır.
    ÖSS ise SGK ile bağlantılı olmadan sağlık hizmeti alabilmeniz nedeni ile primleri genellikle yüksek ve poliçe döneminde ödenen tazminat oranlarına bağlı olarak prim artışları yüksek olmaktadır.
    Anlaşmalı hastane ağı olarak Allianz, Axa, Anadolu ve Ak Sigorta genel olarak iyidir. Provizyon konusunda Allianz ve Axa bir miktar daha sorunsuzdur. Ama bu durum, zaman zaman hastanede işlemleri yapan personelin, dikkatsizliği veya bilgisizliği nedeni ile her şirkette yaşanır.
    Şöyle bir söze kesinlikle itibar etmeyin; "XXXX şirket her tedaviyi karşılar, hemen provizyon alırsınızi hiçççç sıkıntı yaşamazsınız..."
    SGK kapsamında çalışıyorsanız ve işinizin devamlılığı konusunda sıkıntı yoksa ben size ve eşinize TSS öneririm. 3 veya 4 yıl devamlılığı sağladığınızda, belirli şartlar yerine geldi ise ÖMÜR BOYU YENİLEME GARANTİSİ (ÖBYG) elde edersiniz ve bunun sonunda, sigorta kapsamına alınmama veya çok yüksek primlerle sigortalanma gibi sıkıntılı durumlar yaşamazsınız.
    Aile olarak sigortalandığınızda yaklaşık olarak %5 oranında indirim alırsınız.
    ÖBYG ile ilerleyen yaşlarda poliçe yaptıramamak gibi sıkıntılarla karşılaşmazsınız.
    Sonuç olarak siz ve eşiniz için yatarak ve ayakta tedavi teminatlı TSS poliçesi öneririm. Ayrıca sağlık sigortalarında ödediğiniz poliçe priminin yaklaşık olarak %15'ini vergi iadesi olarak geri alabilirsiniz.
    Sağlık sigortaları hakkında detaylı bilgi için blog sayfamızı ziyaret edebilirsinizhttps://ankarasagliksigortasi.blogspot.com/
    Acentesi olduğumuz 5 farklı şirketten teklif sunmamızı isterseniz whatsapp numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.
    Sağlıklı günler dileriz.




  • Allianz Sigortadan uzak durun para tuzağı anlaşmalı hastanelerinde hiçbir ücreti karşılamıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Allıanz SİGORTA acentesiyim ve dediğiniz gibi karşılamadı hiçbirşeyi yok siz ne aldığınızı biliyormusunız acenteniz size poliçeyi satarken neleri kapayıp neleri kapsamadığını anlatmadımı yada geçmişten gelen bir rahatsızlığınız vardıda sigortacınızdanmı sakladınız burada sağlık sektöründe lider konumda olan bir şirketi size karalatmam kusura bakmayın ama mutlaka dediğim şeylerden biri mevcuttur poliçenizde...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.