Şimdi Ara

'Bireysel Fiber Modem Kullanım Bedeli' Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, @millenicom kullanıcısı ile de iletişime geçtim fakat yazdığım mesajı burada da paylaşmak istiyorum.


    Alıntı

    metni:
    Merhaba yetkili, benim bir şikayetim var. Müşteri destek hattı gerekli yardımı yapamadığı için sizinle iletişime geçiyorum. Ben Türk Telekom fiber internet alt yapısı ile sizden hizmet almaktayım. Fakat sorun şu ki benden bireysel fiber modem kullanımı adı altında her ay 15 lira zorunlu kesinti yapmaktasınız. Mesleğim gereği teknik terimleri çok iyi bilmekteyim. Türk telekomun fiber alt yapısı binaya kadar geliyor evlere dağıtılmıyor. Bina girişindeki fiber modem + switch üzerinden dairelere dağıtılıyor. Bu noktada sorun şu ki switch ile bağlantı kurmak için modem gerekmemekte. Ki bana verdiğiniz ürün de bir modem değil bilakis access point ve aynı zamanda bir router'dır. Yani WAN arayüzüne sahip herhangi bir access point/router üzerinden switch ile bağlantı kurulabilir. Hatta gerekli konfigürasyon ile bilgisayar üzerinden bile bağlantı kurulabilir. Bunun için gerekli olan yalnızca iki şey var; internet kullanıcı adı ve şifresi. Yani PPPoE protokolü bilgileri yeterli olmaktadır. Bu bağlamda bana neden zorunlu olarak her ay sizin deyiminizle "modem" aslında bir access point/router kiralattığınızı anlayamıyorum. Satın alma seçeneği de sunmuyorsunuz tek seferde satın alıp bir daha para vermemek daha mantıklı olurdu. İyi günler dilerim. 


    Bu konu hakkındaki fikirleriniz nelerdir? Yanlış bildiğim noktalar varsa düzeltir misiniz?








  • Türkiyede her fiber hizmeti sunan firma kendisi modemi veriyor o konuya yapacak bi şey yok turknette tt altyapısında modem kira bedeli ödemiyorum fiberde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bos1isicin

    Türkiyede her fiber hizmeti sunan firma kendisi modemi veriyor o konuya yapacak bi şey yok turknette tt altyapısında modem kira bedeli ödemiyorum fiberde

    Nasıl oluyor hocam tt'de modemi ücretsiz mi veriyorlar

  • Olaya "kullanım bedeli" olarak değil de "haraç bedeli" olarak bakarsan daha farklı düşünebilirsin.

    Benden bu ücreti, özür dilerim haraç bedelini kesmeye kalksalar iki saniye beklemeden THH'ye başvurup itiraz ederdim.

    ISS'lerin icat ettiği saçma sapan bir müşteri yolma yöntemi başka birşey değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B780E0A07

    Nasıl oluyor hocam tt'de modemi ücretsiz mi veriyorlar



    Alıntıları Göster

    Turknet kullanıyorum fix fiyat 85 tl modem kira bedeli de yok milleniden geçiş yapmıştım 4 ay önce 125tl ödüyordum millenide fiyat bana fazla geliyordu turknete geçtim aynı paketi kullanıyorum daha ucuza geçiş esnasında modemi iade etmenize de gerek olmuyor aynı modemden devam ediyorsunuz benim geçiş işlemim 4 gün sürdü geçene kadar millenide interneti kullanmaya devam ettim 1 saat kesinti oldu sonra modem kendi direk turknetin kullanıcı adı ve şifresini aldı kullanmaya devam ettim (tt fiber altyapısı 100mpbs paketi) tt kullanırsanızda modem kirası var paketlerinin açıklama kısmında yazıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bos1isicin -- 15 Şubat 2021; 15:43:48 >




  • Cihaz kullanım bedeli BTK kararı sebebiyle alınmaktadır.


    https://www.technopat.net/sosyal/konu/btk-tarafindan-onaylanan-modem-kira-uecreti.827545//

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Yani BTK mı paşa paşa operatörün vereceği modemi kullanacak, kirasını ödeyeceksin ve kendi modemini kullanmayacaksın diye zorluyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Yani BTK mı paşa paşa operatörün vereceği modemi kullanacak, kirasını ödeyeceksin ve kendi modemini kullanmayacaksın diye zorluyor?

    Abim selamlar.


    Kullanıcı kendi modemini kullanabiliyor ama modem kira bedeli yine de alınmaya devam ediliyor. Fiber aboneliklerde modem kira bedeli zorunluluk haline getirilmiş karar doğrultusunda. Bu ücret de 9 ila 15 TL arası değişiyor. Zannediyorum ONT cihazı için alınan bir kira bedeli bu, modem tüketicinin isteği doğrultusunda değişebiliyor.


    @sis651




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Şubat 2021; 17:35:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Cihaz kullanım bedeli BTK kararı sebebiyle alınmaktadır.


    https://www.technopat.net/sosyal/konu/btk-tarafindan-onaylanan-modem-kira-uecreti.827545//

    Hocam kafama takılan nokta şimdi benim alt yapım FTTH olarak mı geçmekte? FTTH için Amerika'daki gibi eve kadar optik kablo gelmesi lazım diye biliyorum. Ama benim bulunduğum yerde binaya kadar geliyor. Fiber modem ve switch üzerinden dairelere dağıtılıyor. Bu durumda bu altyapının ismi FTTB olmaz mı? Nitekim araştırmalarım da bunu gösteriyor.

    "Bireysel Fiber Modem Kullanım Bedeli" Hakkında




  • bos1isicin B kullanıcısına yanıt

    O zaman bir araştırayım hocam belki de türk telekom benim için daha uyguna gelir.

  • İşletmeci size bir cihaz verdi ise bunun kirasını alabilmektedir. ancak dilerseniz bu konuyla ilgili tuketici.btk.gov.tr adresine yazabilirsiniz.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    BTK'nın bu konuyla ilgili kararı nerede var yazılı olarak? Biraz araştırdım ama bir türlü bulamadım.Sürekli bir BTK kararı BTK kararı diye söylenip duruyor ama karar yok ortalıkta.Tam olarak ne yazdığını görüp okumak istiyorum.

    Paylaşabilir misin sende varsa?

  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Maalesef çok aradım ama haber ve forum siteleri dışında kaynak bulamadım. İşletmecilerin sayfalarında da yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Şubat 2021; 18:0:12 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

      


    Nerede yazıyor acaba bu olmayan karar?

    Bence ISS'ler uyduruyor gibi geliyor çünkü gerçekten çok saçma bir durum.


    Patlat yalanı gitsin, millet anlayıncaya kadar götür ne götürebilirsin mantığı.

  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar. Birçok forum sayfası ve haber sitesinde bu kiradan bahsediliyor. İşletmeciler de sitesinde paylaşmış.
    Bir kaynak daha ekleyeyim.

    https://teknoseyir.com/durum/1208234
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Konuyu açan da böyle bir GPON sistemi yok ama. Fiber binaya kadar gelip oradan switchle dairelere dağıtılıyor. Bu şekilde bir kurulumda bari kiralık cihaz için zorlanmaması lazım.

    Ben de Nokia GPON router için para ödüyorum ve bir de kendi Keenetic yönlendiricimi kullanıyorum. Taksın bana ONT'yi ve ben ona bağlayayım kendi cihazımı anlarım da, yönlendirici için de zorlamaları saçma. BTK tam bunların kafasından iş yapıyor.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım kadarıyla tüketiciye verilen tüm cihazlar için alınıyor bu bedel. Router, modem, ont vb.
  • Fiber kılı evinize kadar geliyorsa FTTH oluyor, binaya gelip oradan VDSL ya da Ethernet olarak dağılıyorsa o da FTTB oluyor. Sizdeki de anladığım kadarıyla FTTB sistem. GPON sistemlerde sağlayıcılar kendi cihazlarını takmak istiyor ve kısmen mantıklı ama daireye fiber gelmeyen sistemlerde bu çok da önemli değil. Piyasada alınabilecek binlerce ürün var. Sıkıntı burada aboneye bir seçim hakkı sunmamaları. Paketleri de kendi cihazlarını kullandırmaya yönelik oluşturuyorlar adeta. Kendi cihazı yoksa o paketi alamıyorsun vs. saçma sapan işler de olabiliyor hani.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam umarım yanlış anlamıyorsundur beni.

    Şöyle bir durum var;

    ISS bana dese ki modem kira ücreti alacağım senden, ben de doğal olarak neden diye sorarım.BTK falan birşey gevelerse o zaman bana göster BTK'nın hangi tarih ve sayılı kararına istinaden diye talepte bulunurum.Ama şu modem kira ücreti zırvası başladığından beri hep bir BTK hurafesi dönüp duruyor piyasada.Heryerde BTK kararı gereği yazıyor.Nerede bu BTK kararı birisi göstersin Allah aşkına bana.


    Benden böyle bir talepte bulunsalar anında THH'ye giderim.Buna hakları yok, yapamazlar.

    İşletme sana veriyi sağlamakla mükelleftir.Son kullanıcı cihazına karışmaya yetkisi yoktur.Bana sinyali teslim eder, ne kadar kullandığımı ve hat kalite değerlerimi görebilir, geri kalanına karışamaz.Yani benim mantığım böyle işliyor.


    Ben asıl sorunu Millenicom ve Vodafone'dan ayrılırken yaşayacağım.Sözleşmemizde cihaz bedeli alınmayacak yazılıp, faturada cihaz bedelleri (mülkiyeti) indirim olarak düşüldü.Sözleşmem bittiğinde bunlar cihazları geri verin dediğinde bakın o zaman görün yaygarayı "Bireysel Fiber Modem Kullanım Bedeli" Hakkında "Bireysel Fiber Modem Kullanım Bedeli" Hakkında 





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    O bedeli alsınlar zaten. Ama bana cihaz vermek zorunda olmalarını anlamıyorum ben. Kendi dandik cihazlarını kullanacağım, o da hem benim performansımı olumsuz etkileyecek hem de bağlantıyı kullanım amaçlarına müdahale edecek. Hani kendi cihazlarına bir router bağlayarak kullanabilirim. Ama bu da dışarıdan güvenlik kamerası erişimi, NAS erişimi gibi noktalarda sıkıntı çıkmasına sebep olabiliyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.