Şimdi Ara

bir ev alacaksanız veya kiraya çıkacaksınız ilk önceliğiniz en üst kat olması olsun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bence ara kattan şaşmamak lazım. :)

  • mustakil gider kanka sana

  • Apartmanlar bizim gibi geri kalmış halklara uygun değil. Birlikte yaşamayı becerebilen uygar toplumlar için uygundur. Çocuklar dışarda büyümeli ama yeni nesil dışarı çıkmıyor. Sonra bütün gün evde koşuyor.Çatı katı bir nebze çözüm olur ama kökten çözüm müstakil ev.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar boyunca zemin, ara ve çatı katlarda ikamet etmiş biri olarak...

    Her katın kendine göre avantajı ve dezavantajı vardır, tercih meselesidir. 


    Zemin veya ilk katların avantajı bina çıkışına erişim kolaydır, asansör meşguliyeti veya arızalarından etkilenmez. Dezavatajları;kışın zeminden kaynaklı ısınamama olabilir.Üstte kalabalık, çocuklu, gürültülü aileler çekilmez olabilir.Etrafında yüksek binalar var ise balkona oturduğunuzda göreceğiniz beton manzarası olacaktır.


    Çatı (en üst) katların avantajı: Üst kattan kaynaklı gürültü olmaz, Önü açık parka, doğaya bakıyorsa harika bir balkon manzarası vardır.

    Dezavantajı:Asansör arızalarında inme/çıkma ızdıraptır, belirli saatlerde ise fazla kullanıldığından yine sinir bozucudur. Asansör makina dairesinin gürültüsü rahatsız edici olabilir.Çatı her an sorun yaratabilir. Asansörlü de olsa ayak/bel/solunum problemi olanlar için tercih edilmemeli.


    Ara katların avantajı: Alt ve üst katlara göre tek avantajı ısınmada sağlar.

    Dezavantajları:Alt veya üst katlardan gürültü alma ihtimali daha yüksektir.





  • Bu üst katında çocuklu aile oturuyor diye düşmanlık yapan kamiller.Sizde zamanında çocuktunuz belki o üst kattaki çocuklardan 2 kat fazla sesiniz çıkıyordu...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkede neden hiç bir şey doğru yapılmıyor bilmiyorum.O müteahhitlere onlara ruhsal veren makamlara o inşaatı denetleyenlere denecek çok şey varda neyse.

    Ev alınacaksa 2018 2019 dan sonra yapılan evler alınmalı biraz daha düzgün yönetmelikle yapıldı.Ayrıca tavsiye olarak inşaattan alacaksın evi en üst kattan ve müteahhitle konuşacak anlaşacaksın ortak duvarlara 2 kalın tuğla arası taş yüzü ayrıca kat arasına aynısı yaptıracaksın.Huzur içinde oturursun.

    Keşke müstakil evlerde oturabilsekte işte yapamıyoruz şehir içinde yok olanlarda 5 milyondan başlıyor.Mecbur apartman hayatı.

    Benide yoruyor bu apartman hayatı tepeden masa sandalye çekme sesleri çocuk koşturmalarından nefret ediyorum.Yukarı çıksam saldıracam o derece sinir oluyorum kapıcıları koşturup duruyoruz uyarmaları için başka yapacak bir şey yok.Müteahhit denen embesil ortak duvara 30 cm ytong koymuş onun yerine 30 cm tuğla koysaydın bu kadar ses gelmezdi.Yatak odasında yan komşunun acıyor yavaş diye inlemerini duyuyorum arada o derece.Tavanda ayrı berbat...





  • Konu o kadar saçmaki :) bu sorunun nedeni tamamen yalıtımsız yapılmış denetim yapılmamış binalar. Sayfalarca yazı yazıldı bununla ilgili, yeni binaların yalıtım problemleri diye aratırsanız görebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Selamlar sizin çatınız aslında çatı değil sundurma sayılır :) çatı dediğiniz yalıtımlı olur,su damlama vs için 2-3 tane önlem alınır tek kat yalıtım yoktur,ısı içinde köpük+taş yünü gibi malzemeler kullanılır. Ev sahibine bu durumu bildirin ısıtmanızı neyle yapıyorsanız en yüksekte açın ve üşütmeyin gelen faturalarıda geçen seneyle kıyaslayıp kiradan düşün öyle ödeyin kiranızı. Yazın sizin için çok daha kötü olacak sıcaklarla başınız dertte olucak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Ya cahil cimri moruğun teki ya aynı çatının diğer yarısındaki dairede hiçbir sorun yok çünkü saclar 50 cm üst üste binmiş su sızamıyor yalıtım yünü de var ama çatının benim dairemin olduğu kısımda 10cm bir şey, neden çünkü saca para vermemiş *** c.. yav eğim yok ki çatı neredeyse düz bir de inşaatçı diye geçinmesi yok muu çıldırtıyor anasıyla cima.. neyse... kat zaten kaçak kat imar barışından yararlandığını söylüyor da kesin yalandır ne internet altyapı sorgulamada ne e devlet adres kayıtlarında benim daire yok, 4'e kadar daire var benimki 5. daire. O dediğiniz kiradan düşme olayı da olmaz hukuka aykırı bildiğim kadarıyla notere falan şikayet edebilirim sorun devam ederse, dediğinizi yapıp kafama göre kiradan düşersem o haklı durumuna gelir o beni şikayet eder. Bu arada 1 senedir burada kalmıyorum geçen seneyle karşılaştıramam, 4-5 ay oldu yazın da kalmam, üni için tuttuk öğrenci evi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 23 Ocak 2022; 11:11:56 >




  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ev sahibine ihtaren bildiriceksiniz yasal süreyi bekleyeceksiniz sonra düzeltmezse kiradan düşüceksiniz hatta siz kendiniz yaptırıp onuda kiradan düşebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Siz gürültü görmemişsiniz. Altımda kahve var ve saat 1:30 2:00 a kadar deli gibi masa sandalye sesi, alttan sigara içenler, küfürler, kavgalar. Yüzlerce kez şikayet ettim ibb'ye ve cimere. Sonuç = adamın 3 dairesi var diye kendi kendine imza atıp dükkan acıyor. Kaç defa polis çağırdık kumar bile oynatıyor adam. Malesef bu ülkede adalet yok o yüzden zaten evlenmiyorum ve çocuk yapmıyorum sisteme...



    Not: Cumartesi ve pazar ses x100 katına çıkıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 24 Ocak 2022; 2:14:0 >
  • Benim tek tavsiyem, ev alacak arkadaşlar maddi olarak durumu yerinde ise kesinlikle ısı ve ses yalıtımı yaptırsın. Üst kat sesi çekmek itemeyenler'de gitsin gecekonduda veya villada yaşasın kimin işine nasıl gelirse.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.