Şimdi Ara

Bios Guncelleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun bir aradan sonra asusun sayfasina girip driver bios yeni versiyonlar cikmis mi diye girdim ve keske girmez olaydim. Mevcut anakart bios surumum 0806 'ydi ve 2002 versiyonu cikmisti, dedim guncelliyim nolacak diyip uefi biosdan guncellemeyi yaptim successfull dedi reset atmam lazim dedi ve atti ama pc acilmadi.

    Anakart uzerinden cmos kisa devre yaptigimda pc aciliyor sadece ama bios ekrani aciliyor. Anakartin tum eski bioslarini flash bellege yukledim ama eski surum diye sanirsam yuklemiyor, 2002yi yukle diyorum yukluyor ve reset atiyor sorun yine ayni sekilde devam ediyor.

    Bu sekilde guc dugmesine bastigimda sadece fanlar calisiyor baska hic bir tepki ve bip sesi yok, cmos resetten sonra mormale donuyor bip sesi vs ve ekran aciliyor ve biosa gir kurtar biosunu diyor ama malesef kurtulmuyor :)

    Ne onerirsiniz arkadaslar, eski biosda calisan pc yeni biosda hayata küstü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 25 Haziran 2021; 22:0:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Her zaman ki gibi forumdan bir hayır göremeden sorunu kendim çözdüm. Başka bir arkadaşın daha başına gelirse diye buraya yazayım.

    Olurda çalışan pc'nize benim gibi güncelleme yaptıktan sonra açılmazsa ilk önce anakart üzerinde bulunan cmos reset tellerine tornavida yardımıyla kısa devre yapıyoruz ve bu şekilde bios resetleniyor ve pc açılıyor, sadece biosa girebiliyorsunuz bu durumda. Ardından ram'in frekansını auto'dan çıkartıp ya mevcut hızına yada çok az üst bir frekansa ayarlayıp çıkıyorsunuz. Bu tür sorunlar %90 ram uyumsuzluğundan yapıyor arkadaşlar bilginize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.