Şimdi Ara

Binalar arası Wireless

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mrb,

    öncelikle konu hakkında yeterli bilgim yok yapmak istediğim iki bina arasında wireless hattı kurmak, iki bina harita üzerindeki görseli aşağıdaki gibidir.

    Yaklaşık 400 mt lik bir mesafe var arada herhangi bir engel yok, her iki kullanıcıda 5. katta.

    TTnet yada superonline fiber netlerinden birini alacağım hız olarak 25mps

    Doğal olarak onlar gelip bir modem takacaklar ama hangisi olur bilmiorum. Bunun dışından benim burdaki wi-fi alanını diğer binaya taşımak için neler almam, neler yapmam gerekiyor.

    Yardımcı olursanız sevinirim.

     Binalar arası Wireless



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemixings -- 29 Mayıs 2015; 14:15:57 >







  • Merhaba,

    Öncelikle 2 adet dış mekan "Acces Point" e ihtiyacınız olacak. 1 tanesini verici olarak, diğerini de alıcı olarak kullanacaksınız.Verici olarak kullancağınız AP modem ile aynı binada olacak ve kablo ile buna bağlantı yapıp çatıya yerleştireceksiniz ve yönünü de diğer binanın çatısına yönlendireceksiniz.

    Diğer çatıda alıcı olarak görev yapan AP yi de bir switch e bağlayarak istediğiniz cihazlara internet ve network bağlantısı sağlayabilirsiniz.Bu AP de çatıda ve diğer AP1ye yönlendirilmiş olmalıdır.

    Kolay gelsin.

    ===============

    www.ilanvereklam.com

    Hem ilan, hem reklam




  • eyvallah hocam cevabın için, bunu tek bir cihazda yapabilirmiyiz, atıyorum bende modem var, wifi yükseltici gibi bir şeyle yada başka bir cihazla bunu halledebilirmiyiz
  • bizde böyle kullanıyoruz arkadaşımla o kadar mesafe yok 150m ama arada binalar var birbirimizi görmüyoruz şöyle yaptık öncelikle modemin antenli ve değişebilir olması gerekir modemin anteninin birini uzatma kablosuyla dışar balkona koydum tabi bu anten normal modem değil TP-LINK TL-ANT2415D 15dBi Outdoor Omni-direc Anteni kullandık ondada wifi adaptör var şu menzili yüksel olanlardan alfanın onada aynı sekilde uzatma kablosuyla aynı anteni en üst katta olduğu icin catıya koydu ben 3. kattayım balkona koydum yani bu kadar olumsuz durumlar varken bile suan bağlantı sorunsuz 4 diş cekiyor kopma düşme yok 24mbps fiber kullanıyoruz tabi o ancak 6-7 mbps alabiliyor cok yağmurda dış ortam antenler etkilenmiyor deniyor ama etkileniyor en kötü 4mbpsye düşüyor ki zaten malum akk yüzünde bi kac günde kota asımı hız düşüyor haliyle :) ama güzel bağlantı oldu öncesinde modemin anten cıkısına wifi booster bağlamıştım o arızalandı onunla daha iyiydi tabi normalde değil ama yağmurlu havalarda belli ediyordu sinyalin kalitesini siz birbirinizi görüyosanız önce elinizdeki antenleri dışarı koymayı deneyebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godheid -- 29 Mayıs 2015; 23:06:46 >




  • 2 tane TP 5210 G alacaksın
    Birini kendi modemine tak ve verici moduna al
    Diğerini karşı tarafa tak ve alıcı moduna al iş bu kadar
    sıfırı zor bulunur 2. el bulabilirsin GG de vs ..

     Binalar arası Wireless


     Binalar arası Wireless



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Mayıs 2015; 12:01:28 >




  • aynı işlemleri Ubiquiti Nanostation Loco M2 ile yaparsam da oluyor heralde dimi, bu TP 5210 a göre daha iyi bir cihaz diye okudum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkimki

    aynı işlemleri Ubiquiti Nanostation Loco M2 ile yaparsam da oluyor heralde dimi, bu TP 5210 a göre daha iyi bir cihaz diye okudum.

    tp linkten daha stabil bir ağ olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.