Şimdi Ara

Biosta gözüken hdd windows'ta görünmüyor, sanırım sata yuva hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Alttaki linkteki Gigabyte H81-D2V anakartımın 3 nolu sata portunda sanırım bir sorun var.
    http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4668#ov

    Salonda arşiv amaçlı kullandığım bu pc'de bir ssd ve 3 adet hdd bağlıydı. Bu akşam bir anda 3 nolu sata portuna bağlı hdd bir anda görünmez oldu. Ki bir süredir bu porta bağlı olan hdd'deki müziklerde çalarken takılma yada foobar'a şarkıları atarken daha önce olmayan yükleme ekranları çıkmaya başlamıştı. Ben de sorunun hdd'den olabileceğini düşünmüştüm.

    Neyse şimdi kasayı açıp aynı porta diğer hdd'leri de bağladığımda o hdd'ler de windows ortamında gözükmüyordu. Normalde o porta bağlı ve bir anda görünmez olan hdd ise diğer yuvalara takıldığında görünüyordu. Aynı şekilde sata kablolarını da denedim ve onlarda da sorun olmadığını gördüm. Bu sebeple sorunun 3 nolu sata yuvasında olduğuna kanaat getirdim. Bu arada gözükmeyen hdd'ler dik management kısmında da hiç gözükmüyor (raw vs gibi).

    Bunun üzerine biostan kontrol ettiğimde hdd'nin biosta göründüğü ama diğer windows ortamında görünen hdd'den farklı olarak Software Preserve seçeneğinin karşısında unknown olarak yazdığını gördüm. Alttaki resimde bu dediğim kısımları kırmızı ile işaretledim.

    Aklımda format atmak var. Onunla da olmazsa anakartın garantisi henüz devam ettiği için servise göndermeyi düşünüyorum ama öncesinde donanımsal bir hatanın olduğundan kesin emin olmam lazım. Boşuna servis vs ile 1 ay uğraşmayalım.

    Konuyla ilgili önerisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/606017/b0eed9bf-d432-497f-ace2-d2859abc0195.JPG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 26 Nisan 2016; 0:25:44 >



  • Bilgisyarım sap tıklayı yönet deyin.
    Oradan depolama ve disk yönetimi deyin.
    Ve diskinizi ordan tanıtın.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Bios'u sıfırlamayı dene ve varsa bios update yap. Sorun PCH'da oluşan bir hatadan da olabilir, çok küçük bir ihtimalde olsa bazen bios yazılımlarının da sonradan bazı hatalar yaptığı olabiliyor. Şansın varsa sata yuvası arızası değildir, bir dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.