Şimdi Ara

Bir Youtuber, yalnızca 1,9 cm inceliğinde Playstation 5 Slim tasarladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir Youtuber, yalnızca 1,9 cm inceliğinde Playstation 5 Slim tasarladı



    Youtube platformunda kendin yap içerikleri ile tanınan ''DIY Perks'' kanalı, şimdi de kendi imkânları ile yalnızca 1,9 cm kalınlığında bir Playstation 5 Slim tasarladı.



    Standart modelden daha iyi sonuçlara ulaştı



    Bilindiği üzere Sony, konsolların Slim versiyonlarını ana konsolların piyasaya sürülmesinden birkaç yıl sonra kullanıcılara sunuyor. Bununla birlikte yeni nesil PS5 konsolunda tedarik sıkıntıları ve üretim sorunları ile karşı karşıya kalan şirket, görünüşe göre cihazın Slim versiyonunu beklenen daha geç piyasaya sürecek.





    Sony’nin bu hamlesini beklemeye gerek kalmadan kendi PS5 Slim cihazını hazırlayan DIY Perks ise, türünün tek örneği diyebileceğimiz bir cihaz ortaya çıkardı. Paylaşılan videoda büyük bir hacme sahip olan yeni konsolu parçalarına ayıran Youtuber, cihazın güç kaynağını dışarı alarak ve özel bir su soğutma sistemi entegre ederek yalnızca 1,9 cm kalınlığında yeni bir tasarım oluşturuyor. 



    Bir Youtuber, yalnızca 1,9 cm inceliğinde Playstation 5 Slim tasarladı



    Ayrıca Bkz.PlayStation 5'in resmi satış miktarı açıklandı: Bu yıl stoklar rahatlayabilir



    Yapılan yeni düzenlemenin ardından birkaç sorunla karşılaşan ancak cihazı çalıştıran DIY Perks, işlemci, RAM ve VRM sıcaklıklarında PS5'in standart versiyonundan daha iyi sonuçlara ulaşmayı başardı.




    Kaynak:https://www.engadget.com/youtuber-builds-his-own-ps5-slim-070324347.html







  • göze hitap ediyor kaba durmuyor

  • O kadar kablo karmaşasına girmek yerine 2cm yükseklik yerine 6cm yapsa ve 15cm genişlik yerine 30cm yapıp aio sıvı soğutma eklesen sıvı soğutma gelecek yerlerine üst alt tabaka kısımlarını petekli yapsa daha kibar ve daha şık bir kutu olmaz mı ? Tezek gibi param olsa sırf denemek için modelleme işi ile uğraşan birine yaptırırdım.

  • Adama helal olsun vallahi. Resmen baskül gibi bir şeyin içine sığdırmış koskoca aleti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha estetik hale getirebilir ama bu seferde çok fazla kablo kalabalığı olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaki güç ve soğutma panelini bir ben mi gördüm?

  • Soğutucu ve güç kaynağı dışarda daha fazla metal aksam kasa sadece 301 dolar tutuyor.Öyle vaov denecek bir şey görmedim.

  • Takip ettiğim kanallardan birisi. Bu videoyu da izlemiştim. Tasarım güzel ama zaten orijinal konsolun o hacminin büyük kısmını soğutma bloğu ile güç kaynağı kaplıyor. Onları çıkarınca da geriye pek bir şey kalmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Onları hesaba katınca daha fazla kalabalık olmuş duvarı söküp cihazı koysa ya da çekmeceye falan koysa daha iyiydi.

  • DIY Perks'tan yine şahane bir tasarım daha.

  • Normal tasarımdan daha çok yer kaplıyor bu ne aptalca bir tasarım.

  • tasarım olmamış ve arkadaki soğutma ps5 daha büyük

  • Yakinda PS5 pro gelicek 16 çekirdekli cpu zen 4 4 nanometre işlemci gpu 25 treflops ram 32 gb gelicek olan system rtx oyunlara odaklı system olucak

  • Adam 2 tane ps5 büyüklüğünde soğutucu ve güç ünitesini arkaya attı... Defalarca başarısız oldu. 2 ps5 parası harcadı. Sevdiğim kanallardan-dı, ama "ufff ne yapmış herif" dedirtmedi bu sefer. Çok çok çok zorlama. Bazen böyle işler yapıyor. Dışarıda izlenebilen TV diye tv yapıyor 1500 wattlık falan. TV'yi su ile soğutuyor :D


    Düşürdüğü sıcaklıkta hepi topu 20 derece. O kadar hebele hübeleye değmemiş.


    Yaptığı işler pratik değil.

  • iyi güzel hoş eyvallahta soğutucu ve güç kaynağı olmayınca bu boyut normal değil mi zaten...

  • Kullanışlı bir tasarım değil ki adam güç ünitesi ve soğutucuyu çıkarıp alta salmış. Her ünitesi içinde tek parça ahşap bir tasarım vardı o daha iyiydi.

  • çok iyi iş çıkarmış.geçici dayadığı kalemlik düşünce havalandırma kapanmış :) sorun bundan ibaret.tasarım başarılı olmuş.helal olsun.tabi burada kullanılan malzeme,soğutma ve güç kaynağı maliyetleri çok yüksek olduğu için seri üretimde kullanılması mümkün değil.mevcut ps5 soğutma yapısı hava soğutma olarak çok sofistike.sıvı soğutma olmadıkça daha ufalması pek mümkün değil.daha düşük güç ve ısı kullanan bir mimariye geçilirse soğutucu incelebilir anca.

  • ilk kez izledim elemanı normalde bir yerden sonra sıkılır bırakırım ama sonuna kadar sabredeyim ne çıkacak dedim

    ne yazık ki harcadığım zamana değmeyecek bir çalışma olmuş

    ne maliyet olarak ne de ortaya çıkan ürün olarak aman aman bir şey olmamış

    soğutma olayı çok zorlama oldu

    ps5 orjinal hali ile çok daha iyi bence

  • Maliyeti yüksekse kurtarmaz

  • arkadaşlar proje çok güzel. pratiklik, maliyeti vs boşverin. O bakır blokları içinde sıvı soğutma gezecek şekilde dizayn etmesi falan muhteşem bir şey. Olay o zaten. Arabalarda da görürüz bunu. Yollarda görmesi mümkün olmayan şeyleri concept adı altında paylaşırlar. Amaç burada maksimum soğutma ve minimum hacim odaklı da değil zaten. Belli ki dbrand ile alphacool reklamına odaklanılmış.

    İşin güzel tarafı bütün kasa soğutma odaklı olan bakır, alüminyum soğutma bloğu ile gelse ve sıvı soğutma düzeneği kurmaya gücü yeten hatta hazır sıvı soğutma blokları satan şirketlerle anlaşılsa bu sistem çok satabilir. nasıl üst düzey intel K ya da amd X işlemcilerde fan gelmiyor bunda da sıvı çıkışları olan bir ps dizayn edilebilir. Üstüne donanımı da overclocklu satarsın. Şu dandik blokla bile sıcaklıklar bazı konumlarda yarı yarıya düştü. core bloğu daha güzel dizayn edilirse o da düşer. 360-420mm radyatör ile buz gibi yürür. Fan bloğunu temizlemek daha kolay olabilir vs. Sıvı soğutmalı hazır gpular gibi özel soğutmalı PS'ler de dizayn etse bundan ekmek yiyebilir sony. Ben çok beğendim. Arkaya sadece çıkışları koyup bir de radyatörü, fanı istediğim gibi özelleştirmeye izin verirse hele süper olur. Ben alırdım.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.