Şimdi Ara

Bir parça hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yanlış adaptör takmam sonucu hafif duman ve cihaz çalışmaz hale geldi. Hasar alan parça güç ile ilgili ancak ne olduğunu elektronik konusunda derin bilgim olmadığından buraya taşımak istedim. İşaretli olan parça tam olarak nedir? Değişimi mümkün basit bir parça mıdır? Bulma şansım nedir ve ne olarak aramam gerek? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
     Bir parça hakkında yardım







  • Özel bir tip kapasitör, bulmak zor olabilir. Ebay gibi sitelerden araştırın. Kapasite değeri yüksek ve özellikli olduğundan burada o kullanılmış. Boyut ve değer olarak aynısını başka tip kapasitörlerle gerçeklemek mümkün değil zira yüksek akım tipi. Hızlı şarj olup üzerindeki şarjı yüksek akım değeri ile kısa sürede verebilen bir parça olduğundan yerine başkasının bağlanması aynı etkiyi sağlamayabilir.
  • Cevap için teşekkür ederim. Şarj olayı olmasa da olur eğer uygun bir parça adaptöre takılı çalıştırabilirse tabi. Peki ebay de tam olarak ne diye aramalıyım bu parçayı ?
  • Dura tech UC09 series 10 mF (mili farad mikrofarad değil) 5.2 Volt. Ben aradım datasheeti var ama satışı yok. Aşağıda linkini verdiğim kapasitörler süper kapasiteör diye geçer, genelde backup amaçlı elektronik devrelerde kullanılır yanı uzun süreli gerilim depolama amaçlı. Bir alıp takın başka çare görünmüyor inşallah işinizi çözer.

    http://www.robitshop.com/1F-55V-Kondansator,PR-2431.html Başka yerlerde daha ucuz bulabilirsiniz. (dorukanstore, bluemavi, direnc.net gibi)
  • Çok teşekkürler yardımınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.