Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Aramızda bankacı ya da sigortacı olabileceğini düşünerek böyle bir başlık açtım. Çünkü kafamdaki soruların cevaplarını bulamıyorum.

    Öğrenciyim, 1990 doğumluyum, aynı zamanda da çalışıyorum. Düşündüm taşındım, geleceğime katkı olsun diye bireysel emeklilik planlarından birine girmeye karar verdim. Aylık 150-200 lira arası bir meblağ ayırdım bütçemden. Şimdi benim merak ettiğim, bu süreçte benim param vadeli mevduattan daha mı fazla getirecektir ? Vadeli mevduatın kesintisini hepimiz az çok biliyoruz. Faizler 9.50'den 8.50'ye kadar da düştü. Sözleşme sonunda parayı toplu bir biçimde alacağım bunu biliyorum. Ancak araştırdığımda brüt-net kesintiler vs çok fazla rakam dolaşıyor ortalıkta. Çıkamadım işin içinde.

    Aslında en mantıklısı bankaya gidip bu işin lisanslı temsilcisi ile konuşmak ama ciddi anlamda vaktim yok buna okul + iş sebebiyle. O yüzden bilenlerden, işin içinde olanlardan yardım istiyorum.







  • Bekleyin bese girmeyin, Ocak 2013 'den sonra girin. Büyük sözü dinleyin . Devlet %25 katkı payı desteği verecek ocak 2013 itibariyle. Yani bu nedemek; Örnek olarak diyelimki hesabına 100 TL yatırıyorsun sen her ay, devlette bunun %25 'ini kendi veriyor yani hesabın 125 TL oluyor. Ama bizim malum türk aklı tehlikelidir o yüzden devlet diyorki 3 Yıl dan önce çıkarsan verdiğim paraları alamazsın, 3 'yıldan sonra çıkarsan %15 'ini veririm. 6 yıldan sonra çıkarsan %60 'tı sanırım. 10 yılı doldurdun ve emekli olduysan %100 verdiğim senindir ama bir yılda maximum katkım 2600 TL gibi bir rakamdı yani on yıl boyunca max katı kalsan 26 lira devlet veriyor sana

    Çok uzun yazı yazmayı sevmediğim için hızlı hızlı geçtim, illa birşeyler aklımızda kalsın diyorsanız aşağıdaki linkten güzelce okuyun.

    http://www.ingemeklilik.com.tr/Files/sorucevapgenel.pdf




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.