Şimdi Ara

Bir Plan-Sekans Denemesi Olarak; “NEFES” Kısa Filmi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısa film tek planda çekilmiş olup plan sekans olarak çekilmiştir. Plan sekans sevenlere gelsin!!

    Link:https://www.sanatyapim.com/home/plan-sekans-ve-gercekcilik-uzerine-deneme/

    İyi seyirler.



  • Güzel. Ancak site üzerinden seyretmesi sorunlu. İki seferde izlemem gerekti , ilk yarıyı tekrar seyretmemek için yütüp üzerinden izlemek zorunda kaldım. Çekim iyi , sorunsuz ilerliyor. Ancak sonunda kızın ne dediğini anlayamadım. Ya benim kulaklarda sorun var ya da ses biraz düşük. Bir de senaryo ile alakalı ; çalan telefona cevap vermese ve sonunda onu almaya gelen annesi olsa daha iyi olurdu sanki. Çünkü insanlar ölüm anlarında sevdiklerini görür , nefret ettiklerini değil.
  • Senaryosu hikayesinden bağımsız yorumlayacağım. Teknikle alakalı bir yorum. Biz izleyici olarak kameranın belli olmamasını , kameranın orada olmadığını hissetmek isteriz. Tek plan sahnelerde de bu aynı mantıkdır. Her açının her hareketin sinema okuma dilinde bir mesajı, bir yorumu vardır.. Malesef burada bütün bu detayları atlatmış, oda da kameranın var olduğu hissettirilmiş , gereksiz ve fazla hatta çok fazla hareket yoruyor ve filmden koparıyor.. Malesef çekim olarak olumsuz yorum yapıyorum , 3. göz olarak kameranın orada olduğunu hissetmemiz ve aşırı hareket ile yorması malesef filminizin ve hikayenizin negatif anlamda önüne geçiyor.
  • İlk izlediğimde benim de gözüme batan tek kısım kameranın ani hareketleriydi hatta filmin sonunda çalan parçanın filmin önüne geçmiş olmasını bile göz ardı etmiştim ama şu kamera oynamalarını görmemezlikten gelemedim. Verilmek istenen mesajın iyi bir şekilde verildiğini düşünüyorum filmin süresini, çekim tekniğini ve diyalog azlığını göz önünde bulundurunca, başarılar
  • Eleştirileriniz de haklısınız. Kamera gereksiz yere oyuna müdahale oluyor. Biraz dışardan izlemeliydi. Titreşim engelleyici aparatı olan gimbaldan kaynaklı ani hareketlenmeler oluyor. Elimizdeki imkanlar :)
  • Başarılı film elinize sağlık!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.