Şimdi Ara

Bir Fikir Geldi Mantıklı Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler forum üyeleri. Faizlerin bu kadar arttığı dönemde eldeki araçları satıp 140.000tl gibi bir meblayı bankada 16.50 faiz oranıyla faize yatırıp 1 yıl araç kiralasam mantıklı bir tercih mi olur ?

    Kasko , bakım , trafik , değer kaybı vurdu kaçtı çizildi derdi yok. Ancak eldeki araçlardan daha düşük egea gibi araca binmiş olacağım. Sizce hangisi mantıklı ?



  • Eğer maddi olarak kazanımınız olacaksa Egea'ya da binilir Symbol'e de binilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Eğer maddi olarak kazanımınız olacaksa Egea'ya da binilir Symbol'e de binilir.
    Faiz geliri kiralamayı karşılıyor.
  • Yani faiz haram demedikten sonra çok mantıklı geldi şu an.

    Bi akrabam sürekli kiralık kullanıyor daha karlı diyor ama bizimki biraz duygusal işte.
  • 25bin e sembol gibi bi araç al daha ucuza gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan0403

    Faiz geliri kiralamayı karşılıyor.

    Alıntıları Göster
    Hocam o zaman mantıklı işte.

    Sonuçta her şeyden önce sorumluluğunuzun olmadığı rahatlığı var. Yani çizildi, vuruldu, boyandı, değeri düştü, hasar kaydı çıktı, yok orasından ses geldi yok burası böyle oldu dertleriniz olmayacak. Eğer arabadan özel bir beklentiniz yoksa, amacınız ulaşım ihtiyacınızı karşılamaksa bunu Egea da yapar Symbol de yapar. O yüzden bence mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thestell

    Yani faiz haram demedikten sonra çok mantıklı geldi şu an.

    Bi akrabam sürekli kiralık kullanıyor daha karlı diyor ama bizimki biraz duygusal işte.
    Hocam bana çok mantıklı gelmiyor sürekli kiralama işi. Evin yok ama kirada oturuyorsun gibi bir durum. 2-3 sene sonunda sağlam 1 araba parası vermiş oluyorsun ama ortada araban yok. Tamam masrafın olmuyor vs. ama kiralık araç çok mantıklı değil bana göre
  • Gürcistan'dan araba almak diye geldim gidiyorum. :)
  • Aslında mantıklı bir arabaya vereceğine faize koy ama düşük ücretli araba alıp faizin artanını yine anapara ya ekle ki paran çok değer kaybetmesin. Kasko sigorta mtv vs vs uğraşmazsın
  • Bireyselde iyi bir yatirim araciniz yoksa mantikli olmaz. Bankaya faize koymak iyi bir yatirim araci degil. Uygun bir daire, dukkan, is ortakligi vs denk gelir, aylik kazanci olur o zaman mantikli olabilir.



    Kurumsalda daha uyguna geldigi icin mantikli oluyor.
  • Size şuan hangi banka 16.5 oran verdi merak ettim. Genelde 14 civarlarında diye biliyorum.
  • Bankadan elde ettiğiniz para kiralamayı karşıladı diyelim, bugün 140 bin liraya sattığınız arabayı seneye kaç paraya alabileceksiniz onu da düşünün bence
  • Bu şekilde hiçbir zaman araç sahibi olamayacaksınız ve enflasyon yüzünden bir süre sonra kiralama ücretini de karşılamamaya başlayacak.
  • Arkadaşlar bu faiz düzeni zulüm düzenidir. Dini inanç olarak önemsemeyen, adalet ve hak hukuk anlayışı gereği yine faize ve mevcut bankacılık sistemine karşı olmalı onu destekleyecek şeyler yapmaktan uzak durmalıdır. Tabiki bu kolay bişey değil. Ben dini nedenlerle faize bulaşmıyorum. Maaşıma gelen banka promosyonunu bile bir yerlere verip kurtuluyorum. (maalesef kredi kartı kullanıyorum aslında bunu da kullanmamak lazım. kartım Katılım bankasının ama olsun onlarda soldaki kulağı sağ eli ile tutuyor. Eskisi gibi finans kurumuna dönüşmeleri gerekiyor )

    Bu durum bana şuna maloluyor. Benle aynı maaşı alanlar ev alabiliyor, sıfır araba alabiliyor ama ben 2007 model civice takılıp kaldım. ( arabamı seviyorum ama insan her zaman daha iyi daha yenisini istiyor.)

    Bankalar kısmi rezerv sistemi ile çalışır ve kendisinin olmayan parayı kullanarak elde ettiği rezerv sayesinde aslında gerçekte var olmayan parayı kredi vererek ( yani bilgisayarda rakamsal bir değer olan ama karşılığı olmayan para yaratarak) bundan faiz alır. Böylece takip edenlerin bildiği yüksek kar oranlarına ulaşırlar. Düşünün bir tefeci sadece elindeki parayı vererek sizden faiz alabilir ama banka hem aslında kendisinin olmayan senin benim paramı kredi vererek ve hem de bundan sağladığı rezerv imkanı ile gerçekte var olmayan iki türlü paradan da faiz alarak gelir elde ediyor. Olmayan paradan aldığı gerçek para ile de rezerv oranı sürekli haksız bi şekilde artıyor. yani banka tefeciden daha kötüdür.

    Faizler şirketler tarafından gider olarak da gösterilmektedir. Böylece hem az vergi veriyorlar hem de buna rağmen o faizi de maliyete yazarak bizden tahsil ediyorlar. Böylece faiz yüzünden fiyatlar yükseliyor. Faiz kullanmadığımız halde kullananların altına girdiği yükü de bize yüklüyorlar. Pek çok arkadaş fiyatlardan ve yüksek vergilerden şikayet ediyor (tamamen haklılar) ama faizlerden bankalardan o kadar da şikayetçi değiller. Sen bi kredi aldığında 100K lık ürünü 120K ya alıyorsun. Ama sen sadece +20 yi görüyorsun halbuki anlattığım üzere diğer 100 ün içinde de faiz gideri mevcut.

    Geçen bir arkadaş kredi çekerek iphone aldı. Ona şöyle dedim. Seninle Apple arasında ticari bir ilişki oluştu. Burda senin telefon sahibi olman Apple ın da kar sahibi olması gerekiyordu ama Appledan çok banka kazandı. Bir alışveriş için iki yere ödeme yaptın.

    Tekrar düşünelim bir üretici finansman ihtiyacı ve hızlı büyüme hırsı ile kredi kullanıyor. Bunun faizini masraf göstererek devlete az vergi ödüyor. Aynı parayı üretim maliyeti gösterip ürün fiyatını hesaplarken fiyata ekliyor ve bizden fazla para talep ediyor, üstüne bir de sen o ürünü kredi çekerek alıyorsun. Görüyor musunuz nasıl da bankaların boyunduruğunda onları zengin etmek için çalışıyoruz. Sistem nasıl kurulmuş daha doğrusu tezgah...

    Dindar kesim her sıkıntıda koka kola almamaktan bahsediyor ama onlar bile çatır çatır faiz alıyor veriyor. Bazıları fetva bile veriyor faize izin veren. halbuki böyle bir zulüm düzeni dindar olmayan adalet ve insaf sahibi insanlar tarafından bile kabul edilemez. Irkçı emperyalist sistemi iki tane ürününü almayarak değil asıl faiz ve bankacılık sistemlerine son verip adaletli bir sistem kurarak durdurabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 17 Haziran 2018; 12:5:29 >




  • Bireysel kiralama mantıklı değildir. Kiralama firmaları niye bu kadar çok ve karlı sanıyorsunuz? Firma için mantıklı olabilir vergiden düşer, sermaye bağlamaz gibi.
  • Nisan'da dolar almış olsaydınız bu parayla şimdiye araba + 5 yıllık masrafları + yakıtı falan çıkarmıştınız
  • Kilometre sınırı sorun değilse yapılır
  • Kilometre sınırı sorun değilse yapılır
  • Kilometre sınırı sorun değilse yapılır
  • Kilometre sınırı sorun değilse yapılır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.