Şimdi Ara

Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi



    Gelişen teknoloji gıda alanına da yansımakla birlikte gıdaların üretim süreçlerinde ve bu süreçlerin sürdürülebilmesi üzerinde birçok çalışma bulunuyor ve bu çalışmalar gün geçtikçe ivme kazanıyor. Bira üretiminde şerbetçi otu çok fazla kullanılıyor ve şerbetçi otunun verdiği aroma birçok tüketici tarafından seviliyor. Şimdi ise bilim insanları biradaki aromadan sorumlu tiyol bileşiklerini daha iyi ölçebilecek ve böylece meyve aromaları daha yoğun biraların üretilmesini sağlayabilecek yöntem geliştirdi.



    ‘’Pale ale’’ olarak adlandırılan bira türleri göreceli olarak daha az tiyol bileşenleri içermekle birlikte söz edilen türdeki az miktarda bulunan bileşenlerin tespiti ve ölçümü zor oluyor. Günümüzde kullanılan ölçüm yöntemleri oldukça kompleks olmakla birlikte aynı zamanda her zaman doğru sonuç vermeyebiliyor ve bazı prosedürler bira örneklerini toksik materyallerle muamele etmeyi gerektiyor.



    Şerbetçi otu



    Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi



    Tiyol bileşenleri şarapta yüksek miktarlarda bulunmakla birlikte günümüzde şarap üreticileri özel polimerlerle şarapta bulunan tiyol bileşiklerini ölçebiliyor ancak bu prosedür, biralarda az miktarda bulunan tiyol bileşikleri için uygulanamıyor.



    Şimdi ise Germany's Research Institute for Beer and Beverage Analysis araştırmacıları söz edilen ve şaraplar için kullanılan yöntemi bira için uyguladı ve '' tandem mass spectrometry '' yani ‘’ ardışık kütle spektrometresi ‘’ adı verilen yöntemden yararlanarak prosedürlerin bira için uygulanmasını sağladı.



    Ayrıca Bkz.Taşınabilir X-ray cihazı geliştirildi



    Araştırmacılar geliştirilen yöntemi dünyanın farklı bölgelerinden elde edilen 13 farklı bira üzerinde denedi ve yeni yöntemin geleneksel yöntemlerle kıyaslandığında daha başarılı olduğu tespit edildi.



    Yeni araştırma Journal of Agricultural and Food Chemistry adlı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.0c06305
    Kaynak:https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2021/acs-presspac-january-6-2021/sniffing-out-fruity-thiols-in-hoppy-beers.html







  • Aynen, görüyoruz Almanya'yı ne haldeler. Sağlıkları elden gitmiş, millet kırılıyor. Toplum çökmüş, ayrışmış, en ufak bir sorunda birbirinin gözünü oyacak kadar kutuplaşmış. Yazık gerçekten bunlara ya, Allah Almanya'ya, Türkiye gibi veya alkolün yasak olduğu orta doğu ülkeleri gibi sağlık, huzur, barış ve anlayış dolu bir ülke olmayı nasip etsin. Tabi bütün insani/ekonomik gelişmişliği ve toplumsal bütünlüğü, uygulanan politikalar, adalet sistemi, gelir dağılımı dengesi falan değil, alkol tüketimi belirlediği için bıraksalar şu mereti her şey düzelecek aslında(!)
  • "Yüksek Alman Teknolojisi" dedikleri cinsten :))
  • Adamlar günde 1 kasa bira iciyor normal
  • Sagliga ve topluma zararli alkollu bir icecegin teknoji sitesinde gida teknojisindeki gelisim kilifi altinda yayinlanmasi..
  • Tövbe estağfurullah carpilcaz ya bu nedir ya
  • Ayarında içersen bira bile yararlı, fazla içersen süt bile zararlı.

    Buradan alkole başlayın mesajı çıkarmayın. Kişisel tercih meselesi. Bilimsel olarak araştırın yararı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 20 Ocak 2021; 11:4:37 >
  • WB kullanıcısına yanıt
    Aynen, görüyoruz Almanya'yı ne haldeler. Sağlıkları elden gitmiş, millet kırılıyor. Toplum çökmüş, ayrışmış, en ufak bir sorunda birbirinin gözünü oyacak kadar kutuplaşmış. Yazık gerçekten bunlara ya, Allah Almanya'ya, Türkiye gibi veya alkolün yasak olduğu orta doğu ülkeleri gibi sağlık, huzur, barış ve anlayış dolu bir ülke olmayı nasip etsin. Tabi bütün insani/ekonomik gelişmişliği ve toplumsal bütünlüğü, uygulanan politikalar, adalet sistemi, gelir dağılımı dengesi falan değil, alkol tüketimi belirlediği için bıraksalar şu mereti her şey düzelecek aslında(!)
  • Türkiye’de alkol yasak filan değil uydurup dedikodu yapmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Sagliga ve topluma zararli alkollu bir icecegin teknoji sitesinde gida teknojisindeki gelisim kilifi altinda yayinlanmasi..

    Hayatında hiç alkol ağzına almamış biri olarak seni anlıyorum ama yaptığın bu yorumun seni tanımadığımı belirterek tartışma niyetinde yazdığını düşünüyorum.


    Paylaşılan bu analiz örneği sadece bir örnek olduğunu belirtmek isterim. Sadece alkol olarak bakmamak lazım Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B6C467102

    Aynen, görüyoruz Almanya'yı ne haldeler. Sağlıkları elden gitmiş, millet kırılıyor. Toplum çökmüş, ayrışmış, en ufak bir sorunda birbirinin gözünü oyacak kadar kutuplaşmış. Yazık gerçekten bunlara ya, Allah Almanya'ya, Türkiye gibi veya alkolün yasak olduğu orta doğu ülkeleri gibi sağlık, huzur, barış ve anlayış dolu bir ülke olmayı nasip etsin. Tabi bütün insani/ekonomik gelişmişliği ve toplumsal bütünlüğü, uygulanan politikalar, adalet sistemi, gelir dağılımı dengesi falan değil, alkol tüketimi belirlediği için bıraksalar şu mereti her şey düzelecek aslında(!)
    “Almanya'da 18-64 yaşları arasındaki 7 milyon 800 bin kişinin "riskli içici" olduğunu belirten Rummel, 2017 yılında yaklaşık 21 bin 700 çocuğun alkol zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığına dikkat çekti. 2017 yılında işlenen suçlarda zanlıların 231 bin 300'ünün alkol etkisinde olduğunun tespit edildiğini kaydeden Rummel bunun zanlıların yüzde 11'ine denk geldiğine işaret etti. Bağımlılık uzmanları alkollü içki reklamlarının azaltılması, fiyatların yükseltilmesi ve 18 yaşın altındakilere alkollü içki satılmaması çağrısında bulunuyor.”

    Kaynak:https://www.dw.com/tr/almanlar-y%C4%B1lda-bir-k%C3%BCvet-dolusu-i%C3%A7ki-i%C3%A7iyor/a-48383818




  • WB kullanıcısına yanıt

    Topluma ne kadar zararlı yahu alkol. Alkol tüketiminin en yüksek olduğu ülkelerde topluma bakın bir de bize bakın arada bir uçurum mu var ? Arada açın TV izleyin oradan buradan haberlere bakın toplum ne haldeymiş? Bunu da alkole bağlayabilecek misiniz acaba ?

  • WB kullanıcısına yanıt

    Al alkolsüz toplum bu. Şimdi gördüm haberi.

    Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Ben akşam dan akşama 1 bardak şarap içerim kendimi daha rahat ve huzurlu hissediyorum. Her şeyin fazlası zarar zaten içkinin de ayarını içen vericek.
  • Okuma yazması olan herkes mesajımda alkolün çok iyi bir şey olduğunu ya da topluma hiç zararı olmadığını iddia etmediğimi anlayabilir. Tepkim alkol haberi dahi görmeye tahammülü kalmamış, bunu politik bir tarafgirliğin sonucu olarak yasakçılığa zemin hazırlamak için kullanan düşünce biçimine idi. Alkol dünyanın bir çok yerinde gastronominin bir parçası olarak yüzlerce yıldır tüketiliyor ve toplumu bozan da alkol değil alkolizmdir. Ayrıca suç oranları meselesine girerseniz işin içinden çıkamazsınız, suçla alkolizmin ilgisi olmadığı için değil, suçla başka bir çok faktörün(eğitim seviyesi, gelir seviyesi, inanç...) ilgisi olduğu için. Zaten alkol içilmeyen toplumlarda neler neler yaşanıyor, hepimiz biliyoruz ya. Bu toplum sağlığını bu kadar düşünen iyi niyetli(!) arkadaşlar, alkol satışı durduğunda suç oranının radikal bir şekilde düşeceğine inanıyor mu gerçekten? Yoksa toplumdaki sorunların arkasında yatan politik, adli ve iktisadi yozlaşmanın üzerini örtmek ve hedefi şaşırtmak için yıllardır kullanılan bir siyasi konsolidasyon hamlesi mi bu alkol karşıtlığı?




  • Alkol ictikden sonra "benden iyi olduğunumu düşünüyorsun"müptezel olunca"kanka ayaklarim yere deyiyor mu" mdma kullanica "aa tenim yumuşacık dokunsana" bunlar film repliklerinden aldığım konuşmalar siz anladiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B6C467102

    Okuma yazması olan herkes mesajımda alkolün çok iyi bir şey olduğunu ya da topluma hiç zararı olmadığını iddia etmediğimi anlayabilir. Tepkim alkol haberi dahi görmeye tahammülü kalmamış, bunu politik bir tarafgirliğin sonucu olarak yasakçılığa zemin hazırlamak için kullanan düşünce biçimine idi. Alkol dünyanın bir çok yerinde gastronominin bir parçası olarak yüzlerce yıldır tüketiliyor ve toplumu bozan da alkol değil alkolizmdir. Ayrıca suç oranları meselesine girerseniz işin içinden çıkamazsınız, suçla alkolizmin ilgisi olmadığı için değil, suçla başka bir çok faktörün(eğitim seviyesi, gelir seviyesi, inanç...) ilgisi olduğu için. Zaten alkol içilmeyen toplumlarda neler neler yaşanıyor, hepimiz biliyoruz ya. Bu toplum sağlığını bu kadar düşünen iyi niyetli(!) arkadaşlar, alkol satışı durduğunda suç oranının radikal bir şekilde düşeceğine inanıyor mu gerçekten? Yoksa toplumdaki sorunların arkasında yatan politik, adli ve iktisadi yozlaşmanın üzerini örtmek ve hedefi şaşırtmak için yıllardır kullanılan bir siyasi konsolidasyon hamlesi mi bu alkol karşıtlığı?

    Dediğin doğru da bence bunun yeri burası değil. Konu Dışında zaten alköl ile konular var (tabi hemen kapanıyor orası ayrı), oraya yazılabilir.


    Buradaki olay bir nevi yeni bir teknik, bilimsel olay.





  • WB kullanıcısına yanıt

    Bira'nın zararlı olduğunu düşünüyorsanız ekmekte yemeyin aynı şey çünkü.

  • WB kullanıcısına yanıt

    Yav bu alkol yazik etti toplumu

    Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.