Şimdi Ara

Bir Melek Bana Her Şeyi Anlattı ( Felsefik bir öyküdür, kendim yazdım.)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu bir öyküdür.

    Çeşitli insanlardan görüşler ;

    ‘’ Tamam kabul ediyorum. Dine çok bağlı bir insan değilim. Dinler biraz saçma geliyor yani kurallar falan… Ama bi tanrı var. Bunu hissediyorum. Bizleri yaratan , dualarımızı dinleyen bir tanrı var. Ben buna kesinlikle inanıyorum. ‘’

    ‘’Ee… Ben açıkçası tanrıya falan inanmıyorum. ‘’


    ‘’Ben ve ailem Müslüman. Her gün yapamasakta ibadetlerimizi bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. ‘’

    ‘’ Koyu bir katoliğim. Günahlarımızdan arınacağımız günü bekliyorum. Ayrıca şu anki Papa’dan nefret ediyorum. Şey bu kısmı yazmayın. ‘’


    ‘’ Ben sadece inanıyorum. Anlıyo musun ? Herkes bir şekilde yaşamaya çalışır. Bende yaşamaya çalışıyorum. Fazla bişey sorgulamak istemiyorum. ‘’

    ‘’ Mevlana’ya bayılırım. Onun sözleri ve şiirleri aydınlanmamda büyük rol oynadı. ‘’

    Kime sorarsanız sorun. Herkesin bir cevabı vardır. Kimi saçma gelebilir. Kiminin söyledikleri, düşüncelerine ve inançlarına ters düştüğü için ona acırsınız. Kimine hayranlıkla anarsınız , dininizin sorumluluklarını ne kadar da güzel yerine getiriyor. Kimine yardım eli uzatmaya çalışırısınız, bir ikileme düşmüştür ve inancı sarsılmıştır…

    Herkesin tek bir amacı vardır. Güzel bir şekilde ölmek. Ölünce ödüllendirilmek. Herkes nihai sorunun cevabını arar. Herkes bir gün bunu öğrenecektir ama bunu kimse bilmez. Ben her şeyi biliyorum ! Her şeyi öğrendim. Bir melek bana her şeyi anlattı…

    Aranızdayken bu bilgileri öğrenmek ister miydim ? Kesinlikle hayır. Yazdığım bu mektup sizden birine ulşabilcek mi onu dahi bilmiyorum. Evet ben bir ölüyüm. Olmam gereken yere nihayet gelebildim. Siz yaşayanlar… Hiçbir şeyin farkında bile değilsiniz. Hepiniz bir gün öğreniceksiniz. Tıpkı benm gibi. Çünkü bir melek bana her şeyi anlattı…

    BEN BİR RUHUM. İYİLİKLER VE KÖTÜLÜKLERLE DOLUYUM. ARINMAM GEREK. BEN BİR ENERJİYİM. SONSUZUM. KÖTÜ KISMIMDAN KURTULMAM GEREK. ÖNCE DEDİKLERİMİ SONSUZA KADAR YAPACAK VE SONSUZA KADAR İTAAT EDECEK YARDIMCILAR YARATACAĞIM.

    - İşte biz böyle olduk. Ben bir meleğim. Beni siz böyle yarattınız.
    -Ne ? Ben mi yarattım ?

    Her şey böyle başladı. Öldüm ve bir melek gelip bana her şeyi anlatmaya başladı. Biliyorum hiç biriniz beni anlamayacaksınız. Gerçi buna ne kadar ihtiyacınız var bilmiyorum.

    -Tanrı. Yani sonsuz enerji hep vardı. Yaratılmadı. Hiçbir şey düşünmediğin zaman işte bu sonsuzluktur. Hiç bir şeyin yaratılmaya ihtiyacı yoktur. Tanrı hep vardı. Ve biz melekleri yarattı.

    - Peki biz insanlar nasıl olduk ?

    - Tanrı kötü enerjilerinden arınmak zorundaydı. Ve insanı yarattı. Yani sizleri. Sizler sadece bedensiniz. Kendini milyarlarca parçaya ayırarak bu bedenlerin içine girdi. Amacı ; yarattığı gezegenlerde yani arınma merkezlerinde iyi enerjisini ayırt edebilmek. Cennete gidenlerin ruhu tekrardan birleşecek ve Tanrı kötülüklerden arınmış olacak.

    - Kafam karıştı. Yaşadığım dünya bir arınma merkezi. Kendini terbiye edenler öldükleri zaman ‘’ iyi enerji ‘’ olarak bir köşeye ayrılacak. Yani cennete. Bu şekilde o enerjiler birleşip ; tanrıyı tekrardan birleştirecek ? Doğru mu anlamışım ?

    -Kesinlikle. Enerji ruh aynı şeydir. Geldiğin dünyada yaşayan herkes sizin gibi aslında birer tanrı. Birleşecekleri güne kadar kendilerini birey sanıyorlar. Tabi bunu da siz istediniz. Yani Tanrı istedi.

    -Yani biz dünyada yaşarken , bizi yukardan koruyan bir tanrı yok muydu ?

    -Hayır. Tanrı zaten sizsiniz. Tanrı her an ve her saniye yanınızdaydı.

    -Peki ya kutsal kitaplar ? Vahiyler ?
    - Tanrı ruhunu parçalara ayırıp insan bedenlerine koymadan önce ; bir kitap yazdı. Dünyada bunun ismi ( Levh-i mahfuz ) olarak geçer. Ana kitap. Her şeyi buraya yazdı. Ve bu kitaba yazdıklarını bize ezberlettirdi. Zamanlar belirledi. Ve insanlar belirledi. Bu zamanlarda seçilen insanlara vahiyler gönderilmesini istedi. Tabi teorik olarak yine kendine vahiyler getirilmesini istedi. Dünya ve diğer gezegende yaratılan bedenlerin içinde ki tanrı , gerçek amacını bu alemlerde bilemez. Yani bir şey hatırlamaz.

    - Yani o kutsal kitaplar gerçek ?

    - Hepsi gerçek. Belirtilen zamanlarda bizim aracılığımızla sizin boyuta gönderildi. İçlerinde hep aynı şeylere değinildi. İyi olmak. Nefsi kontrol etmek. Yaşadığınız dünyanın sınav dünyası olduğunu belirten yazılar. Ortak amaç ; bütün insanların aslında tanrının birer parçası olduğunu anlatmak ve arınma dünyasında her şeyi fark etmeye çalışmaktı. Yani tanrı sınavını aslında kendine uyguladı. Ruhunu o sınav aleminde ( dünya ) birleştirmeyi denedi.

    -Ama kutsal kitaplarda tek bir tanrıya inanmamız gerektiğinden bahsediliyor ?

    - Bu doğru. Tanrı yani sen ve diğerleri, sizler. Hepinizin ortak bir şeye inanmanız gerekiyordu. Tek bir tanrı. Yani kendinize. Sizi yaratan şey; bütün insanların ruhlarının birleşimi.

    -Ama kutsal kitaplarda bunlardan hiç bahsedilmiyordu. Yani o her şey senin anlattığın gibi değil melek.

    - Onları tanrı yazdı. Öyle olmasını istedi çünkü yarattığı insan beninin aklı her şeyi kavramaya elverişli değildi. Bazı insanları daha özel yarattı. Onlar aydınlar olarak bilinirler. O kişiler diğer insanlara anlatsın istedi. Aslında dünyada ve diğer gezegenlerde yaşamak tam anlamıyla bir takım oyunu demek.

    - Sanırım anlamaya başlıyorum. Peki bizler nolucaz ? Yani hepimiz tanrının bir parçasıysak , bizim bir benliğimiz yok mu yani ? Ben diye bişey olmayacak mı artık ?

    - ‘’Ben’’ egosu tanrının ruhunun bir özelliğidir. Çünkü evren ondan başka yaratıcı yoktur. Sizler bedenlerinizde bu ‘’Ben’’ egosunu onun ruhunun bir özelliği olarak taşıdınız. Bu alemde ‘’ Ben ’’ kelimesi hiçbir lisan da geçmez.


    Evet . Melek bana her şeyi anlattı. Bu mektup umarım elinize geçer. Ve unutmadan. Okuduğunuz her şey , okumanız gerektiği için karşınıza çıktı. Sizler doğmanız gerektiği günde doğdunuz. Ölmeniz gerektiği zamanda öleceksiniz. Bu bilgiler milyonlarca sene önce yazıldı. Mektubun devamını göndereceğim… Son cümlelerimi hatırlatmalarla yapacağım…

    ‘’ Kendini bilen Rabbini bilir. ‘’ ( kendimizi çözersek tanrıyı buluruz. )
    ‘’ Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz ‘’ ( Hepimiz Tanrıyla tekrar birleşiceğiz.)
    ‘’ RAB Tanrı, Adem'i topraktan yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. ‘’ ( içimizde tanrının ruhu var)


    SİZ ! MELEKLER ! SİZLERİ BEN YARATTIM ! BANA KULLUK EDİN !

    - Biz melekler, hepimiz secdeye kapandık. Biliyorduk ki büyük güç O'ydu. Arınmak için kendini sınav edeceğini söyledi. Bunun için canlılar yaratmaya başladı. İlk başta yarattığı canlı siz değildiniz. Yüzlerce canlı yaratıldı. Ve en sonunda Adem ismini taşıyan ilk insan türünü yarattı. Ruhundan tek bir parçasını , çamurdan yarattığı Adem'in burnuna üfledi. Ve Adem işte böyle hayat buldu. Tanrı , Adem'in içindeki ruhun iyi kısmı olup olmadığını anlamak için bir süre onu izledi ve sınav etti.

    - Tanrı'nın insanda karar kılmasının sebebi neydi ?

    - İnsan mükemmeldi . İçindeki iyi ve kötü enerjiyi çok iyi taşıyabiliyordu. Tanrının kendisini denemesi için mükemmel bir canlıydı. Ve Adem'e uyguladığı sınavdan sonra Tanrı kesin hükmünü verdi. Milyarlarca parçaya ayrılıp kayboldu. Her yeni doğan bebeğin içinde hayat buldu. Bu durum bir süre devam edecek. Ta ki ; O gün gelene kadar. O gün geldiğinde hepiniz herşeyi anlayacaksınız. Ve tanrı iyi olan ruhlarlan tekrar birleşicek. Kötülüklerden arınmış bir şekilde.

    - Tanrı kendini sınav etmek için insanı yarattı... Yani biz sonsuza kadar yaşamicaz... Çünkü biz yokuz... Bir tek o var... Ve hep o yaşadı... Hayır... Bu olamaz.

    - Şöyle düşün ; kendini parçalara ayırıyosun ve on tane kedinin içine giriyosun. Bu on kedi hiç birşey bilmeden sanki on'u da farklı kişiymiş gibi yaşamaya devam ediyor. Belirlediğin bir günde kedilerin bedeninden ayrılıp ruhunu tekrardan birleştiriyorsun. Ve bunu arınma merkezleri yani dünya gibi bir ortamda yaparsan , ruhunun sadece iyi olan bölümlerinden birleşebilirsin. Kötü kısımlarını sınav aleminde görüp onunla birleşmeye bilirsin. Yani on parçadan oluşan ruhundan sadece 5 tanesi iyi enerjiyle dolu ise ; sende o beş tanesiylen tekrardan birleşmiş olursun.
    İşte Tanrı'nın da yaptığı tamamen bu. Yani bu yazıyı okuyan ve okumayan herkes ; tanrının milyarlara bölünmüş parçacıkları. Kıyamet günü iyi olan hepiniz tekrardan birleşip Tanrı haline geleceksiniz.

    - Sonra devam edelim. Benim dinlenmem gerek, kafam çok karıştı.


    devamı 2. sayfada olabilir bir bakın derim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Narrator -- 24 Aralık 2011; 0:49:32 >



  • gerçekten çok sürükleyici hikaye ve öykülerin var the narrator eline sağlık.
  • Teşekkür ederim. Bu birazcık inanç sistemiyle ilgili bir öykü. Matrix gibi filmleri sevenler beni iyi anlayacaklardır. Uzun bir öykü ama bazı arkadaşlar düşüncelerimi anlayabilsinler diye tekrardan paylaştım. Umarım zaman ayırıp okuyan bir kaç kişi olur. Üzerinde tartışırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Narrator -- 24 Aralık 2011; 0:38:31 >
  • sen mi yazdın gerçekten bravo
  • adam fawer'den güzel yazmışsın, kendini geliştir.Kitapların yok satar, yetenek var
  • şöyle bir olasılık da var
    tanrı ateist bile olabilir :)
    dışarıya ve kendine baktığında her şeyin ne kadar kusurlu ne kadar hatalı görüyorsun
    hatta bu kusurların mükemmel bir kusursuz denge olduğuna söyleyen kusurlular bile var
    her şey kusursuz olsa bile buna karşı bir ben varım ki bu bile başlı başına bir büyük kusur oluşturur
    şimdi kusursuz bi varlık niye bu kadar kusur yaratabilir
    aslında basit; kusursuz bir varlığın kusursuz bir varlığı yaratması demek
    bir tanrı daha yaratması demek olur bu tanrının hoşlanmayacağı bir şey
    tanrı kendini yok edemeyecek bir varlık yaratmak zorunda kalır ve ilk kusur burda oluşur
    bu da yetmez tanrı yönetimini kaybedebilir
    peki tanrı ne yaratabilir?
    insanları yaratabilir mesela, ama onu da yaratmaz fazla kusurludur çünkü insanlar onun beceriksiz olduğunu düşünebilirler
    peki geriye ne kalıyor
    tanrı yaratma gücüne sahip olan kendi minyatürlerini yapabilir bunlar yaratıldığının farkında bile olmazlar
    bu minyatürler biri de insanları yaratmış olabilir hatta bu minyatürlere bi kitap bi peygamber gönderilmiş olabilir
    insanların tanrısı da bir ateist tanrı olarak büyük tanrıyı yok sayıp kendi yarattıklarına tek tanrı benim diye mesajlar göndermiş olabilir

    haha ne dedim lan ben şimdi
  • İçine şeytan girmiş senin topraam!
  • R.A Salvatore'den neyin eksik işte... saçma sapan yazarların(!) saçma sapan kitaplarını yayınlayan kitap evleri sizin gibi insanları keşfedip yardımcı olmalı...

    eline,emeğine,kalemine,klavyene sağlık...
  • içine 3 harfli bişi girmiş ortadaki harfi i
  • Vooav , dehşet yazmışsın hocam . Bir an kaptırdım kendimi
  • çok güzel olmuş gerçekten tanrı seni dh'nin yobazlarının şerrinden korusun
  • Peki bir insan da hem iyi hem de kötü enerji bir arada bulunursa , o insana tanrı ne yapacak ? birleşime dahil edecek mi yoksa risk etmeyip onu da mı yok edecek . ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: St.Rendroy

    Peki bir insan da hem iyi hem de kötü enerji bir arada bulunursa , o insana tanrı ne yapacak ? birleşime dahil edecek mi yoksa risk etmeyip onu da mı yok edecek . ?


    Sonuçta insan'ın içinde tanrının küçük parçaları olacak Narrator'ın düşüncesi böyle.Ve bence nasıl tanrıda daha önce de kötü ve iyi enerji varsa ayrıldığında da aynı insanda değişik oranlarda iki enerji de olacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HoXLeY


    quote:

    Orijinalden alıntı: St.Rendroy

    Peki bir insan da hem iyi hem de kötü enerji bir arada bulunursa , o insana tanrı ne yapacak ? birleşime dahil edecek mi yoksa risk etmeyip onu da mı yok edecek . ?


    Sonuçta insan'ın içinde tanrının küçük parçaları olacak Narrator'ın düşüncesi böyle.Ve bence nasıl tanrıda daha önce de kötü ve iyi enerji varsa ayrıldığında da aynı insanda değişik oranlarda iki enerji de olacaktır


    Peki o zaman tanrı boşu boşuna bir iş yapmış olmaz mı . Ya da şöyle diyeyim net iyiliğe kavuşamaz . Bazı parçalar tamamen kötü enerjiyle doluysa onlardan vazgeçer . Ama belirli oranlarda iki enerjiden de varsa , tekrardan birleşimde tanrı kötü enerjiye sahip olacaktır . Yanlışmıyım ?



    Yazı çok güzel bu arada söylemeyi unuttum . Tebrikler dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Rendroy -- 5 Haziran 2010; 23:20:37 >
  • bu yazıyı daha öncede burda okudum ilkkez mi konu açtın bu yazıyla ? 2-3 cümle okuyunca hatırladım Tanrı parçalara ayrılıp dünyadaki her insanın içine giriyo vs.?
  • Güzel olmuş herkesin okuması lazım bana göre.Evrensel anlayışın taktire şayan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WiCKeD.
    bu yazıyı daha öncede burda okudum ilkkez mi konu açtın bu yazıyla ? 2-3 cümle okuyunca hatırladım Tanrı parçalara ayrılıp dünyadaki her insanın içine giriyo vs.?

    Tekrardan paylaştım diyor mesajın da arkadaş. Güzel, genis açılı bir yazı tebrikler. Kimi insanlar icin ikilem vardır. Güzel yaşamak, yada güzel ölmek. Hangisidir sizce? Güzel yaşayan güzel ölür demeyin değişebiliyor herşey ve insan bir anda.
  • Yukarı . narrator olsa da konuşsak biraz ya . çok ilgimi çekti yazı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeMETH_

    R.A Salvatore'den neyin eksik işte... saçma sapan yazarların(!) saçma sapan kitaplarını yayınlayan kitap evleri sizin gibi insanları keşfedip yardımcı olmalı...

    eline,emeğine,kalemine,klavyene sağlık...


    Salvatore la ne alakası var şimdi? Yapmayın böyle şeyler.


    Bu arada bu hikaye gerçek fikirlerine mi dayanıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Narrator

    Uzun bir öykü ama bağzı arkadaşlar düşüncelerimi anlayabilsinler diye tekrardan paylaştım. Umarım zaman ayırıp okuyan bir kaç kişi olur. Üzerinde tartışırız.


    Düşüncelerin benimkilere oldukça yakınmış Narrator, sen yaz ben girdikçe takip ederim. Çok başarılı gerçekten,tebrikler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.