Şimdi Ara

Bir türlü suyu doldurup devridaim yaptıramıyorumm...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır kasa dışında duran 360'lık radyatörü kasaya montajını yapmak, ve kasamı yeniden modlamak istiyordum. Mod çalışmalarım bitti ve radyatörü kasanın üzerine alarak TT Armor için en uygun yerleşimi yaptım. (Ofiste olduğumdan resimleri veremiyorum.)Ancak şimdi imzamdaki su soğutma sistemime bir türlü suyu tam doldurup devridaim yaptıramıyorum. Radyatöre bir türlü suyu gönderemedim. Sanırım kasanın üst kısmına yerleştirdiğimden suyu gönderemiyorum. Yan yatırdım, ters çevidim, salladım ama ne yaptıysam beceremedim. Ne olur biri yardım etsin iki gündür uğraşıyorum, kafayı sıyıracam.

    Birkaç farklı sıralama denedim ama sonuç alamadım.

    1. pompa->radyatör->cpu blok->su haznesi->pompa

    2. pompa->radyatör->su haznesi->cpu blok->pompa

    3. pompa->su haznesi->radyatör->cpu blok->pompa



  • bu işi pompa yapca olmaz mı? Sıvı haznesi yukarda olacak şekilde pompayı çaliştırın aralıklarla pompayı durdurun ve sıvı ekleyin. Aklıma başka fikir gelmedi.
  • bnce ilk önce tüm bileşenleri suyla doldurman gerek yani tüm ekipmanlarda su olmalı bunu kendi imkanlarınla yap sonra baktın olmuyor pompaya bak bnce vea bi ekipmanda bi tıkanmada olabilir
  • Pompa en altta kasanın tabanına monte, su haznesi 5,25'lik yuvaya takılan cinsten ve en üst yuvaya takılı zaten. Ama tabi radyatör kasanın tavanına dışardan monteli ve su haznesinin üstünde kalıyor. Acaba ucu açık bir hortumu direk pompanın girişine taksam ve oradan devamlı su beslesem radyatörü doldurabilir miyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mckork

    Pompa en altta kasanın tabanına monte, su haznesi 5,25'lik yuvaya takılan cinsten ve en üst yuvaya takılı zaten. Ama tabi radyatör kasanın tavanına dışardan monteli ve su haznesinin üstünde kalıyor. Acaba ucu açık bir hortumu direk pompanın girişine taksam ve oradan devamlı su beslesem radyatörü doldurabilir miyim.

    su haznesini rad üsüne cıkamak gerekiyor olabilir idareten rad. önüne T bağlantı ile de deneyebilirsiniz
  • Su haznesini rad'in üzerine çıkarmanın pek bir işe yarayacağını zannetmiyorum (unutmuşum, zaten denemiştim) ama bir süreliğine su haznesini iptal edip T bağlantı uygulamak faydalı olabilir sanırım.
  • Radyatör ve diğer parçalarının içi hava dolu olduğu için, pompan havayı atacak kadar basınç yapamıyor ve bir çıkış yoluda hazırlamamışsın anladığım kadarıyla..

    Benim önerim pompanın havayı atabilmesi için su haznesinin kapağını açman ve pompa çalışırken radyatöre giren hortuma mesela elinle baskı yapıp bırakman, böylece basınç artar ve su havayı itmeye başlayabilir, olmazsa mümkün olan bütün parçaları su doldurmanda(radyatörün girişinden bypass yapıp su doldurabilirsin) işe yarayacaktır ama yine kalan havayı ilk yöntemle kolay atabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkboy -- 26 Temmuz 2008; 14:07:03 >
  • Bakalım bu önerileri akşama tek tek deneyecem umarım işe yarar, artık yapmam lazım sırf bu yüzden 2 günüm boşa geçti. Daha Lcd takıp(anakartta paralel port olmadığından, PCI kart ile deneyecem), Zalman 6'lı Fan controller'a fanları düzgünce takacaz vs, vs.
  • ya bn anlamıorum madem radyatörle oda sıcaklığındaki suyu oda sıcaklığından daha soğuk yapamıorus neden böle bi sistem var ki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CaRbOnxx

    ya bn anlamıorum madem radyatörle oda sıcaklığındaki suyu oda sıcaklığından daha soğuk yapamıorus neden böle bi sistem var ki


    Çünkü İşlemci kışın oda sıcaklığının nerdeyse 5 katına, yazında 3 katana kadar hararet kaldırıyorda ondan. Ayrıca işlemcinin hararetini alan su artık oda sıcaklığında olmuyor, suyu oda sıcaklığına tekrar getirmek radyatörün sayesinde oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkboy -- 27 Temmuz 2008; 14:01:59 >
  • Bu akşamda saatlerce uğraştıktan sonra sonunda radyatörde biriken havayı çıkarabildim ve sistem tamamen su doldu. Sorunsuz bir şekilde çalışıyor çok şükür
  • Sistem hayırlı olsun. Var mı foto?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mckork

    Bu akşamda saatlerce uğraştıktan sonra sonunda radyatörde biriken havayı çıkarabildim ve sistem tamamen su doldu. Sorunsuz bir şekilde çalışıyor çok şükür


    congratulations...

  • PCI Paralel Port KArtından LCD bağlamaya çalışıyorum. Bitirince resimleri koyacam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.