Şimdi Ara

Bir gün 50 yaşındasın ve çocuğun yok aile kurmamışsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evlenmeye karşı olduğum için kız arkadaşım bana bu soruyoru sordu bir gün bu yaştasın evlenmemişsin çoluk çocuğun yok ailen yok hayatı sorgularsın dedi sizcede böyle mi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Bir gün evlenmişsin, karın ve çocukların senden önce ölmüş ve artık senle kimse evlenmek istemiyor da olabilir. Bu hepimiz için geçerli. Ona bu cevabı verebilirsin. Yanlızlık ihtimalleri sadece bekarlık üzerine olmaz.

  • Hocam kimse öyle bir ihtimali kabullenmek istemez bence. Söylese bile boş bir çaba olacak. Herkes kendi mutlak doğrularının peşinde ama sadece siyahlar ve beyazlar dünyasında yaşamıyoruz. Tamamen gri bir dünya ama herkes nedense tek renk görüyor ya siyah ya beyaz. Çok felsefik konuşuyor olmayayım. Demek istediğim sizinki insanların mutlak doğrularının çok dışında bir ihtimal o yüzden düşünmez bile. Çocuklu bir aile çocuğu yanında olmadığında bir rahatlama yaşar, belki de 50 yaşında çocuğu olmayan bir aile çocuk ara bilemeyiz. Dediğim gibi aslında tamamen gri bir hayat yaşıyoruz ve bunu kabullenmek bazen çok da zor oluyor.


    Arkadaşın sorusuna kendi cevabım da bilemeyiz demek olacak. Belki de karı-koca 50 yaşında çocuk sorumluluğu olmadan günlerini gün ediyor. İyice yaşlanınca zaten bazılarının kendi çocuğu bile bakmıyor. Dediğim gibi herkes kendi siyahını ya da beyazını görüyor.





  • Bir gün 50 yaşındasın her sabah kalkıp işe gitmişsin varını yoğunu harcamışsın ne için ? Bir çocuk ve kadın için.


    Bir gün 50 yaşındasın paranın tamamı sana kaldığından kendi işini kurmuşsun yaptığın yatırımlarla paranı daha da katlamışsın tek bir kadınla ömür boyu olmak yerine hala aktif avcı pozisyonundasın ve 35 lik kadınları hala tavlayabiliyorsun.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Soruyu soran kıza gri'nin farkında olması için siyahında olduğu ihtimalini hatırlatmak lazım. Zaten onun için yazdım. Yoksa en extreme durumdan bahsettiğimi bende biliyorum.


    Şurası da var hassas bir insanın hayatına ne kadar insan girerse onları kaybetmekten o kadar korkar, ne kadar insan o kadar risk demek.


    Evet endişe insana hayatı cehennem ediyor.

  • Demek istediğinizi çok net anladım. Ama zihnimizi de rahat bırakmak lazım. Carpe diem işte. O an neyi yaşıyorsan yaşa gitsin. Çok da kaygılanmamak gerekiyor. Sonra çok fena virus gibi yayılıyor beyinde kaygı düşünceleri.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hayatta maalesef üstesinden gelemediğim tek şey. Yaşamı zindan ediyor bana.

  • Kalıplaşmış olgular :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • evlat edinirsin 2 tane ev çocuk bahçesi gibi olur 

  • John WICK kullanıcısına yanıt

    bir gün 65 yaşındasın karın gg olmuş çocukların ölse de evi bize kalsa kiraya versek diyor mesela


    bu devirde çocuk yetiştirmek düşman yetiştirmektir

  • Bırak dağınık kalsın

  • kız güzel yorum yapmış 50 yaşında ailen yoksa dünya zengini olsan ne. en güzel evlerin olsun içinde samimi bir ses yoksa anlamı ne. evlenir aile kurarsın çocukların mirasına konmak için ölmeni beklermiş de he. kendilerini avutmaya devam etsin buradakiler hep anne babaları yanlarında olacak zannediyorlar.

  • Hayatı sorgulamak iyi bir şeydir. Ve onlarca insan tanıdım, çocuksuz hepsi de mutluydular. Hatta bilimse araştırmada ebeveynler kadar mutlu olduğunu söylüyordu.


    Saçma salak toplum normalarına takılmamak lazım, kimseye zararın olmadığı sürece keyfine bak derim.

    Çocuk yapmanın zararı hem o çocuğa hem de toplumadır bunu da bil.

  • Türkiye'de yaşayan bir erkeğin günümüz şartlarında evlenip üstüne çocuk yapmayı istemesi için ya parası ya da cesareti ve sabrı olması lazım. Nasıl biriyle evleneceksin ? Gösteriş meraklısı bir kızla evleneceksen zaten düğün masraflarıyla girilen yüzbinlerce liralık borçla beraber evliliğe en az 4-0 yenik başlıyorsun. Üstüne evlilikle beraber evi geçindirmeyle beraber gelen geçim sıkıntısı ve sonra gelen çocuk ve onun masraflarını ekleyince hayatın kararıyor. Hayatı her gün her saat sorgulamak zorunda kalırsın zaten. Ha bu özelliğe sahip olmayan, mütevazı bir hayat isteyen birisini bulursan ne mutlu sana.

  • Şu alim gücüyle y ve z kusaği büyük sıkıntıda ve normal birsey gibi asgari ucretli veya bir tik üstü evleniyor.Işten atılsan ne yapicaksin kaldin ortada o kadar borçla.Şuan ev yoksa minimum evlilik için gereken para 400k.400k yi bu adam nasil biriktirecek yada kredi cekse dahada artar.Şimdi kizlarin hicbiri hakli olarak sıkınti cekmek istemiyor.En az bir araba bir ev şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gün 50 yaşındasın ve çocuğun var.Çocugun surekli başini belaya sokuyor onun yüzünden evde huzur kalmamiş üstüne geçim sıkıntisi çekiyorsun.Birde boyle düsünmek lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlisindir, çocuğun vardır ve hayatının hiçbir gününü yaşayamamışsındır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.