Şimdi Ara

Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) | Nuri Bilge Ceylan (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hep merak etmişimdir yok bu film olmamış diyenleri . Acaba şimdiye kadar kaç tane başyapıt çıkarmışlarda bu lafı deme cesaretini kendilerinde buluyorlar . Yapılan emek var ortada ona saygı en azından yahu . Beğenmedim benim tarzım değil dersin yine anlarımda bu film olmamış ne demek ?
    Filme gelince ; bu kadar uzun sahnelerin oldugu filmleri bayılarak izlemem ama senaryosu iyiyse ve alt metinleri güçlüyse keyifle de izlerim . Nuri Bilge Ceylan filmleri bana kitap gibi geliyor aynı . Sanki bir durum hikayesi anlatıyor gibi o kadar ayrıntılı o kadar kafamıza kazıya kazıya gösteriyor ve izletiyor ki anlatmak istediğni . Tabi bu özellikle Bir Zamanlar Anadolu'da filmi için geçerli benim açımdan . Hayatın içindekileri sinemada yaşayabiliyorum sanki farklı bir tat bırakıyor bende . Savcının alttan alttan gelen hikayesi bence ayrı bir güzellikti . Sanki suçlu bir çocuk gibi sürekli kendini haklı çıkaracak cevaplar bekleyipte alamayışı hakikaten çok iyi oyunculuk ve anlatımdı . Bana göre bu film aldıgı ödülü sonuna kadar da hak ediyor. Tebrikler Nuri Bilge.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick* -- 26 Haziran 2012; 5:02:55 >
  • Film aşırı gerçekçi, hele o muhtar sahnesi. Anadolu insanını da çok iyi yansıtmışlar.
    Bunların haricinde senaryo çok klişe ve basit olduğundan 2 saat biraz sıkıcı gelebiliyor insanlara.
    Ben gece 2 gibi açtım filmi, bitene kadar da izledim. Özellikle mekanlar ve diyaloglar beni filme bağladı.
  • Yine o sanat adı altında itelenen filmlerden biri. Aynı resim sergilerinde yok ruhumuzun derinliklerinde yatan karanlığı yansıtıyor vs. denilen resimler gibi. Son 20-30 yıldır edebiyatta da sıkça rastlanıyor bu tarz eserlere(!).
  • Doktorun morg da niye öyle davrandığını açıklayabilecek var mı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jellal Fernandes

    Yine o sanat adı altında itelenen filmlerden biri. Aynı resim sergilerinde yok ruhumuzun derinliklerinde yatan karanlığı yansıtıyor vs. denilen resimler gibi. Son 20-30 yıldır edebiyatta da sıkça rastlanıyor bu tarz eserlere(!).

    Bir turlu anlayamadiniz degil mi sizin sevmediginiz filmi baskasinin sevebilecegini. Illa bi kaba sokacaksiniz insanlari.
    Sanat filmi falan degil mesela benim umrumda olan, zaten bu tarz ana akimdan farkli filmlerin sanat filmi diye ayristirilmasina da karsiyim.

    Ben bu filmi severek izledim, karamsar havasina bayildim, senaryo biraz basit kalsa da islenis ve yaratilan atmosfer kusursuz. Bunu sen begenmedin eyvallah da ne diye laf sokma cabalarina giriyorsun ?

    Bence artik vazgecin izlerken sıkıldıgınız, sevmediginiz bir filmi belli bir tarafa itelemekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 22 Haziran 2015; 1:10:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu filmden hicbir sey anlamamistim. Klasik cinayet vakasi. Hani filmde gizlenen bir mesaj falan mi var ya da ben neyi kacirdim? Normal yemek sahnesini bile oyle bir ovmusler ki herhalde sorun bende birsey kacirdim demistim. Dun tekrar izledim yine verilmek istenen mesaji anlamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TolkiensPipe

    Ben bu filmden hicbir sey anlamamistim. Klasik cinayet vakasi. Hani filmde gizlenen bir mesaj falan mi var ya da ben neyi kacirdim? Normal yemek sahnesini bile oyle bir ovmusler ki herhalde sorun bende birsey kacirdim demistim. Dun tekrar izledim yine verilmek istenen mesaji anlamadim.
    Bizler genellikle klasik kurgularda olayları kimin yaptığını, bu süreci net şekilde görebiliriz. Hollywood özellikle bunu aşılamıştır yıllar boyunca. Filmin finalinde elbet net şekilde açıklama getiririz ve nettir.

    Nuri Bilge gibi sinemacıların Bir Zamanlar Anadolu'da filminde olduğu gibi asıl kaygıları rahatsızlık vermek, hakikati aramak ve gerçeklerdir. Kendimizin bile bazen ne istediğini bilmediğimiz anlar elbet ki olur. Hayatımız gizlerle doludur ve biz en yakınlarımızın neler yaşadığını, neler sakladığını asla bilmeyiz.


    Asıl algılanması, irdelenmesi gereken insan tahlilleridir, özellikle bu filmde. Olayların kişiler üzerinde nasıl etkiler bıraktığı, insanların kaçmak istediği şeyler ve içinde bulunmak zorunda oldukları gerçeklikler üzerine kurgulanmış bir hikayesi mevcut. Polislerin arasındaki yoğurt muhabbeti, sigara tüttürmek, misafir evinde ikrama nail olmak hep alışa geldik şeylerdir. Savcının tavrı kamunun, devlet makamının tavrıdır. Burnundan asla kıl aldırmaz. Karısının intiharından sorumludur fakat bundan kaçar. Domuz bağına karşı tepkisi aslında insanlıktan nasibini almamış, ölüme ya da ölüye karşı saygısı olmayan insanlara karşıdır. Fakat burnundan kıl aldırmayan tavrı, onun suratındaki kirle eş değerdir.

    Ucu bucağı olmayan, insanların her şeye karşı soyutlandığı taşra ise sıkışmış bir bölge. Burada tek gerçek ölüm. Muhtar morg derdinde. Mezar taşlarının halini düşünüyor. Savcı bir ölüme tanık olmuş fakat ondan kaçar halde. Doktor kentten buraya gelmiş, kendine bir sebep arıyor. Görebildiğimiz tek mucize muhtarın kızı. Doğurganlığa sahip olan kadının ölü insanların karanlığa gömülmüş kılıkları arasında ışık saçarak umudu doğurması, aslında bizim gerçek hayatta arada karşımıza çıkan 'şey'den ibaret.


    Çok uzatmadan özetleyecek olursak; bir mesaj çıkarmanıza hiç gerek yok. Olabildiğince gerçeklik arayışı var. Trier ''film dediğin ayakkabı içindeki taş gibidir'' diyor. Bir Zamanlar Anadolu'da bizim hiç içinde olmak istemediğimiz arada sırada mutlaka bizi yakalayan taştan ibaret. Hollywood bundan çoğu zaman uzak durmuştur. Hakiki sinemacılar bunu göz ardı etmezler.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Belki bana hitap etmedigi icin ondan sıkılmıs olabilirim alismisiz hollywood filmlerine, bize konu klise atmosfer karanlik gibi gorunen film bu turu sevenler icin cok cok iyidir ondan sordum ben mi birsey kacirdim diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolkiensPipe -- 12 Temmuz 2019; 10:56:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.