Şimdi Ara

BinanceTR coin alım süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ufak ufak bu işlere gireyim dedim ve geçen gün hesap açtım. Parayı tr sitesine yatırıp oradan global binance'a geçirip orada işlem yap dedi tanıdıklarım.


    İlk başta bir süre transfer yasağı koydu ve transferler sadece coin ile olduğu için coin alayım bari dedim. Deneme yapmak için "link" alım emri verdim 80 tl kadar. Şimdi anladığım kadarıyla birilerinin bu coini satması lazım. Bu ortalama ne kadar sürüyor?


    Bir de herhalde emir verildiği zamanki fiyat geçerlidir. Şimdi fiyatı biraz yükseldi.




  • Binance Global'e para aktaracaksan, en güzel yöntem USDT almak. Onu da TRON ağı üzerinden aktarmak. 1$ fee kesiyor. Herhangi bir coin alarak para aktarmak çok pratik değil.


    Soruna gelirsek; 2 çeşit alım ve satım emri vardır. Biri market buy/sell, diğeri limit buy/sell. Market buy/sell'de, marketteki fiyat ne ise, o fiyattan alır satarsın. Limitte ise, bir fiyat belirlersin. O fiyata gelirse alım ya da satım yapar. Mesela LINK 100 lira olsun. Grafiğine baktın. Bu 70 liraya gelir dedin. 70 liradan alım girdiğinde, fiyat oraya gelirse alır. Satış için de aynısı geçerli. LINK diyelim 100 lira ama grafik 140 lirayı dener diyor(teorik konuşuyoruz), 140 liraya satış girersin ve fiyat oraya gelirse satar.


    Şu anda LINK almak istiyorsan, açık emirlerden alım emrini iptal edeceksin. Satışta olan fiyata basıp, ne kadar almak istediğini gireceksin ve alımı yapacaksın. Ufak para ile işlem yaptığını söylediğinden, şu anda kaç liradan aldığının çok önemi yok. Tavsiyem de ufak paralarla işlem açman ve bir süre alım satımların nasıl yapıldığını, sistemin nasıl kullanıldığını öğrenmen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechVET -- 7 Ocak 2022; 3:34:53 >




  • TechVET kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.


    Globala 250 tl aktardım, 18 usdt falan. Doğrudan transferle bir sorun çıkmadı.


    Şimdi tr versiyonunda açık emir LINK alımı var. Ben 299tl iken al diye emir verdim ama şu anda 0% tamamlanmış gözüküyor. Yani 0.25 civarı coin(tam emin değilim) alım emri vermiş oldum. Anladığım kadarıyla bu emir yerine gelmesi için bir süre gerekiyor ama bu süre sonunda LINK 10tlye de düşse 10000tlye de çıksa bana gene 0.25 gelecek, doğru mu?


    Bu alımın tamamlanma süresi ortalama ne kadar oluyor? Btc, eth falan çabuktur ama altcoinlerin belli bir süresi var mı? Yani alım emrinden sonra 10 günde alırsın denebiliyor mu?


    Bir de global'de min. 10 usdt tutarında coin alımı yapılabiliyor diyor hata olmadıysa. Amacım bir süre ufak parayla alım-satıp yaparak sistemi ve piyasayı öğrenmek ama dolar kuru yüzünden "50tl şu coine atayım, 30 tl buna" gibi durum mümkün gözükmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 7 Ocak 2022; 4:8:32 >




  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Alımın tamamlanması tamamen o fiyata gelip gelmemesi ile alakalı. Yoksa belirli bir bekleme süresi yok. Sormuş olduğun matematiğe de şöyle cevap vereyim:


    Diyelim 1 LINK 100 lira. 500 liralık LINK almak istiyoruz. Market alımı yaparsak 5 Link olur elimizde ama biz Linki 50 liradan almak istiyoruz. Oraya 50 liradan alım girdik. Bu sefer fiyat oraya gelirse, biz 10 Link almış oluyoruz. Biz alımı yaptıktan sonra, isterse Link 1 liraya düşsün ya da 1000 liraya çıksın, 10 Link olacak elimizde. Aynı pazara çıkıp, 10 liradan domates bulmaya çalışmak gibi. 20 lira ile 2 kilo domates alırız ancak domatesin kilosunu 10 liradan satan bulmamız lazım. Bizim durumda da, Link'in fiyatının 50 liraya düşmesi lazım.


    Bir de fiyatlara TL ile bakmak çok yanlış çünkü $/TL paritesi çok oynak. Coinlerin gerçek fiyatlarının ne olduğunu takip etmek için, dolar bakmak lazım. Coin yerinde sayar, dolar arttığı için coinin fiyatının arttığını düşünürsün veya dolar tesadüfen düşüyordur(Misal 14 liradan 13 liraya geliyordur), coinin fiyatı oynamamasına rağmen, %7 düşük gözükür TL paritesinde. Bu işte asla ve asla TL olarak bakılmaz. TL bakanların %100'ü bu işi bilmiyordur. Eğer birisi TL olarak piyasayı takip ediyorsa, o insandan öğrenebileceğin bir şey yok maalesef. Ancak $ olarak bakıp, TL olarak hesabına çekmeyi bekliyorsa iş değişir. Beklediği coin 0.05$'dan 0.07$'a gelmiştir. %40 kar etmiştir ama tesadüfen o sıra dolar düşmüştür. Coindeki parasını USDT yapar ve doların artmasını ya da dolar olarak aldığı yere gelmesini bekler. Bu tamamen başka bir durum.





  • Hocam 2 tür emir tipi var . Biri limit emir diğeri market emir . Eğer paranızla market emir girseydiniz o an kim hangi fiyattan sattıysa anında alırdınız .
    Siz limit emir girmişsiniz . Fiyat atıyorum 23.4 dolar . Siz 23 dolardan 10 tane alım emri girebilirsiniz . Bu durumda fiyatın 23 dolara gelmesi ve 10 tane satılması lazım . Eğer uzun bir iğneye yani anlık bir düşüşe denk gelirseniz 10 emriniz dolmayabilir . 3-5-7 tane falan almış olursunuz .

    Ya da fiyat hiç 23 dolara gelmeyebilir . Bu durumda da hiç alamazsınız .

    Ayrıca olaya diğer mesajınızda yazdığınız gibi bakmak biraz yanlış olabilir . Çünkü herkesin elindeki bakiyeden ziyade parayı katlayıp katlayamadığı önemlidir . Yani siz 250 tl ile bir şeyleri doğru yapıp paranızı 2x yaparsanız bir şeyler doğrudur ve bu şekilde paranızı doğrusal olarak katlarsınız . Bu yüzden 250 tl ile riski ve karı mantıklı şekilde yönetmek adına pörtföy çeşitlendirmek ne kadar mantıklıysa 2500 tl ve 25 bin tl ile de o kadar mantıklı . Eğer size de uyuyorsa birazıyla link , birazıyla x , birazıyla y coin şeklinde dağıtabilirsiniz .

    Şunu da anlarım mesela 250 tl küçük para benim için öğreneyim batsın çıksın 2-3 al sat tut yapayım bir coinde kalsanız dersiniz o da mantıklı .

    LINK benim de ilk bu işe başladığım coindi . Duygulandım o yüzden . O zaman 2020 sonuydu . Fiyat gene benzer yerlerde . Umarım siz de güzel zaman geçirirsiniz ve hoş karlar elde edersiniz .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Anladım.


    Alım yaparken "piyasa" seçeneği ile alım yaparsam hemen ne kadar istersem alacağım. Bir de "stop-limit" var. Bununla "limit"in farkı nedir peki?


    Global site üzerinden dolar odaklı bakmak daha iyi tabi. Yoksa coinlerin fiyatı değişmiyor, tl çok oynak.


    @Empirewashere


    Şu an piyasayı, bu işleri öğreneyim diyorum. Mesela istediğim LINK alımını yapsaydım 10 lira falan karım olacaktı ama öğrenmiş oldum.


    100tl, 1000 tl falan ile btc alıp sonra 5 sene sonra 2x yapacak diye beklemek çok mantıklı gelmiyor. Başka yollarla o karı daha kısa sürede kazanabilirim. O yüzden 1 milyon vs. yatırmayınca o tarz işlemin anlamı yok diye düşünüyorum. Büyük aksilik olmazsa BTC 100kyı görecek gibi ama 5 sene oraya bağlayacak milyonum yok  


    O yüzden şimdilik 100tlyi 150 yapmak, sonra 1000tlyi 1500 yapmak şeklinde alt coin işlerinde kendimi geliştireyim ve az çok aile bütçesine kazanç sağlayıp kendime bir şeyler alayım diyorum. Yani sonunda "zengin olmadım ama para kazanıyorum" diyebileyim.





  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Stop-limit, borsadaki zarar kes oluyor.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Hocam stop limit de limit emrinin stop versiyonu . Bir işleme girdiğinizde atıyorum 100 dolardan aldınız . Birtakım nedenlerle 90 doların altına inerse fiyatın daha aşşağılara gideceğine inanıyorsunuz diyelim . Bu durumda 90 dolara stop koyarsınız ve fiyat oraya gelirse işleminiz zararda kapatılır . Manuel kapanışlarla vs de stop olabilirsiniz . Sizin isteğinize kalmış . Tabii stop olmamak da bir seçenek . Hepsi sabaha kadar tartışılır .

    Hocam dediğiniz doğru fakat oladabilir hiçbir şeyi asla bilemezsiniz . Biz varolan verilerden yola çıkarak gidelim . Bitcoin yakın sayılabilecek bir zamanda 5 binlerden 60 binlere çıktı . 12x yapmış oldu . Bazı alt coinler içinse 12x grafikteki çok minik bir alan . Bazı altcoinler içinse hayal .

    Kendi girdiğim zamandan bazı şeyler örnek vermek istiyorum . XEM , SXP , LINK , BNB , CHZ , SOL , ETH , CRV , NEO , RUNE . Sol hariç geri kalanına 2021 ocak ayında bakabilirsiniz . Sonrasında grafiğe bakın neler olmuş . hepsi ralli atmış ama bazıları bazı yerlerde net dönüşe uğramış . Tepeden alanları mahvetmiş .

    Ardından gene bakalım . Bitcoinin 28k dan 60k üstüne serüvenine . O serüvende btc 2x yaparken bazı altcoinlerin dehşet ralli attığını bazılarının ise gene yakın dahi olmadığını görüyoruz . Tabi ralli kavramı değişir . Ben uzaya , dağa , taşa kaçarcılardan değilim . Bana göre ralli onu söyleyim .

    Bu yüzden siz de risk oranınıza göre major coinler mi yoksa direkt btc mi yoksa altcoinler mi bakabilirsiniz . Mesela yeni çıkan projelere katılma olayı da güzel . Biraz sabır işi ama araştırma sonuç verebilir . Bizzat yaptığım bir şey değil fakat fena da değil . 5-10 şeye yatırım yapıyorsunuz ya uçuyor kaçıyor ya da dibe vuruyor . Her gün zibilyon proje çıkan yerde aradan altınları seçmek bence zor ama bir bakın derim .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    Öncelikli amacım piyasayı öğrenmek ama tabi 3-5 bir şeyler kazanırsam iyi olur.


    Bu proje dediğiniz şey nedir? Metaverse falan mı yoksa şirketlerin bazı coinler ile yaptığı yatırımlar mı?


    Şimdilik 10 dolar biri, 12 dolar öbürü(alt limit 10 dolar diye) şeklinde coin alıp kısa vadede al-sat falan yapmak istiyorum.


    10x falan yakalamak güzel şey tabi de sonuçta kesin bilinen bir şey değil, risk var her türlü. Yoksa bulayım 1 milyon lira 3 sene sonra 10 milyon alayım isterim. 

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Hocam coinmarketcapte yeni çıkacak projeler paylaşılıyor . Bunları bir ekip hazırlıyorlar belli bir amaçla çıkıyorlar . Ön satışları vs oluyor . Siz eğer güvenirseniz alıyorsunuz . Fakat bunlar tamamen piyango gibi . İyi analistseniz tabiki değil . Ben çok bu konuyu bilmiyorum ama şöyle düşünün . Sol , bnb gibi coinlerin bir ara 0.0 küsür dolarlardan ön satışı vardı . Böyle güzel şeyler de olabiliyor .

    Sizin mantığınız biraz daha teknik analiz yönünde anladığım kadarıyla . Bunun için piyasayı öğrenmek adına sadece alma ve satma tuşlarına basmanız yanlış olur . Çünkü pek bir şey öğrenemezsiniz . Teknik analiz öğrenmenizi tavsiye edebilirim .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    Mühendis olduğumdan işin biraz daha teknik kısmına bakıyor olabilirim :)


    Projelere o siteden bakarım. Peki teknik analiz öğrenmek için bir kaynak tavsiye eder misiniz? Youtube, bloglar falan çeşitli kaynaklar var ama içeriği ne kadar kaliteli onu bilemiyorum.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Projelere bakın hocam . Whitelistleri falan oluyor okursunuz ama dediğim gibi benim bilgim yok . Twitterda falan flood vardır illa ama ne kadar işinize yarar bilmem .

    Teknik analiz adına biraz başlangıç yapıp kendiniz keşfetmeniz lazım . Şöyle söyleyeyim . Teknik analiz meslek seçmek gibi yani siz borsada para kazanmak için teknik analizi seçtiğinizde aslında meslek seçmiş oluyorsunuz . Yani mühendis olmak istiyorsunuz fakat ne mühendisi olmak istediğinizi internette veya içeriklerde bulmanız zor . Öğrenmeyle geçen haftalar , aylar belki yıllar sonucunda bir sürü şey öğrenip ardından öğrendiklerinizi çöpe atıp ilerlediğiniz bir süreç diyebilirim .

    Teknik analizle alakalı youtube da ibrahim ethem afacan var . Bence çok güzel videoları var . Onun dışında teknik analiz mi dedin hadi canım sen de kitap serisi var o da çok güzel . Onun dışında popüler borsa kitapları var akıllı yatırımcı gibisinden kitaplar . Bunların teknik analiz versiyonları da var adını hatırlarsam yazarım kitapların . Forex adına naked forex trading gibi kitaplar var ki onlar da işinize yarar teknik açıdan .

    Kıvanç özbilgiç var youtube da indikatörleri anlatıyor kendi yazdıkları da var . Gerçekten iyi içerikler bulunuyor kanalında . Bu şekilde 3-5 şey tavsiye ederim . Dinlerseniz bir şeyler kazanabilirsiniz .

    Fakat buradan sonra yazdıklarımı kesin dinleyin . İnternetteki her içeriği hunharca tüketin . Çöp ya da değil bir şey kaybetmezseniz . Fakat size bir şeyler kaybettirecek piyasada çok adam var . Üstten mal kitleyerek para kazanan bir sürü insan var . Telegram grupları , ig sayfaları , twitter üstadları , en yakın arkadaşınız kesinlikle herkesi salın . Ortalık ücretli gruplar garip gurup indikatörlerden geçilmiyor . Rastgele al sata bassanız daha çok kar edersiniz veya daha az zarar edersiniz . Bir twitter üstadının kullandığı kaynaklara bakın ama dediği şeyleri kesinlikle dinlemeyin .

    Herkesin fiksidir . Piyasa düşmeye başlayınca demişlerdir , her düşüşü silkeleme hareketi olarak adlandırırlar , felaket bir düşüşse biz buradan satmıştık olur , düştüğü sırada piyasayı izlemekte fayda vardır , %20 zıpladığı gün dibi tahmin etmiştik olur . Herkesin kendi stili ve yöntemi vardır . Kimseninki kimseye benzemez . Herkes kendi parasıyla farklı risk alır en basitinden . Size net tavsiyem budur . İnşallah güzel bir serüven olur sizin adınıza .

    Ne olursa olsun yılmadan çalışmanızı ve öğrenmenizi tavsiye ederim . Nerede ne yatırım yaparsınız veya day trader mı olursunuz serüven sizi nereye sürükler bilmiyorum ama yılmayın .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    Biraz öğrenmeye çalışıyorum ama çok karışık şeyler var. Bakalım artık.


    Coinmarketcap'de projeler bulamadım ama googleda arayınca falan çıkıyor bir şeyler.


    Ama o coinler binance a epey sonra geliyor galiba. Gate io gibi marketlerde onlara yatırım yapmak hakkında ne düşünüyorsunz?


    Mesela şu anda bir sorunla karşılaştım, çözüm arıyorum.


    Ben de "0,00999000" KP3R var. Yükselecek dendi, aldım, yükseldi. Şimdi hepsini satmak istiyorum ama sattırmıyor. Satım için limit "0,01" diyor. Alım için de aynı limiti koymuş. Ama daha 3 gün önce bendeki miktarı almıştım. Biraz daha alsam bu küsüratlı oran kalacak, sadece aldığımı satacağım.


    Nasıl satacağım bunu?


    Ek: BNB yapılıp öyle dolara çevrilebiliyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 14 Ocak 2022; 20:41:20 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni projelere katılım için pekçok yol var . O yeni projeler genelde zaten gateio gibi yerlerde oluyor . Ya da kendi değişik taa borsalara düşmeden katılım yolları var . Airdroplar gibi vs . Ardından proje tutuyor binance e vs öyle geliyor .

    O alım satım şeylerini tam bilmiyorum . Değişik borsalar değişik limitler vs ayarlıyor tam yardımcı olamam o konularda .

    Fakat coinmarketcapi biraz kurcalarsanız o yeni projeler launchpoollar idolar icolar vs hepsi var . Whitelisti , projeyi yapan ekip , projenin sitesi vs hepsi paylaşılıyor orada .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.