Şimdi Ara

Bir oyuncu, 500.000$'lık oyun koleksiyonunu annesi çöpe attığı için kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir oyuncu, 500.000 height=lık oyun koleksiyonunu annesi çöpe attığı için kaybetti" height="421" src="https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/127389/bir-oyuncu-500-000-lik-oyun-koleksiyonunu-annesi-cope-attigi-icin-kaybetti127389_0.jpg" width="720" />



    Video oyunu sevenlerin ve bunu bir eğlence olarak değil de hobi olarak takip eden oyuncuların bazıları koleksiyon yapmayı bir hayli seviyor. Koleksiyoncuları, özellikle video oyun sektöründe daha fazla görüyoruz. Neredeyse her yıl olduğu gibi bu yıl da bir koleksiyoncunun başına fazlasıyla kötü bir olay geldi.



    Ayrıca Bkz.Sony: Tek oyunculu oyunlara müthiş ilgi var



    Amerika'nın New York şehrinde J&L Game isimli bir mağazada çalışan oyuncu, ailesinin evinin deposuna kendi koleksiyonundaki eşyaları koymuş. Koleksiyonun içerisinde oyunlar ve oyun konsolları dışında davul setleri ve kaykay gibi şeyler de bulunuyormuş. 



    Yaklaşık 500.000 doların üzerinde olan bu koleksiyonda Atari, Coleco, Intelli, Famicom, S Famicom, TGfx, PCE, NG AES, MegaDrive ve Master System gibi birçok eski konsol bulunuyormuş. Açıklamaya göre koleksiyonerin annesi, depodaki eşyaların değerini bilmiyormuş ve koleksiyoncu da annesine böyle bir bilgiyi vermemiş.



    Annesi de temizlemek için girdiği deponun içerisinden birçok değerli oyun konsolunu, oyunu ve kaykayı çöpe atmış. Ayrıca yine bir hayli değerli olan bir çizgi roman setini de çöpe atmış. vg247'nin haberinde, 500.000 dolar eğer biraz abartı geldiyse, bugünlerde orijinal bir NeoGeo konsolunun açık arttırmada kaç bin dolara satıldığının kontrol edilmesi gerektiği söylemiş.




    Kaynak:https://www.vg247.com/2020/11/30/man-loses-500k-video-games-mom-chucks/







  • oooo sen anlamamışsın hocam... 500.000$ dolara aldığı değil, ederi 500.000$ dolar olan koleksiyondan bahsediyor... yani toplamda 10.000 de harcamış olabilir 50.000 de 1.000 de. önemi olan güncel değeri..


    gir bak nette böyle ilanları görebilirsin.. en basit örneği gazoz kapağı, para, pul vs.. yani zamanında para vererek yada vermeyerek 3 kuruşa alınan şeyler zamanla uçuk rakamlara koleksiyonculara / meraklılarına satılabiliyor.

  • Bu olayı nasıl kaptırdık inanılmaz
  • Aklıma benim çocukken(9-10 Yaş) çalışıp ilk maaşımla(bakkalda çıraklık) aldığım kara kutu geldi; annem çok fazla oyun oynadığım için parçalamıştı , ulan ne güzel konsoldu be :D

    İkinci el eşya satan yerlere parça parça da olsa illa ki düşer tekrar , kim nereden bilsin para ettiğini...
    Bu arada o kadar da üzüleceğini sanmıyorum , sonuçta ben de sayısal loto oynamış ama yatırmamıştım 5'te kaldı ama 6'ıncı sayı 3 farkla da olsa yanılınca ağlamamıştım. (6 olsa intihar sebebi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 2 Aralık 2020; 0:26:58 >
  • Madem o kadar değerliymiş, değerini biliyormuş depoda ne işi var ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam oturup saatlerce ağlamıştır.

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu düşündüm. İstifçilikten başka bir şey değil sadece ederi yüksek.
  • Valla çok kötü olay olmuş. Adamın yerimde olsaydım o koleksiyonerlik hazzının kaybıyla hayata küserdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 2 Aralık 2020; 2:52:28 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Eminönü'de vapura yetişmeye çalışıyorum , loto kuponu doldurdum Kadıköye geçince oynarım dedim , günlerden cumartesi.... Unutmuşum , sabah gazetede gördüm doldurup da oynamadığım kuponun devrettiğini ...2 ay ruh gibi gezindim , komşu akraba telefon açıp bizi hayal kııklığına uğrattın diye sövenler , bize kupon doldurur musun diye misafirliğe gelenler .... komik ve berbattı : ))))

  • Sonu mişli muşlu haber mi olur yahu :)



    Cümle sonuna "aktarıldı, belirtildi" gibi di li geçmiş zaman kullansan daha oturaklı olur ;)

  • Benim annem de zamanın da gigabayte anakartımın driver cd sini çöpe atmıştı. Çok çile çekmiştim o dönemlerde :)
  • mağazada çalışıp onca parayı nasıl toplamış?

  • aycibin A kullanıcısına yanıt

    Türkiye'den bahsetmiyor, olay ABD'de gerçekleşmiş Bir oyuncu, 500.000$'lık oyun koleksiyonunu annesi çöpe attığı için kaybetti 

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt

    olsun hocam ya alacağı para max $3000 olsun mağazada müdür bile olsa.ailesiyle yaşıyor diye yemeyip içmeyip biriktirse en az 15 yılda birikir onca para :)

  • aycibin A kullanıcısına yanıt

    oooo sen anlamamışsın hocam... 500.000$ dolara aldığı değil, ederi 500.000$ dolar olan koleksiyondan bahsediyor... yani toplamda 10.000 de harcamış olabilir 50.000 de 1.000 de. önemi olan güncel değeri..


    gir bak nette böyle ilanları görebilirsin.. en basit örneği gazoz kapağı, para, pul vs.. yani zamanında para vererek yada vermeyerek 3 kuruşa alınan şeyler zamanla uçuk rakamlara koleksiyonculara / meraklılarına satılabiliyor.

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt

    benim zamınında aldığım commodore64'ü,nintendo gameboy'u hala saklamam gibi yani :)

    şu an gideri var mıdır acaba.sahibinden commodore64 fiyatı ps3'ten pahalı :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 2 Aralık 2020; 12:40:55 >
  • sendemail kullanıcısına yanıt

    Benim ki tek kolondu: TV'nin karşısına geçip canlı çekilişini izlerken annem mutfaktaydı(aramızda bir oda var TV'nin olduğu oturma odası ile mutfak arasında); ilki düştü tutuyor ''olabilir'' dedim, ikinci tuttu'' yani zaten yatırmayınca böyle olur'' dedim, üçüncü tuttu ''Anne 3'te 3 tutuyor'' dedim. Annem yanıma geldi ''hadi lan'' dedi ve ekrana baktı sonra elimdeki kağıda, o sırada 4'te 4 tutmaz mı , ekrana mal gibi bakıyoruz 5'te 5 tuttu ''Vay aq''dedim, hala ekrana bakıyoruz soluk bile almadan. En son farklı bir numara geldi tek hatırladığım elimdeki sayıdan 3 numara fark olması , annem ''Hemen yırt-at o kağıdı baban görmesin vallahi öldürür seni'' dedi. Hakikaten bizle beraber izlese beni döve döve öldürürdü! 5'te kalan 6'lı da benzerini tatmıştım ,kuponu 5'dk. kala ,yani çok geç verdiği için yetişememiştim. Eve gelince de eşek sudan gelinceye kadar dayak yemiştim! Bu arada sayısal loto olayında; peder ev telefonunu arayıp ''Herkes bir numara söylesin'' demişti , annem ''Kirayı bile ödeyemedik hala kupon mu oynuyorsun'' dedi ve kapadı telefonu.(Ben de söylemedim ama uyandığımda rüyamda sayıları görüp yazmıştım kağıda) Bu arada sürekli böyle rüyalar görürdüm ama neyin numarası olduğunu bilemiyordum uyandığımda sadece kağıda yazardım. Sonuçta At yarışı da süper loto da ya da alakasız bir şey olabilirdi ama şimdiye kadar hiç bu kadar tutmamıştı!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 2 Aralık 2020; 16:51:13 >




  • Benim tasolarla bilyelerim gittiydi oyle ehehehey ehehey :) acisi hala icimde fena kolleksiyondu yalniz rahat 10.000 kadar taso hem pokemon hem cakmaktas devri degisik cizgifilmlerinki felan bilyelerde oyle efsane bilye kolyeksiyonum vardi couklara vermis valide eve bi geldim yerinde yok sordum cocuklara vermis tarlasi yanmis malum kesim gibi coktum kaldim olabilemez dedim ya maddi degerini gec manevi degeride cok fazlaydi onlarin digimon mu ne vardi onlarin felan tasolari ulan aklima geldi bak gene sinirlendim :)
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    ne hocasısınız siz? hocam hocam hocam!

  • Mion kullanıcısına yanıt

    BLOK Bir oyuncu, 500.000$'lık oyun koleksiyonunu annesi çöpe attığı için kaybetti 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.