Şimdi Ara

bir orta sınıf budalalığı olarak netflix

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekşi şeyler'de gördüğüm muazzam bir yazı. burada gerçi anlayan olmaz ama dursun kenarda köşede..



    quote:

    bir orta sınıf budalalığı olarak netflix
    netflix üyeliği şart, netflixdeki diziler bir harika, netflix bir efsane, hatta netflix mutluluk kaynağıymış..

    netflix onlar için adeta bir medenilik göstergesi, kültürün olmazsa olmaz üstün bir parçası, orta sınıflığın vazgeçilmez sınıfsal bir sembolü haline geldi.

    peki neden böyle oluyor? çünkü bu sınıfa dahil erkekler, kadınlar vs. kendilerini toplumda hem kültürel hem üretim ilişkileri içerisinde tüm küresel tekeller ve şirketlere rağmen belirleyici zannediyor. görece üstün gelirleri ve eğitimleri onları benmerkezci kılıyor. ve esasen eğitimleri esnasında haiz oldukları pozitivist bilimsel süreçlerle törpülünen dini veya manevi boşluklarını maddeci bir anlayış çizgisinde ileri taşıyamadıkları için temelde düştükleri manevi boşluğu netflix gibi küresel yapım şirketleri ve onun dizilerine çarpık bir zihniyetle kutsiyet atfederek gideriyorlar. esasen bu bir boşluk doldurma, yerine koyma ve ikame etme işlemi. sadece biçim farklı ama öz aynı. netflixi veya küresel tüketim ağı içerisindeki herhangi bir ürün onlar için adeta yeni bir dine dönüşüyor. fakat bu sefer birer mümin değil ama küresel kapitalizm tüketim kültürünün birer müridi olarak fan'lara dönüşüyorlar. tabii bu boşluk doldurma işlerinin tarihsel olarak farklı biçimleri de mevcut. ama günümüzde bu mekanizma işliyor.

    tabii ülkemizde işin farklı bir boyutu da var. eşitsiz gelişmeyle batının endüstriyel gelişimini geriden takip eden bizim gibi kapitalizm taklitçisi bağımlı ve geri kalmış kısa bir kentleşme tarihi olan ve hala büyük oranda feodal zihniyetin izlerini barındıran bir ülkede, kökenleri taşraya ve köye dayanan yeni orta sınıflar, batı tüketim kültürünün ürünleriyle haşır neşir olmayı kendilerince bir batı temsiciliği, quality, seçkincilik hatta üstünlük göstergesi olarak da algılıyorlar. bu bir nevi ulus olarak geri kalmışlığı bireysel olarak aşma hezeyanını, toplum genelinin alışılagelmiş feodalist kültürel kalıplarının dışında burjuvaca bir kültür temsilcisi olarak hizip alma pozisyonunu, kendilerinin de birer ortadoğulu olduğu gerçeğini psikolojik olarak yadsıma anlamını da içeriyor aynı zamanda.

    orta sınıflar kendilerini de oradan oraya sürükleyen covid-19 güncelinde de şatafatlı maskesi düşmüş, sadece bir avuç zümreye fayda sağlamaya devam eden asalak kapitalist sistemi sorgulamak veya bir şekilde bu sisteme son vermek düşüncesini önlerine koymak yerine, onun ideolojik duvarları içinde hapsolmaya devam ediyorlar. çünkü onlar hırsla, kariyer aşkıyla, toplumsal piramit basamaklarını tırmanma güdüsüyle motive edilmişler ve taptıkları bir şey de bu netflix gibi.

    https://eksisozluk.com/entry/104716519

    tek kelimeyle; MÜTHİŞ.







  • Daha ziyade netflix'e duyulan bir öfkeyi ya da tepkiyi sınıfsal bir mesele haline getirip sözde bilimsel bazı laflarla süsleyerek "çok büyük metin yazdım" deme çabasına benziyor. Bu metnin tam aksi aynı üslup kullanılarak yazılabilir ve o da en az bunun kadar ikna edici durur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 22 Mayıs 2020; 0:27:49 >
  • kapitalizme cakmak icin yazmis.


    ilginctir ki kapitalizme saldiranlar genelde bir ise yaramayan, bir fikri olmayan, tek basina hayatta kalamayacak kisiler oluyor.

    onlara gore kominizme gelmeli ki yattiklari yerden emek veren insanlari somurebilsinler. yemezler.

    karincayi agustos bocegine yedirmeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

    Daha ziyade netflix'e duyulan bir öfkeyi ya da tepkiyi sınıfsal bir mesele haline getirip sözde bilimsel bazı laflarla süsleyerek "çok büyük metin yazdım" deme çabasına benziyor. Bu metnin tam aksi aynı üslup kullanılarak yazılabilir ve o da en az bunun kadar ikna edici durur.
    zıt şekilde yazarsın ama yazdığın metin ortaokullulara hitap eder :D

    "işte arkadaşlar netflix çok güzel eğleniyorsun felan xd xd"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    kapitalizme cakmak icin yazmis.


    ilginctir ki kapitalizme saldiranlar genelde bir ise yaramayan, bir fikri olmayan, tek basina hayatta kalamayacak kisiler oluyor.

    onlara gore kominizme gelmeli ki yattiklari yerden emek veren insanlari somurebilsinler. yemezler.

    karincayi agustos bocegine yedirmeyiz.
    arkadaşım insan karşıt bir argüman yazar da bu kadar sığ yazamaz. tam bir normie'sin. bu yazıda birçok parametre varken bir çok değişken varken komünizm-kapitalizm ikilemine indirgemek büyük bir normie'lik. binary(ikili) mantık. buradan zekanın 100'den büyük olma ihtimali yok.

    quote:


    normie:
    her gün karşılaşabileceğiniz, sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan, ana akım medyayı benimsemiş, o an ne popülerse ona inanan, yapan, dinleyen pek bi özgünlüğü olmayan tipleri tanımlayan ifadedir. toplumun çoğunluğunu kapsar.




  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Senin böyle bir yazın vardı yahuhttps://forum.donanimhaber.com/herkesin-kapitalizmi-kolelik-duzeni-olarak-anmasi--142018141 neyse ki hafızam iyi. Ama iyi haberlerim var, senin metnin ortaokullulardan biraz yukarısına hitap ediyordu. Daha ziyade kapitalizm ve komünizmle yeni tanışmış bir lise 1 öğrenicisi laflarıydı.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    gercekleri soylemek senin tabirinle "normie" olmak ise oyleyim.

    ayrica bu forumda ne yazayim nasil yazayim? burasi akedemik kurul degil. akedemik dil kullanirsam kim ne anlayacak. buranin anlama seviyesine gore yazmak gerekir ki bir iki kisinin zihni daha ilerisini merak edebilsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    arkadaşım insan karşıt bir argüman yazar da bu kadar sığ yazamaz. tam bir normie'sin. bu yazıda birçok parametre varken bir çok değişken varken komünizm-kapitalizm ikilemine indirgemek büyük bir normie'lik. binary(ikili) mantık. buradan zekanın 100'den büyük olma ihtimali yok.

    quote:


    normie:
    her gün karşılaşabileceğiniz, sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan, ana akım medyayı benimsemiş, o an ne popülerse ona inanan, yapan, dinleyen pek bi özgünlüğü olmayan tipleri tanımlayan ifadedir. toplumun çoğunluğunu kapsar.


    Alıntıları Göster
    Bu yazı çok bariz, ne dediğini bilmeyen, 50 sayfa Marksism okumuş, elindeki fikre karşı(kapitalizm kötüdür) bildiği her kelimeyi, hiçbir illiyet bağı oluşturmadan(yazının her yerinde alakasız önerme ve sonuçlar mevcut, sanki ikna edici görünmek için alakasız birçok terim aynı cümlede kullanılmış gibi), bilimsel görünmek için savurganca kullanarak, sizin gibi henüz kimlik arayışındaki gençlere havalı gelecek bir tarzla ikna edici olma çabası gibi.(Kimlik arayışından kastım, bazı gençler popüler kültürün kölesi olmayı seçer, ne sunsa yerler, bazıları da buna çok geç kalır ve kimlik arayışına girer, sonunda kendini bu kültürün tersinde, bu kültürü yeren, marjinal bir kimlik ararken bulur. Temelde birbirinden farksız iki kitle)

    Burada sizi ikna eden, fikir değil, uslup, aynı bu uslupla, netflix değil, örneğin twitterı eleştirse, siz onu da kabul ederdiniz.

    Bu marjinallik arayışınız nereye kadar devam eder bilmem, ama bu tip insanlar, marjinal olacağım diye hayatta birçok şeyden mahrum kalıyor bana kalırsa. Bir ara Game Of Thrones izleyenler için bu tarz teori kasanlar vardı. Şimdi başka diziler için, başka mecralar için, başka aletler için. Bunu yazan arkadaşa tavsiyem, yetkin bir akademisyenin makalesini okusun. Bu yaptığı kelime çöplüğünün, argümanına destek açısından hiçbir katkısı olmadığını görecektir. Örnek vermek gerekirse, K. Gözler hocamızın makalelerine bir göz gezdirin, gereksiz kelime kullanımı, anlamsız yerlerde felsefi terim ya da bilimsel terim kullanımı çok çok nadirdir. Çünkü ikna edici olmak için yazısını kompleks gösterme amacı gütmez. Fikrini savunacak temeli vardır zaten. Bu yazıda ise hiçbir temel yok, elinde salt bir fikir var, etrafını boyamış, cilalamış, süslemiş, suni bir argüman yaratmış; ve parlak gördüğü her şeyi tüketen popüler kültür kölelerinin desteklemesi için ortaya atmış.(Kastettiğim diğer kitleye)

    Bu argümanımsıya karşıt fikir yazmayacağım, çünkü dediğim gibi, ben attığı fikre karşı yaptığı tek bir mantıklı argüman bile görmüyorum. Bir cümlesinden örnekle:

    ve esasen eğitimleri esnasında haiz oldukları pozitivist bilimsel süreçlerle törpülünen dini veya manevi boşluklarını maddeci bir anlayış çizgisinde ileri taşıyamadıkları için temelde düştükleri manevi boşluğu netflix gibi küresel yapım şirketleri ve onun dizilerine çarpık bir zihniyetle kutsiyet atfederek gideriyorlar.

    Burada yazar, eğitimin pozitivist olduğunu ileri sürmüş.
    Sonra bu eğitimin, dini ve manevi boşlukları törpülediği(Manevi boşluk nasıl törpüleniyorsa artık, sanırım manevi değerleri demek istemiş)iddiasında bulunmuş. Ve bu törpülenen kısmı, maddeci anlayışla doldurulduğunun istendiği varsayımında bulunmuş(burada yazının başıyla bağ kopmaya başlıyor), sonra maddecilikle doldurmak istenen bu manevi boşluğu netflix ile doldurulmak istendiğini söylemiş. Ve dizilerin kutsallaştırıldığı iddiasında bulunmuş.

    Şimdi esasına girmeden önce, şunu belirtmek lazım, -bu arkadaşın makale yazma konusunda hiçbir fikri olmadığını belirtmek açısından- "haiz olmak" fiili, "bulundurmak" anlamına gelir, "sahip olmak" değil. Kelime savurganlığından anlamını bilmediği kelimeleri kullanmasına bir örnek açısından bırakalım. İkincisi ise, hiçbir noktalama işareti kullanımı yok. Yani bu yazıda acaba virgül nerede, ne demek istemiş diye anlamak için elli kere incelemek lazım. Bir argüman oluşturuyorsun, ama fikrinin anlaşılır, akıcı hiçbir yanı yok... Bu da yazı yazmak konusunda refleks edinecek kadar bile tecrübesi olmadığının bir başka kanıtı.

    Şimdi esasına gelirsek: Eğitimin pozitivist olduğu doğru. Ancak ben aldığı eğitim yüzünden, dini ve manevi değerlerinin törpülendiğini hisseden bir kişiye rastlamadım. Var mı acaba buna destek bir tane bile bir anket ya da bilimsel veri? Bu varsayım üzerinden, insanların nedense bu maneviyatlarındaki eksilmeyi, maddecilikle dolduracakları varsayımına girmiş, yani varsayımsal bir olay yaratıp, onu varsayımsal başka bir veri ile açıklamaya girmiş.(Red Herring safsatası) Son olarak bu maddeciliğe örnek "netflix"i vermiş. Bu arkadaşla gerçekten yüz yüze olmak isterdim, acaba eğitimin maneviyata verdiği zararın netflix ile kapatıldığı fikrine nasıl ulaştığını, nerelerde ne tip bağlar kurup da bu fikre ulaştığını cidden merak ediyorum. Eğer ki benim dediğim gibi, yazısını kompleks göstermek için süsleme püsleme değilse bu yaptıkları, cidden bu yazdığında mantık varsa bunun ne olduğunu öğrenmek isterdim. Yani eğitim almayan birisi netflixe bağlanmaz mı demek bu? Bu ikisi arasında bağlantı kurmak için nasıl bir düşünsel süreç geçirdi acaba, çok merak ettim doğrusu...

    Mesela farazi bir kişi düşünelim, Türk eğitim sisteminde büyüyor, üniversiteye geçiyor. Dindar bir aileden geliyordu, ama eğitim sistemi yüzünden dini zayıflıyor... Hatta manevi değerlerinden de uzaklaşıyor. Ve oturup diyor ki ben bunu netflix ile kapatayım. Yani acaba tam olarak ne hayal etti bu arkadaş, namazdan uzaklaştığı için, diziler izleyip oradaki karakterlere tapma gibi mi? Sonuçta "kutsiyet katma" var demiş, yani eğer bu kelime de benim kastettiğim tarzdan süsleme amaçlı bir abartı kelimesi değilse, cidden hangi dizinin kutsallaştırıldığını duymak isterdim. Hani bir dizinin sevenlerince abartılması ya da savunulması mı ona kutsallaştırma gelmiş? Bir şeyi "çok sevmek" kutsallaştırma, ya da illa başka bir değerin "törpülenmesinin" sonucu mudur? Hiç sanmıyorum. Benim dini ya da manevi değerlerim törpülenmeden de ben başka şeyleri çok abartacak kadar bağlanabilirim. İlliyet bağı hiç yok önerme ve sonuç arasında.



    Bu yazıyı ne kadar ciddiye alıp tek tek analiz etmek istesem de. Temelde sanki, birilerinin aşırı zevk almasına hasetlenip, karşıt fikir oluşturan(Netflix= Kapitalizmin oyunu), ve bu karşıt fikri yermek için alakasız önermeler ve süslü cümlelerle, -biraz da popülizmin desteğiyle- kendine destekçi arayan, bu suretle eksik kaldığı şeyler konusunda kendini kötü hissetmeme, vicdan rahatlama çabasına girmiş bir arkadaş olduğu fikri ağır basıyor.


    Bu yazıyı yazan arkadaş okuyorsa tavsiyem, insanlar bir şeyden çok zevk alıyor ve kendi tabiriyle, kutsiyet atfedecek dereceye getiriyorsa, kendisi de o şeyi denesin. Belki kendisi de zevk alır. Herkesin yaptığını yapınca "normie" olacam düşüncesiyle özgüveni kırılmasın. Hayata bir kez geliyoruz. Aman normie denmesin, aman marjinal olayım diye anlamsızca kendi yapmadığı şeylerden başkaları zevk alıyor diye yermeyi bırakmalı. Kendimden örnek vermem gerekirse: Netflixte sevdiğim diziler geldiğinde veriyorum aylık 20 lira(1 sigara parası), oturuyorum izliyorum. Sonra para vermeme değecek bir şey kalmadığında durduruyorum üyeliğimi. Bu kadar basit.

    Arkadaşın yazdığı yazının özeti benim için şudur: Çocuk dışarı bakar, arkadaşları futbol oynuyor, kendisi çok geç kalmıştır futbola, artık girse bile aralarına iyi olamayacağından korkar ve çevrede futbolu yermeye başlar, sonra bu kadar yerdiği için gurur yapar ve asla denemeye yanaşmaz. Kendince futboldan mahrum kalmasının çok bir şey olmadığını kendine inandırmak için alakasız fikirler atar, ve kendine destekçi arar. Kendi gibi aynı dertten müzdaripleri bulur ve bir circle jerk oluşturur, mutlu mesut yaşarlar.


    Sonuç olarak, popüler kültürün sunduğu her şeyi tüketen kitleye karşı gelişmiş yeni marjinallik popüler akımının bir destekçisi arkadaş. Diğer kitleden tamamen farksız, orijinal fikri olmayan milyonlarca gençten bir diğeri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 22 Mayıs 2020; 16:15:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

    Senin böyle bir yazın vardı yahuhttps://forum.donanimhaber.com/herkesin-kapitalizmi-kolelik-duzeni-olarak-anmasi--142018141 neyse ki hafızam iyi. Ama iyi haberlerim var, senin metnin ortaokullulardan biraz yukarısına hitap ediyordu. Daha ziyade kapitalizm ve komünizmle yeni tanışmış bir lise 1 öğrenicisi laflarıydı.
    bak arkadaşım, trol bozunutusu musun nesin bilmiyorum ama bana karşı argüman sunacağına benim "eğlenme amaçlı" yazdığım yazımı benim yüzüme vurursan işler değişir. sende bana karşı argüman sunacak zeka, kapasite yoksa bana çamur atmaya çalışma, o yazdıklarını teker teker gediğine oturturum, argümanlarımı sunarım yani, anlaştık?




  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    hayır bu yazı "kapitalizme taş atma", yerme olarak değerlendirmekten ziyade vasat zihniyetli yurdum insanını eleştiriyor(yurdum insanı daha çok eleştiriliyor yani) kaldıki netflix'i toptan eleştirme söz konusu değil sadece belli bir coğrafya içerisinde ele alınmış bir konu. hani netflix'i batı coğrafyası üzerinden değerlendirip, komple "gömse" anlarım bu adam sol bir tutum içersinde derim ama farklı bir durum. çok terim var zira winrar dosyası gibi sıkıştırılmış :D


    quote:

    Şimdi esasına gelirsek: Eğitimin pozitivist olduğu doğru. Ancak ben aldığı eğitim yüzünden, dini ve manevi değerlerinin törpülendiğini hisseden bir kişiye rastlamadım. Var mı acaba buna destek bir tane bile bir anket ya da bilimsel veri? Bu varsayım üzerinden, insanların nedense bu maneviyatlarındaki eksilmeyi, maddecilikle dolduracakları varsayımına girmiş, yani varsayımsal bir olay yaratıp, onu varsayımsal başka bir veri ile açıklamaya girmiş.(Red Herring safsatası) Son olarak bu maddeciliğe örnek "netflix"i vermiş. Bu arkadaşla gerçekten yüz yüze olmak isterdim, acaba eğitimin maneviyata verdiği zararın netflix ile kapatıldığı fikrine nasıl ulaştığını, nerelerde ne tip bağlar kurup da bu fikre ulaştığını cidden merak ediyorum. Eğer ki benim dediğim gibi, yazısını kompleks göstermek için süsleme püsleme değilse bu yaptıkları, cidden bu yazdığında mantık varsa bunun ne olduğunu öğrenmek isterdim. Yani eğitim almayan birisi netflixe bağlanmaz mı demek bu? Bu ikisi arasında bağlantı kurmak için nasıl bir düşünsel süreç geçirdi acaba, çok merak ettim doğrusu...


    burada ya hep ya hiç ya sıfır ya 1, yani yukarıdaki arkadaş gibi binary mantık görüyorum. genel olarak bahsetmiş. ayrıca evet üniversite eğitimi, 21. yy değerleri içerisinde insanların maneviyatını yok eder. sadece eğitim tek başına bunu yapmasa da üniversite çevresi, oaradn alacağı kültür buna yatkın.

    genel itibariyle çürütmek amacıyla yazmışsın ama cıks. bu yazı basit komünist genç yazısından çok daha ötesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 22 Mayıs 2020; 16:46:6 >




  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    ya bırak tam bir like avcısı olmuşsun işte itiraf edemiyo da ne diyor :) neymiş anlama seviyesine göre yazmak gerekirmişmiş :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novagate

    Bu mesaj silindi.
    komplo teorisi haricinde katılıyorum. insanlara anlattığın gibi hedonizmi empoze ediyor. neden? zevk peşinde koşan insan sürekli para harcar, enerjisini boş şeyler uğruna mahveder
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    "burada ya hep ya hiç ya sıfır ya 1, yani yukarıdaki arkadaş gibi binary mantık görüyorum. genel olarak bahsetmiş. ayrıca evet üniversite eğitimi, 21. yy değerleri içerisinde insanların maneviyatını yok eder. sadece eğitim tek başına bunu yapmasa da üniversite çevresi, oaradn alacağı kültür buna yatkın."

    Bu dediğine cevap olarak(arkadaşa yazmıştın zaten) birçok şey yazdım, sen yazdıklarımı, arkadaşı reddettiğin gibi, kullanmayı çok sevdiğin bir terim üzerinden aynı şekilde yerip, yine bir açıklama getirmeden bırakıyorsun.

    Eğer eğitimin maneviyata ve dine verdiği zararsa, netflixi popüler yapan...

    1- Eğitim almamış kişiler(Üni okumamış da diyebiliriz dediğine göre) arasında netflix niye popüler?

    2- Bu zarar neden hulu, amazon ya da disney tvlerle doldurulmuyor da özellikle netflix?


    Ben sizin, işin pazarlama kısmına çok yabancı olduğunuzu, ve tıpkı ekşideki arkadaş gibi, bir şeyi yermek için çok alakasız yollar seçtiğinizi düşünüyorum.

    Sizlere tavsiyem, anlamadığınız konularda teoriler kasmadan önce o konular üzerine detaylıca fikir sahibi olun. Aksi takdirde bu kısıtlı kelime haznenizle eminim her cevabıma "binary yaklaşım", "komunistlikten ziyade toplumun yapısı", "21. yy eğitiminin verdiği zarar" gibi söylemlerle çürüttüğünüzü düşünerek, üstünü örtüp geçeceksiniz. Bu mantıkla da tartışmak benim açımdan pek mantıklı değil şahsen. Bu bağlamda yukarıdaki sorularıma, safsatalara(fallacies) girmeden, mantığınızı temellendirerek cevap verirseniz ben de güzelce inceler, cevaplarım. Ama yine bu tavrınızı devam ettirirseniz tartışmayacağım.




  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    kendimi kanıtlama rüştüne mi gireyim ne olduğu belirsiz bir kişi için ve nispeten boş yazılnlar için? bunu yapmadım diye de kısıtlı kelime haznesine sahip olayım. oldu canım :D

    quote:



    Eğer eğitimin maneviyata ve dine verdiği zararsa, netflixi popüler yapan...

    1- Eğitim almamış kişiler(Üni okumamış da diyebiliriz dediğine göre) arasında netflix niye popüler?

    2- Bu zarar neden hulu, amazon ya da disney tvlerle doldurulmuyor da özellikle netflix?


    bak şimdi de konuyu direkt eğitime çekiyor şark kurnazı :D vuracak ya beni, yazılanı, kelime haznesi geniş olan o :D
    genel olarak bir durumdan bahsediliyor. sosyal bilim bu matematik mi? burada direkt yüzde yüz eğitim almış kişiler böyle böyle yapar denilmiyor. bu eğitimin bu süreci hızlandırdığı anlaşılır buradan bu kadar basit. eğitim almamış kişiler uzayda mı yaşıyor herhalde kültürü farklı onların tabi..

    2. bu soru alakasız bir soru. netflix yerine başka şeyler de olabilirdi, o zaman onu konuşuyor olacaktık ama nedir, bu pazarlamadan daha çok başka bir durum söz konusu, ekşideki arkadaş bunu anlatmaya çalışmış.

    ve esasen eğitimleri esnasında haiz oldukları pozitivist bilimsel süreçlerle törpülünen dini veya manevi boşluklarını maddeci bir anlayış çizgisinde ileri taşıyamadıkları için
    o kadar şey yazılmış çizilmiş sadece yukarıdaki cümle için :D neymiş pazarlama biliyomuş hadi şark kurnazı sana yeterince zaman ayırdım. diyaloga girmekten aciz kişilerle işim yok.

    neymiş pazarlama başırısıymış :ADS:SAD::SAD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 22 Mayıs 2020; 17:37:49 >




  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    para mi veriyorlar da like avcisi olalim?
  • Eeeeee yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dogru şuku tam ozetlemis

    Ayrica netflixi begenen insan avam tabakasidir netflixte sadece en cok izlenen en begenilen filmlerin bir kismi vardir gecen imdb izlenecekler listemi taradim yaklaşık 40 filmden 1i bile çıkmadı

    İyi bir film kültürü kazanmak için malesef torrent sart hadi torrentten buldun bu kez de alt yazi olmuyor cunku insanimiz bos beles filmler izliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.