Şimdi Ara

Bios ta görünüp aktif olmayan ram.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bios ta görünüp aktif olmayan ram.

    8 gb samsung tek kit ramin yanına 2. elden corsair 8 gb daha ram aldım, ancak biosta görünen, cpu z de görünen ram windows ortamında görünmüyor.

    Uyumsuzluktan ötürü mü yoksa yapılması gereken bir şey var mı, corsair ile boot olmuyor tek başına taktığım zaman ayrıca.







  • bu sorun ddr2 zamanında çok oluyordu iki şey söylüyordum birincisi 1-3 2-4 yemezse 1-4 2-3 bütün slotları denemen lazım single dual demeden.ikincisi çalıştır msconfig önyükleme gelişmiş kısmında ram limiti var mı diye bak.olmuyorsa ramı iade edebilirsin bu tip çakışmalar ddr3'te olmaz genelde ama bazen oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    bu sorun ddr2 zamanında çok oluyordu iki şey söylüyordum birincisi 1-3 2-4 yemezse 1-4 2-3 bütün slotları denemen lazım single dual demeden.ikincisi çalıştır msconfig önyükleme gelişmiş kısmında ram limiti var mı diye bak.olmuyorsa ramı iade edebilirsin bu tip çakışmalar ddr3'te olmaz genelde ama bazen oluyor.

    Garip hocam biosta da görünüyor üstelik ama tek corsairle boot olmuyor. Sanırım anakart bellek uyumsuzluğu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani.. can sıkar uğraştığınla kalırsın ve iade ederken uyumsuzluk yaptı kardeşim desen gak guk edemezler.anakartın beğenmemiştir tek de açılmıyor diyorsun.marka corsair ama çipleri ne marka bilemiyoruz soğtucu mu parçalayalım onun için.. o yüzden sende hata yok ve tekrar alacak olduğunda corsair morsair değil de gariban bir şey al oem olsun hatta marka filan olmasın çünkü ben gördüm ki markalı ramleri başka ramle kullanmak dert ve anakartlara beğendirmek dert.ocz 2x512 ramlerim vardı yanına ocz aynı model 1gb ramler aldım çalışmadı.2x1 veritech ram aldım hala çalışıyor kuzenin makinesinde.iyisi olsun diye marka alıyordu millet başka ram yanına ama sorun çıkarır marka ram kit almadığın zaman.sigorta atarsa elindekini de satar ikinci el kit alırsın ama corsair'den kurtulup başka ram denemesi bedava ya da az masraf emekse bi daha dene şansını.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.