Şimdi Ara

Bir Dolandırıcılık Hikayesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Malum dolandırıcılık yöntemlerini bir çok kez okumuşsunuzdur benim gibi ama kimse kendi başına geleceğini pek düşünmez yada düşünse bile ben kül yutmam der!!! Tıpkı benim arkadaşımın başına daha dün gelen olay gibi.
    Arkadaşım malum siteye arabasını satmak için ilan veriyor 3-5 arayan kişiden sonra birisi izmirden aradığını imam olduğunu söylüyor kısa bir pazarlıktan sonra 25500 e anlaşıyorlar izmirdeki şahıs kendisinin işlerini olduğunu gelemeyeceğini marmaris'de bulunan kayınçısının arabayı almaya geleceğini söylüyor,marmarisdeki kişide 11:00 da bileti aldım 15:00-15:30 gibi gelirim diyor.marmarisden gelen öğleden sonra (satini bilmiyorum)arkadaşımı arıyor yetişemeyeceğini arkadaşımın yakın bir ilçeye gelmesini (50 km mesafedeki)orada noterde işlemleri yapıp arabayı alacağım diyor arkadaş neyse pek gidesi yok ama adam marmarisden ta buraya kadar gelmiş bende bari gideyim deyip babası ile o ilçeye gidiyor.Neyse buluşuyorlar adam arabayı bir ustaya dahi göstermiyor sadece kabutu açıp bakıyor birde motoru çalıştırıyor o kadar.Notere gidiyorlar bu arada saat 16:30 gibi sanırım noterde para nasıl ödeyeceksin diyor izmirdeki sözde imam ben şimdi kuveyt türkden eft yapacağım diyor iban alıyor bir müddet sonra 25650 eft yaptım senide oraya kadar getirdik hakkını helal et fazladan yatırdım diyor.Arkadaş banka hesabına bakıyor para yok izmirdeki diyor yatırdım !!!! arkadaş diyor bana yatırdığına dair dekont gönder whatsapp ile diyor benim telefonum tuşlu diyor e-mail ile dekont gönder ozaman diyor e -mail'imde yok o işlerden anlamam ki diyor,Neyse arkadaş kendi bankasını arıyor banka yetkilieri 16:30 dan sonra yapılan eft ler bir gün sonra gözükür diyor.Babasının ve Noter yetkilisinin de tavsiyesiyle satışı yapmıyor.Adama diyor ben seni misafir edeyim yarın satısı yapalım diyor adam benim işlerim var hemen dönmem lazım,izmirdeki ben sana güveniyorum yarın parayı bana geri gönder diyor.
    Arkadaşı aradığımda o ilçeden dönüyordu bana anlattı ben bile dolandırıcı olduklarını hala çakallamadım arkadaşda anlamamış sonaradan anladık parçaları birleştirince.
    Arkadaşımın verilmiş sadakası varmış ucuz kurtuldu.Başkalarının canı yanmasın diye anlatmak istedim biraz uzun oldu kusura bakmayın.



  • Bu numarayı yiyen olmaz heralde :D Para yatmadan kim satış yapar ki . Yinede geçmiş olsun
  • Parayı almadan noterde devir yapılırmı ya ne olursa olsun dikkat etmek lazım, ben aracımı satarken parayı elden almıştım noterde kalabalık çıkarıp sayma filan işi yapmadım güvendim arkadaşa ama bankaya gidene kadar 5 dk da içim içimi yemişti sahtede olabilir paralar en temizi banka havalesi aç uygulamayı parayı gör yap devri temiz iş
  • 5 seneye bayiden 0 km araç alırken bile dolandırılmayı bekliyorum.Güzel ülkem hırsız cenneti oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nehoo

    Bu numarayı yiyen olmaz heralde :D Para yatmadan kim satış yapar ki . Yinede geçmiş olsun

    Niye yiyen olmasın ki arkadaş diyorki babam ve noter görevlisinin tavsiyeleri olmasa ben satısı yapacaktım diyor.Adam güven sağlamak için imam olduğuna inandırmış eft yapılan bankada kuveyt türk haram yemezler imajını kazımış bizimkinin beynine yani
    Arkadaş o kadar iyi niyetliki noterden çıkışda seni otogara bırakalım diyor oda yok ben gelmişken buraları biraz dolaşacağım diyor Hem bu ülkede profosörler bile dolandırılmadı mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simka_3 -- 5 Temmuz 2017; 11:18:58 >
  • Herkesin internet erişimi yok, herkes sabah akşam haberleri takip etmiyor. 10 kişiden 1 kişi düşer bence bu yöntemle.. Ucuz kurtulmuşsunuz.

    Daha güzel bir dolandırıcıık yöntemi var. İmam geliyor satışa gidiyorsunuz, havaleyi başkası yapıyor. Para cepte satış tamam, 3 gün sonra havaleyi yapan arabayı almadığına ve parasını geri istediğine dair ihtar çekiyor. Hem arabadan hem paradan oluyorsun.
  • dolandırıcılar ne zaman bir şey alacak olsalar hemen hasta oluyolar, cenazeleri çıkıyor, yakınları kaza geçiriyor vs..

    bu numaraları yiyen olmasa dolancırıcılar çabalamazlardı. bizler haberleri takip eden kişiler olarak böyle ucuz numaralara gelmeyiz ama yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi 10 kişiden biri yer bunu. henüz haberlere düşmemiş ve bizim de yiyeceğimiz numaralar da zamanla çıkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Temmuz 2017; 11:32:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VipLife

    Herkesin internet erişimi yok, herkes sabah akşam haberleri takip etmiyor. 10 kişiden 1 kişi düşer bence bu yöntemle.. Ucuz kurtulmuşsunuz.

    Daha güzel bir dolandırıcıık yöntemi var. İmam geliyor satışa gidiyorsunuz, havaleyi başkası yapıyor. Para cepte satış tamam, 3 gün sonra havaleyi yapan arabayı almadığına ve parasını geri istediğine dair ihtar çekiyor. Hem arabadan hem paradan oluyorsun.

    senin deyiminle o zaman arabayı alacak kişinin mi eft yapmasına dikkat edeceğiz yani başka bir kişiden para gönderilse potansiyel dolandırıcı gözüyle mi bakacağız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simka_3


    quote:

    Orijinalden alıntı: VipLife

    Herkesin internet erişimi yok, herkes sabah akşam haberleri takip etmiyor. 10 kişiden 1 kişi düşer bence bu yöntemle.. Ucuz kurtulmuşsunuz.

    Daha güzel bir dolandırıcıık yöntemi var. İmam geliyor satışa gidiyorsunuz, havaleyi başkası yapıyor. Para cepte satış tamam, 3 gün sonra havaleyi yapan arabayı almadığına ve parasını geri istediğine dair ihtar çekiyor. Hem arabadan hem paradan oluyorsun.

    senin deyiminle o zaman arabayı alacak kişinin mi eft yapmasına dikkat edeceğiz yani başka bir kişiden para gönderilse potansiyel dolandırıcı gözüyle mi bakacağız

    Ben senaryo yazmadım :) Yaşanmış ve basına yansımış olayı aktardım. Kesinlikle parayı gönderen ile aracı alan arasında bi bağlantının kayıt altına alınması gerekiyor. Misal başkası gönderiyorsa parayı, filanca adına arac satışı için diye not düşülmeli misal havale açıklamasına.
  • Nehoo kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede ben Allahım diyerek dolandırıcılık yapıldı bu numarayı biraz düzgün giyim konuşma güven verici 2-3 dil dökme birazda dini telaffuzlarla cayır cayır işletiyorlar , yiyenler çıkıyorki yıllardır ayrı terane ile ortalıkta dolaşıyorlar...
  • Yurdum insanı "hıyarım var" diyene tuzluğu kapıp koşmasıyla meşhurdur...
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Yapılıyor zaten, sıfır alınan araçlar, kapısı değişmiş ya da boyanmış oluyor bazen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 5 Temmuz 2017; 11:53:40 >
  • Değil İmam.. isterse Papa olsun Kardinal olsun paramı hesapta görmedikten sonra değil arabayı , bijon anahtarını bile vermem...



    Uyanık olun kazıklanmazsınız... Eft hikayesi kolpa... Eğer ki EFT karşı bankadan çıkmışsa yani çıkış referans numarası varsa sizin hesaba o gün içinde geçer, geçmezse gönderen karşı banka da mutabakatsızlık olur Eft sistemini kapatamaz...



    O dedikleri bir gün sonra iki gün sonra hesapta gözükür olayları yurtdışı para gönderimlerinde olur, valör'lü gelir havale hesaba geçmesi +1D ortalama sürer...



    Paranızı cebinizde veya hesabınızda görmeden imzayı atmazsanız başınız ağrımaz...
  • simka_3 kullanıcısına yanıt
    Bu numarayı 5 yaşında çocuk bile yemez. Alışverişte güven olmaz. Hele bu ülkede artık kimseye gücen olmaz. Dolandırıcılar daha etkili şeyler deniyorlar artık.
  • Geçen aracı satarken aliciyla bankaya gittik. Benim hesaba eft yaptı giseden, imzalı dekontu aldı bana verdi. Fakat cep bankaciligindan paranın geldiğini goremedim. Bir sure geçtikten sonra yanimdaki alıcıyı banka müşteri hizmetleri aradi ve yapilan eftyi onaylayıp onaylamadigi soruldu. Olumlu cevabi üzerine bir dk sonra para benim hesapta göründü. Tabii satışı parayı hesapta görünce yaptık. Bu olay üstüne galericinin gözünde bir parıltı peydah oldu. "Adama dekont verdim, ama para gitmedi" diye sayıkliyordu.
  • Şimdi farklı bir olay çıkmış ....



    İsimler örnektir ;



    Arabayı Ahmet alıyor, noter sözleşme Ahmet adına alıcı kısmı.

    Ancak sizin hesabınıza parayı Osman hesabından geliyor...



    Satışı yapıyorsunuz para hesaba gelince... helalleşip ayrılıyorsunuz...



    Birkaç gün sonra tebligat geliyor , hakkınızda suç duyurusu var... Osman size 50 bin tl araç parası göndermiş ama siz o aracı Osman a değil Ahmet e satmışsınız ...



    Osman parasını geri istiyor....



    Haydaaaaa .....



    Bu yüzden satış yapılırken sizin hesaba aracı alacak kişi yerine başka bir 3. Şahıstan para geliyorsa satış sözleşmesi ne açıklama olarak yazın , veya parayı gönderecek kişi eft gönderim açıklamasına durumu belirlen bir açıklama yazsın..



    İlerde başınız ağrımaz...
  • ya hakikaten biz saf bir milletiz. parayı ahmet göndermiş arabayı mehmet almış sonra ahmet parasını istiyormuş. YA SİZ HAYATINIZDA PARA GÖNDEREN BİR DOLANDIRICI GÖRDÜNÜZ MÜ?? ulan adam öldürsen mahkemesi 3 sene sürüyor bu işin mahkemesi kim bilir kaç sene sürer.hangi dolandırıcı parasını yatırır bu işe. siz de hiç mi akıl fikir izan yok.

    noterden çekilen ihtarname ile para ödendiği nerde görülmüş. ah böyle salak dolandırıcı bana gelse de parasını bi güzel alsam
  • Araç satışında böyle dolandırılmak için gerçekten su katılmamış enayi veya aşırı derecede iyi niyetli ve saf bir insan olmak lazım.

    Noter satışında kural şudur arkadaş, parayı hesabında görmeden o imzayı atmayacaksın bu kadar basit. Havaleymiş EFT'ymiş umrunuzda olmayacak, o para hesapta görünecek. Nakit alışveriş de güvenilir değil. Bugüne kadar hem şahsıma hem şirketimize defalarca araç aldık sattık, daima önce parayı hesapta gördük, nakit alışveriş olacaksa da hep beraber gittik bankada parayı yatırdık hesaba, ondan sonra notere geçip imzayı attık. Veya yine nakit olacaksa alışveriş, parayı hep beraber bankadan çekip o şekilde noter huzurunda elden teslim ettik. Sahte para vs sıkıntısı derdi de olmuyor bu şekilde, iki tarafın da kafası gönlü rahat oluyor.

    Bu şartlar işine gelmiyosa, alacak arkadaş gitsin başkasından alsın. Sonra basiretim bağlandı, bilemedim diye ağlıyor millet, araç alım-satımda çok pislik dönüyor, babanız olsa acımayacaksınız, parayı hesapta göreceksiniz en temizi bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VipLife

    Herkesin internet erişimi yok, herkes sabah akşam haberleri takip etmiyor. 10 kişiden 1 kişi düşer bence bu yöntemle.. Ucuz kurtulmuşsunuz.

    Daha güzel bir dolandırıcıık yöntemi var. İmam geliyor satışa gidiyorsunuz, havaleyi başkası yapıyor. Para cepte satış tamam, 3 gün sonra havaleyi yapan arabayı almadığına ve parasını geri istediğine dair ihtar çekiyor. Hem arabadan hem paradan oluyorsun.

    Öyle bir ihtimal olamaz.
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Ahmet ile Osman zaten ortak ...!!!Sende arabayı zaten 50K ya aldılar...



    Bi de üstüne ödedikleri parayı katakulli ile geri istiyorlar...



    Hukuk vs böyle davalarda hızlı, adam öldürdün mü iş uzuyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.