Şimdi Ara

Bir adalet Bakanlığı mensubu olarak bu memlekette adalet in varlığına inanmıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ben adalet bakanlığı mensubuyum ve adalet yüksek okulu mezunuyum.Adalet in Türkiye de var olmadığına zaten uzun zamandan beridir inanmış,çeşitli meseleler ile teşhis,müşahede etmiş, kanaat getirmiş idim. Fakat başımdan geçen son olay ile bu düşünce kafamda iyice pekişti.Sizlerle paylaşmak istiyorum.

    2013 yılının haziran ayı gibi scooter motorsikletim ile aynı yolda iki tane radar cezası yemişim.Ve inanın hızlarımda öyle çok yüksek değil zaten motorsikletim küçük birşey.

    Toplam ceza 400 tl küsür. Bu ceza bana kesinlikle tebliğ edilmedi ve aylarca buna faiz biniyor benim haberim olmadan.Bir gün maliyenin sitesinden tc numaramı sorgulatayım dedim (tamemen tesadüf) ve bir gördüm ki 600tl küsür lira borç var.

    Çok şaşırdım ve trafik denetim şubesine gittim.Tebligatın tarafıma bizzat tebliğ edilmiş olduğunu iddia ettiler imzamı görmek istediğimde mahkemeye dava aç biz gösteremeyiz dediler.Gidip sulh ceza mahkemesine 2 adet itirazda bulundum.

    İki itiraza da red kararı çıkmış ve hakim in red sebebi gerçekten çok komik: 15 GÜNLÜK SÜRESİNDE İTİRAZ EDİLMEDİĞİ İÇİN RED... Ben zaten süresinde tebliğ edilmediği için dava açmıştım :)) Hakim dilekçeyi okumadan karar yazmış isteyene pm yolu ile itiraz dilekçemi ve karar ı gönderebilirim.

    Ha Diyelim ki haksızım, Ki zaten asgari ücretin 900 tl olduğu bir memlekette motorsiklet kullanan insanların ekseriyeti de araba alamayan asgari ücretliler olduğu halde 620 tl den fazla bir ceza miktarı ,ne vicdana ne mantığa ne de adalete sığar...

    Babam maliye de görevli bir memur.Tayini çıktı ve doğal bir hakkı olmasına rağmen sırf mahkemede sürünmesi için 300 tl yolluk ücretini vermediler.Haklı olduğunu onlarda biliyorlardı yoksa.Ama hakim onları bile şaşırtacak şu kararı vermiş.Kısmen kabul kısmen ret. Yani haklısın 300 TL sana verilsin ama kuruma 650 tl avukatlık ücreti ödeyeceksin. :))

    -Bir kaç örnek daha vermek istiyorum.

    -Bir adam bir "hayat kadını" na bu şekilde hitap ederse kadın açtığı hakaret davasını kazanır.Ya da onu pazarlayana p.z.v.. diyemezsiniz.Bu işi yapmak suç değil hatta devlet teşvikli ama o şekilde hitap etmek suç.

    -Geçenlerde bir kişinin evine hırsız girdi. Bir odaya kıstırıp komşuları çağırıp hırsızı linç etmişler.Polis hepsini tutukladı.Hırsız bunlara işkence ve darpten dava açtı kazandı.

    -Bundan 2-3 yıl kadar önce bir adam ortaokul kıyafetli bir kızı döve döve otogara getirdi antalya otobüsüne bindirdi, meğerse bu kız köylüsü imiş adam bunu orada pazarlamaya götürüyormuş.Otobüs muavini polis e haber veriyor polis gelip genci alınca genç muavine bi kaç tane yumruk sallıyor bide ana avrat küfrediyor ama polis adamın kılına dokundurtmuyordu araba ile alıp götürdüler.Muavin yediği dayak ile kaldı.

    -Otobüste şöför ile bir vatandaş arasında "Otobüs çok sıkışık nereye ilerleyelim !" kavgası çıktı polisler ilk durakta indiler görmemezlikten geldiler.

    -Geçen gün bir kadın televizyonda anlattı kocası doktor ve hastanedeki başka bir doktor ile bunu aldatıyormuş.Nöbet günlerini hep denk getirip gece işi pişiriyorlarmış, cüzdanındaki prezervatiflerden, sms lerden ve dedikodulardan anlıyor kadın bunu.Gidip bayan doktora kocamla aramıza girme, yuvamızı yıkacaksın diye hastanede bağırdı diye bayan doktor kadına iş yerinde aşağılamadan dolayı tazminat davası açıyor ve kazanıyor.

    -Eşinizin sosyal medya hesabını kurcalayamazsınız.Dostu ile yatakta çıplak yakalasanız.Onlara hakaret edemezsiniz ve darp edemezsiniz,suçtur.Size dava açarlar hatta tazminat bile alabilirler.Çünkü zina,aldatmak vs. suç değil özel hayattır.Ama darp ve hakaret suçtur!

    -Geçen sene çok sevidiğim bir abim kendine pek yakışmayan bir kız ile evlendi.Kız ilk hafta tahminen 30.000 tl lik altını alıp kaçıyor.
    Adam sinirlenip boşanma davası açıyor:

    Hakime hanım soruyor: Kızım altınları çaldın mı?
    Kız: İftira!!
    Hk. : Delil de olmadığına göre altınları yarı yarıya paylaşacaksınız.
    ADAM KENDİNDE OLMAYAN ALTINLARI KIZLA YARI YARIYA TEKRAR PAYLAŞTI.YANİ 15.000 TL DAHA ÖDEDİ. (Nafaka Hariç)

    (Dikkatinizi çekerim hakime hanım dedim çünkü Bakanlık aile mahkemelerinde ekseriyetle kadınlara pozitif ayrımcılık yapması için özellikle bayan hakimleri görevlendiriyor)

    Geçen gün bir hukuk kitabında okudum.Türk kadını namusludur!! ve namusuna leke sürecek herhangi bir davranışta bulunmaz!!.Bu sebepten taciz ve tecavüz iddialarında şahit e gerek duyulmaz sözü doğru kabul edilir.

    Sırf bu maddeyi kullanarak müdürüne, "Falanca işimi yapmazsan sana iftira atarım" diye açık açık tehdit eden bayan memur tanıyorum.

    ... Bunun gibi yüzlerce örnek var bende.Amacım asla siyaset yapmak değil sağcı ya da solcu fark etmez, ben bu zihniyeti eleştiriyorum.Levent Kırca'nın Olacak o Kadar ındaki ve Kemal Sunal filmlerindeki çoğu şey gerçektir. Siz de bildiklerini paylaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acht und zwanzig -- 9 Mart 2015; 11:14:10 >







  • sana ALLAH ın adaleti tecelli etmiş

    ortamda hırsızda çok ama benim bugüne kadar hiçbirşeyim çalınmadı, çalınıyorsada var bir sebebi boş yere hiçbirşey olmuyor bu alemde
  • akrepyusuf kullanıcısına yanıt
    Allah ın adaleti ne boynumuz kıldan ince fakat insanların adaletsizliğine öyle değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acht und zwanzig

    Allah ın adaleti ne boynumuz kıldan ince fakat insanların adaletsizliğine öyle değil.

    öyle diyen bir insan; o işlerinde ALLAH ın dilemesiyle olduğunu bilir. O dilemeden bir yaprak düşmez diye iman eden bizler değilmiyiz? hırsız, dolandırıcı, katil vs. bunlar hep bu dünyadaki adaleti sağlamak için yaradanın kullandığı maşalar

    hırsızda onun hırsızı, (sana göre) adaletsiz davranan insanda onun adaleti... bilmiyorum biraz derin oldu eğer anlattıklarımı sindirebilirseniz hiçbir şikayetiniz kalmaz
  • alışırsın burası türkiye ney düzgün ilerliyorki

    arabamı satalı 1,5 yıl olmuş ceza kağıdı gönderiyorlar neymiş 2 yıl önce ödenmemiş cezan var yolda giderken plakadan yazmışlar aslı yok astarı yok hadi herşeyi geçtim ben bu arabayı satarken borcu yoktur kağıdı aldım ne iş diyorum ben bilmem diyorlar 2yıldır adreslim belli yerim yurdum belli gönderseydiniz cezamı oda yok katlana katlana cezasıyla ödedim devletle zıtlaşmaya gelmez öde diyosa ödüyceksin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akrepyusuf

    quote:

    Orijinalden alıntı: acht und zwanzig

    Allah ın adaleti ne boynumuz kıldan ince fakat insanların adaletsizliğine öyle değil.

    öyle diyen bir insan; o işlerinde ALLAH ın dilemesiyle olduğunu bilir. O dilemeden bir yaprak düşmez diye iman eden bizler değilmiyiz? hırsız, dolandırıcı, katil vs. bunlar hep bu dünyadaki adaleti sağlamak için yaradanın kullandığı maşalar

    hırsızda onun hırsızı, (sana göre) adaletsiz davranan insanda onun adaleti... bilmiyorum biraz derin oldu eğer anlattıklarımı sindirebilirseniz hiçbir şikayetiniz kalmaz

    Hocam benim şikayetim Allah ın adaletine değil anlatamadım galiba ben başıma gelenlerden ötürü asla Allah a isyan etmem.Ben bu verdiğim örneklerde adalet sistemimizi eleştirdim.Nihayetinde adalet sistemimiz de beşer yapımı bir tağut değil mi? Eğer onu da eleştirmeyeceksek nerede kaldı "el-emr bi'l-marif ve'nnehy ani'l münker" ??




  • sorix kullanıcısına yanıt
    Hocam benzer bir olay geçen ay arkadaşımın başına geldi. Bir araç satın aldı ve eski tarihli bir ceza geldi, eski sahibide bu cezayı ödediğini iddia ediyor.Bu ceza benim değil dediysede araç senin üzerine sen ödeyeceksin demişler sulh ceza mahkemesine itirazda bulundu.Şu an beklemede.
  • Malesef suçlunun daha cok kollandigi bir donemdeyiz turkiyede bagimsiz adalet hic olmadi zaten hep birileri tarafindan kullanildi. Bugün kimse bana mazluma adalet verdiğini soyleyemez hep zalimin Güçlü'nün yaninda oldu. Inanmak isteyen bir davalara baksın ne kadar zulm var ogrensin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dersimli62f -- 10 Mart 2014; 12:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öğrenci olduğum için genelde okulda yaşadığım haksızlıklardan bahsetmek istiyorum. Çoğu öğretmen öğrenciye insan muamelesi yapmaz, böyle istediği zaman azarlayacağı bir varlık olarak görür. Öğretmen içeri girdiğinde ayağa kalktığımızda bile umursamayıp masasına yerleşir sonrada bize dönüp siz hala oturmadınız mı der. Veya otur hadi otur diye bağırır. Diyelim ki bir öğretmen öğrenciye yanlış bir davranış yaptı ve hatasını anladı kesinlikle ondan özür dilemez, çünkü o öğrenci bunu haketmez. Öğrenci haklıda olsa haksızda olsa öğretmenle girdiği davada her zaman kaybeder. Lise birdeyken okula girmek için sıraya girdik sınıf sınıf giriyoruz, sıra bizim sınıfa geldi. Hocalar saçı uzun olan falan varsa kenara çekiyor, bende hocayı duymadım gel buraya demiş, duymayıp yoluma devam edince enseme bitane vurup kolumdan hızlıca kenara çekti. Bütün okulun karşısında. Yaşadığım çok olay var ama uzun olursa okunmaz diye daha uzatmak istemiyorum. Tabi saygı değer eli öpülesi azda olsa hocalarımız var.




  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Hocam iyiler ve kötüler habil ile kabilden beridir var ve her zaman da olmaya devam edecektir.Buradaki mesele sap ile samanı ayırabilen sistem,vicdan ve akıl yoksunluğudur.Keşke o hocanın müdürü öğrencilere karşı bu tutumundan dolayı o hocaya cezasını vererek adaleti sağlasaydı.Ya da üniversite hocalarına ilah seviyesinde yetkiler verilmese idi. Adalet öyle kıymetli bir şeydir ki kişilerin vicdanlarına bırakılamaz. Paylaştığınız bu örnekler için teşekkür ederim hocam eyvallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akrepyusuf

    sana ALLAH ın adaleti tecelli etmiş

    ortamda hırsızda çok ama benim bugüne kadar hiçbirşeyim çalınmadı, çalınıyorsada var bir sebebi boş yere hiçbirşey olmuyor bu alemde

  • ülkemizin olması gerektiği gibi çalışan çok az kurumu var ama adaletin sekteye uğraması insanın daha çok zoruna gidiyor. yukarıdaki arkadasin dediği gibi özellikle liselerde okuyanlar öncelikle insan sonra öğrenci hiçbir öğretmenin bir insana fiziki darp yapma hakkı yoktur ama bizim veliler sağolsun eti senin kemiği benim dedikçe böyle olur siz siz olun çocuğunuz liseye gidince arkasında durun gerektiğinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Lisede iken matematik dersinde kimya testimi yere düşürdüm hoca da onu görünce benim dersimde neden başka bir dersin testini çözüyorsun diye bağırdı.Bende çözmüyorum dedim hakkaten de çözmüyordum yani. Senin kafanı duvarda parçalarım nasıl beni yalancılıkla suçlarsın gibisinden bağırıp çağırdı.

    Zil çalınca da beni bi odaya aldı kapıyı kilitledi bütün arkadaşlarım kapının önünde toplanmışlar ne olacak diye.Adam içeride benden özür dile dedi bende yapmadığım bir şey için özür dilemem dedim. Cinnet geçirdi dolapları yumrukladı bağırdı masaya tekme atttı herşeyi dağıttı.Allah var bana vurmadı ama benim yaslanıyor olduğum dolaba attığı yumruklar yüzüme çok yakın geçti.Halbuki ben çok sessiz bir öğrenciydim ne oldu bi anda nasıl bu duruma geldik ben bile anlamadım hocanın kafası bişeye bozuktu galiba.Yarın baban gelsin belgelerini imzalasın okuldan kovuldun dedi bana.

    Odadan çıktığımda o kalabalık ne oldu diye bakaduruyordu aralarında müdür yardımcısı da vardı sesleri duyup gelmiş.Neyse ben o gece bunu babama anlattım milli eğitim müdürü de bizim akrabamızdır. Hemen öbür gün milli eğitim müdürü bizzat telefon ile arayıp okul müdürünü bi güzel haşlamış tabi o da hocayı haşlamış hoca bi kaç gün okula gelmedi.Sonrada bütün sınıfın önünde gelip bana sorunlarımızı aramızda halledebilirdik gibisinden kızdı bende sırf sussun diye özür dilerim haklısnız dedim.
    Ama o günden beridir okuldan nefret ediyorum psikolojimi çok kötü etkilemiş bir olaydır.Arkadaşlarım hep bana acıyan gözlerle bakmıştı haftalarca.

    Bunu anlatmamın sebebi şu ki: Bu arkadaşın söyledikleri doğrudur. Kesinlikle adalete falan güvenmeyin.Çocuğunuzun başına her an hiç hak etmediği bir şeyler gelebilir. EĞER BEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NÜN AKRABASI OLMASAYDIM O GÜN O ADALET BENİM İÇİN TECELLİ EDEMEYECEKTİ.UNUTMAYIN Kİ HERKES MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN AKRABASI DEĞİL VE BEN O GÜN BİR YETİM ÇOCUĞU DA OLABİLİRDİM.VE YARIN Bİ ANDA SİZİN ÇOCUĞUNUZ DA YETİM KALABİLİR.O YÜZDEN ADALET HERKES İÇİN ELZEMDİR VE ZARURİDİR.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infidel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: akrepyusuf

    sana ALLAH ın adaleti tecelli etmiş

    ortamda hırsızda çok ama benim bugüne kadar hiçbirşeyim çalınmadı, çalınıyorsada var bir sebebi boş yere hiçbirşey olmuyor bu alemde



    güldüğün şey gülünecek birşey olsada beraber gülsek
  • acht und zwanzig kullanıcısına yanıt
    üslubunuza ve görüşlerinize saygı duydum söyleyecek çok şey bırakmamışsınız. dediğiniz gibi benzer olaylar hepimizin başına geldi yada gelebilir.

    benim de canımın acıdıgı bir konu var da uzun oldukça, sıkıcı olabilir yani ama bir ara yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam okumak isterim.Uygun olduğunuz bir zamanda editlersiniz umarım.
  • Adalet 1938 yılında öldü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn

    Adalet 1938 yılında öldü

    Çok klişe ve saçma bir söz.
  • geçmişi darbelerle işkencelerle dolu bir ülkede kusura bakmayın adalet aramak çok saçma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    Ben öğrenci olduğum için genelde okulda yaşadığım haksızlıklardan bahsetmek istiyorum. Çoğu öğretmen öğrenciye insan muamelesi yapmaz, böyle istediği zaman azarlayacağı bir varlık olarak görür. Öğretmen içeri girdiğinde ayağa kalktığımızda bile umursamayıp masasına yerleşir sonrada bize dönüp siz hala oturmadınız mı der. Veya otur hadi otur diye bağırır. Diyelim ki bir öğretmen öğrenciye yanlış bir davranış yaptı ve hatasını anladı kesinlikle ondan özür dilemez, çünkü o öğrenci bunu haketmez. Öğrenci haklıda olsa haksızda olsa öğretmenle girdiği davada her zaman kaybeder. Lise birdeyken okula girmek için sıraya girdik sınıf sınıf giriyoruz, sıra bizim sınıfa geldi. Hocalar saçı uzun olan falan varsa kenara çekiyor, bende hocayı duymadım gel buraya demiş, duymayıp yoluma devam edince enseme bitane vurup kolumdan hızlıca kenara çekti. Bütün okulun karşısında. Yaşadığım çok olay var ama uzun olursa okunmaz diye daha uzatmak istemiyorum. Tabi saygı değer eli öpülesi azda olsa hocalarımız var.

    Herkesi genellememelisin. Hatalı olduğumu anlar anlamaz özür dilediğim bir çok öğrencim oldu.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.