Şimdi Ara

Bir Ağ içerisinde 3 ayrı switch olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda yaşadığım internet-ağ problemlerinden dolayı kafemdeki tüm ağ kablolarını yeniliyorum.

    Bazen bazı makineler internete girmiyor, ana makineden ping gönderince cevap gelmiyor ve kafe kontrol programı dahi çalışmıyor. Cat5e kabloları 3-4 yıldır yenilemedim ve sorunun onlarda olduğunu düşünüyorum. Cat6 kablo ile yeni kablolarımı hazırlayacağım.

    Bulunduğumuz dükkanın şekli E harfine benzer ve bu yüzden kablo mesafeleri çok uzun oluyor. Ben de 3 ayrı switch hub kullanıp kablo uzunluklarını kısaltmayı düşünüyorum. En uzun kablo Hub dan hub a olacak. Modemden bir Hub a ve ondan diğer hublara dağıtım olacak. Bu bağlantıyı ve ağ içerisindeki yoğunluğu olumsuz etkiler mi bilmiyorum.

    İlk fırsatta yönetilebilir switch almayı planlıyorum ama şuan masraf yapmadan elimdeki malzemeler ile birşeyler yapmak istiyorum.

    RJ-45 metal kaplı jak aldım. Elimde S-link slx991 model jak vardı fakat yetersiz olduğundan bugün bir miktar daha aldım fakat modeli S-link m66 model olduğunu fartk ettim. Aralarında bir fark var mıdır? İnternette araştırdım fakat elle tutulur bir bilgi edinmedim.


    Uzun olduğunun farkındayım ama cevaplarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi james_earl_cash -- 26 Ekim 2013; 19:30:28 >



  • güncel..
  • switch'ler bağlantıyı yavaşlatmaz o konuda sorun yaşamazsınız. ancak gerek var mıydı orası tartışılır sonuçta 100metrede veri aktarımı yapabilirsiniz cat5 kablo ile
  • Mesafeleri bir lazermetre ile tespit et. Kablo mesafesi 120 metreyi geçmiyorsa switch kullanmana gerek yok. Yavaşlatmaz ama ağ üzerinde ne kadar az switch hub olursa o kadar iyidir. Switch takarsan da tp-link falan takma. Gerçekten çok adi cihazlar. Destekleyebildiği trafik limitleri abes derecede az. En az HP almanı öneririm. Ayrıca cafe gibi bi yer için de yönetilebilir switch mi alınmalıdır yoksa güvenlik duvarı mı onu bi düşün deirm.

    Elindeki jackların her ikisi de işini görecektir. Elektrik ve ağ kabloları aynı kanal içinden gidecekse CAT-7 kablo çekmeni öneririm.
  • teşekkür ederim cevaplarınız için. 3 switch ile, cat6 kablolarla yeni ağ sistemini kurdum. Bağlantı sorunlarım düzeldi. Bir de zyxel swtich aldım çünkü elimdeki switchlerden birisi arızalıymış. Normal bir switch aldım. Bir süre böyle idare etsin. İsteğim modemi ve switchleri 1000 lik almak ve daha hızlı bir ağ elde etmek.
  • metal kaplı jak FTP veya SFTP kablo tiplerinde kullanılır. Amacı kısa devreleri önlemektir. Kablonun içindeki metal kabloyu RJ45 metal bölümüne Lehimlersin bunun için uygun bir Switch olması gerekir. Özetle; Hocam boşuna almışsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.