Şimdi Ara

Bir garip TL hikayesi, dolar lobisi diyenlere gelsin!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar onu bunu boşverin de bugün bir veri gördüm ağzım resmen açık kaldı ve dolayısı ile taşlar da yerine oturdu(şu dolar, dış güçler lobisi diyenlerin -TL'yi de onlar basıyor galiba- ağzına kürekle vurmak lazım), kripto piyasasını sallayan LUNA(116 USD'den ---> şu anki geldiği değeri önündeki sıfırlar nedeni ile okuyamazsınız bile -virgülden sonra 4 tane sıfır var!-) olayını duymayan kalmamıştır, milleti spottan(normalde kaldıraçlıda olabilen bir durumu) likit(arzdaki hayvan gibi artış sayesinde) ettiler, sanırım şimdiki hükumet de TL'de kalanları likit edecek galiba :) Grafiğe yorum açısından katkı sunulursa sevinirim, sonuçta ekonomist! değilim, alanım da ekonomi değil :) ancak 2006'dan itibaren toplam para arzı(dikkat basılan değil -hemen sazan gibi atlanmasın-, dijital olan!) arttırılıp 2017'ler civarında ise artış/basım resmen köklenmiş. Karşılıksız para basımının nazarımda sahtekarlıktan/hırsızlıktan hiç farkı yok(enflasyon yaratıp el altından insanları/milleti söğüşlemek oluyor), ister bunu kişi, ister devlet yapsın! İyi o zaman tüm devletler ha bire çatır çatır para basıp borç ödesin, işte bu yüzden LUNA grafiğini koydum, LUNA vakfı arzı arttırmakla(345 milyon adetten 6,5 trilyon adete çıkarıldı) değeri arttıramadı tam tersine elinde LUNA(TL) olanların ocağına incir ağacı -kibarcası!- dikti. Konu uzun, arif olan anlar uzun uzun yazmaya gerek yok.



    Burada şöyle bir özet bilgi var:

    dar ve geniş olarak 2'ye ayrılır. ve şu şekilde formülüze edilir;


    m1= para arzı (dar)

    m2= para arzı (geniş)


    m1= dolaşımdaki para+vadesiz ytl mevduatı

    m2= m1+vadeli ytl mevduatı


    ---------------------------------------------------------------------

    para stoku anlamında da kullanılır. belirli bir anda ekonomide dolanımda bulunan ve para olarak kullanılan araçların toplamıdır.

    ---------------------------------------------------------------------

    mal arzından bağımsız olarak arttırılırsa yakından tanıdığımız bir olguyla karşılaşırız.


    (bkz: enflasyon)

    Bir garip TL hikayesi, dolar lobisi diyenlere gelsin!


    Bir garip TL hikayesi, dolar lobisi diyenlere gelsin!


    Bir garip TL hikayesi, dolar lobisi diyenlere gelsin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 10 Haziran 2022; 23:25:7 >



  • Para arzını artırmayı hükümette istememistir belki en azından MB başkanı ve hazine bakanı... Ama emekli -memur maaşları var yandaşların ödemeleri var biz ne için akparti için uğraştık diyenlerin hepsi para istiyor. Peki bu para nasıl ödenecek? İşte para basımı ve arz artırımı bundan itibaren başlıyor

    Emeklilerin maaşı ne para basımından ne de vergiden ödenmemeli. Yine aynı şekilde memurların maaşı sadece vergi ile ödenmeli. 1970'de çalışan birinin emekli maaşını 20 yaşındaki biri niye ödüyor. İşte bunlar yapılırsa herkes devlet bütçesinin ve vergilerin nereye gittiğini önemser. Yoksa %40-50 oyu alan emekli memura yandaşa karşılıksız para öder sonra 20-30 yaşındaki ya köle olmak durumunda kalır yada ülkedekiler afganin Pakistanlının Suriyelinin her yerde olmasını kabul etmek durumunda kalır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim höykürmet m1'i bnw m3 yaptı hamdolsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karşılıksız para basmak düpedüz hırsızlıktır(kimin bastığından bağımsız olarak), tamamen ekonomi yönetiminin(iktidarın) başarısızlık ve aptallıklarını örtüp bu acı faturayı enflasyon adı altında tüm topluma dağıtmak/ödetmektir. Sürekli babadan kalan arsa, ev, dükkan, tarlayı satan biri günü kurtarabilir ama çocuklara kala kala ya kol gibi borç bırakacaktır ya da hiçbir şey bırakamayacaktır. Ülke olarak ise gerçekten bu sefer sağlam bir enkaz bırakıldı, bu cenazeyi de kimse kolay kolay kaldıramaz. TL'yi tekrar değerli hale getirmek için de tam tersinin yapıldığını düşünün, piyasa darmaduman olur belki hayatta kalabilirsiniz ancak büyük acılar çekersiniz ancak şimdiki bu yolda devam ederseniz bu kez de sonunuz altın vuruştan ölen kokainman/esrarkeşler gibi tuvalette yığılarak mefta olma ile sonlanır, kaçış yok. Kısaca iktidar şu USD'deki parasal genişlemeyi -ki resmen altın tepside sunulan tarihi bir fırsattı- çok pis murdar edip gelen parayı betona gömdü, şimdi de hurma-tırmalama muhabbeti oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.