Şimdi Ara

Bina üstü fan sesi lütfen yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar bu konu için üye oldum lütfen konu hakkında başına gelen veya bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim


    Bir yıl önce 5 katlı binanın en üst katından daire aldım altında restaurant var ve buna ait evin iki köşesinde fan bulunuyor. oturduğum ilk üç ayda genelde akşam 9 civarına kadar çalışıyordu ve hiçbir sıkıntı yoktu fan sesi falan hissetmedim.bu restaurant kapandı 4 ay civarı dükkan boş kaldı ve sonunda yeni bir restaurant açıldı.bunlar ise fanı öğlen açıyorlar gece yarısına kadar çalıştırıyorlar.ister istemez bende sese karşı bir hissiyat oluştu özellikle geceye doğru daha çok hissedilir hale geldi.dükkan sahibi ile görüştüm kendisi iyi niyetli gibi duruyor usta getirelim baktıralım dedi.


    Önceden çatıya çıktım ve fanlar da pek ses yok yanına otursan pek rahatsız etmiyor.heralde beton ile temas noktalarına yalıtım yapılmamış bu da aşağıya doğru bir titreşim yapıp odalara vuruyor(bu benim görüşüm).acaba bu işlerden anlayan var mıdır ustaya tarif edeyim çünkü baştan savma iş yapsınlar istemiyorum.


    Not:eşim ve çocuklarım sesi hiç duymuyorlar.çocuklar pek anlamaz diyorum ama eşim ben hiç rahatsız olmuyorum diyor.ben ise kafayı yemek üzereyim.psikoloğa falan gitme düşüncem dahi var çünkü çok rahatsız ediyor.








  • Yok mu arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan
  • Fan ile duvarın bağlantı noktalarına conta gibi bir şey lazım sanırım.
    Biraz da yalıtım malzemesi.
    Uğultunun sebebi yankı. Tıpkı benm referans hoparlörlerin odanın köşesinde uğuldaması gibi .

    Ek olarak fan odanın tam köşesine denk geliyorsa yine oda içi için stüdyo bas yutucu bir sünger düşünebilirsiniz. Bu süngerler köşe alanlara montajlanır genelde. Fakat tüm bunlar deneme yanılma ile olacaktır. En iyi sonuç için uzmanına danışmalısınız.
  • Hocam akustik olayı şöyle. İkiye ayrılıyor: aeroakustik ve vibroakustik. Aeroakustik fanın hava üflemesiyle oluşan ses, yani ses kaynağı hava. Vibroakustik ise titreşimden kaynaklı ses. Bu tarz ses yapının titremesiyle oluşuyor ve katıdan katıya aktarılarak çoğalabiliyor. Eğer fanın yanında dururken ses duymuyorsanız başka bir konumda duyuyorsanız sesin sebebi titreşimdir. Ayrıca başkaları sesi duymuyor ve siz bu sese duyarlıysanız da sizin kulaklarınızda belli frekanslara karşı hassasiyet vardır. Kimi insanlar bazı frekansları daha az, bazılarını da daha şiddetli duyar. Böyle bir durum varsa eğer sizi rahatsız eden frekansta titreşimler oluşuyor olabilir. Bunu anlamak için tabi doktora gitmek lazım. Eğer o konuda da bir sıkıntı yoksa sorun psikolojiktir.

    Titreşim kaynaklı ses için çözüme gelecek olursak onu anca yarın söyleyebilirim. Ben aeroakustik kısmı ile ilgileniyorum çünkü. Vibro tarafıyla ilgilenen arkadaşa sorarım. Muhtemelen fanın bağlantı noktalarıyla ilgili tavsiyeler verecektir.




  • Fanın beton bağlantı yerlerine kauçuk altlık koyulması gerekiyor . Hepsi bu .
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    çok sağolun hocam benim de düşüncem bu yönde olay titreşim ile alakalı galiba.çünkü fanlar beton ve demir profillere yapışmış durumda arada hiçbir yalıtım malzemesi yok doğrudan oturtmuşlar.diğer arkadaşınızın tavsiyelerini de bekliyor olacağım.gerekirse foto da yollayabilirim.şimdiden teşekkürler

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    inş. olay sadece budur hocam yoksa perişan olacağım.zar zor bir ev aldık şimdi uğraştığım şeye bak

  • Psikologluk bir durum yok, bizim binadaki fanda bir ara deli gibi ses çıkarıyordu, geceler bize zehir oluyordu. nasıl oldu bilmiyorum ama bir şekilde çözdüler.

  • başkasının rahatsız olmadığı sesi (onda sağırlık olmadığını varsayıyorum) takıntı yapıyorsan zaten pskoloğa gitmen lazım.


    takmayacaksın.



    klima takozu taksınlar. sen de ondan sonra sesin gittiğine inandır kendini Bina üstü fan sesi lütfen yardım!!! 


    Bina üstü fan sesi lütfen yardım!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 20 Temmuz 2020; 9:55:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    başkasının rahatsız olmadığı sesi (onda sağırlık olmadığını varsayıyorum) takıntı yapıyorsan zaten pskoloğa gitmen lazım.


    takmayacaksın.



    klima takozu taksınlar. sen de ondan sonra sesin gittiğine inandır kendini Bina üstü fan sesi lütfen yardım!!! 


    Bina üstü fan sesi lütfen yardım!!!

    cevap için teşekkürler.şöyle söyleyeyim fanın tam olarak ne zaman açılıp ne zaman kapandığını farkediyorum.biraz takıntıda yok değil ama o uğultu titreşim neyse olduğunda hemen anlıyorum





  • Kilima takozu bir de strafor ile havalandırma kanalın etrafı strafor ile kahkaha bilir. Fanın balans ayarı bozuk yalpa yapıyorsa oda sess yapar önce fanı kontröl edin bulunduğu yerde ses yalpa yapıyor mu_?
    Anladığım kadarıyla fan sesleri duyulabilecek derecede eviniz geceleri sessiz o sessizliği başka sesler ile bozarsınız. Şahsen beb olsam fan sessinden faydalanıp başka çıkan sessleri fan sessi ile obsorbe ederdim.gece bütün çeşmeleri tv yi açık bırakıp çıkan sessleri absorbe etmeye çalışan yeni evli çiftler var.
    Fan sessi kesildikten sonra ev sessizlik içinde kalmaz inşallah , pisikolo gitmeği düşünmeye devam edin. Bir çok problemin altında, kimseye bahsedilmeyen özel problemlerden kaynaklanır.
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt

    hocam tüm cevapları kontrol ediyorum ustaya hepsini söyleyeceğim.evim cadde üzeri ve önü park gündüzleri bolca araç ve çocuk gürültüsü oluyor ama gece çok sessiz.fan sesi sürekli stabil bir şekilde çıktığı için rahatsız ediyor sanki sürekli orada demirbaş gibi duruyor.komşu gürültü yapsa bir seferlik oluyor dışardan gürültü gelse yine bir seferlik ama fan sesi sürekli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbfb42

    hocam tüm cevapları kontrol ediyorum ustaya hepsini söyleyeceğim.evim cadde üzeri ve önü park gündüzleri bolca araç ve çocuk gürültüsü oluyor ama gece çok sessiz.fan sesi sürekli stabil bir şekilde çıktığı için rahatsız ediyor sanki sürekli orada demirbaş gibi duruyor.komşu gürültü yapsa bir seferlik oluyor dışardan gürültü gelse yine bir seferlik ama fan sesi sürekli.

    İlk önce yerinde çalışan fanı kontröl edin yerinde çalışırken sess yapıyor mu_? Sonra havalandırma bacasını kare şeklinde saçtan yapılmış olduğunu zannediyorum onu duvara sabitleyen civataları söküp platik tokazlu ribrasyon emenleri ile depüştirin.

  • Ustaya gece evde sessizlik olduğunu söylemeğin bu özel bir durum ulu orta konuşulmaz. Onun içinde ayrı bir konu açarsanız çözüme kavuşturuz. Şimdi siz keçiboynuzu pekmezi kullanın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensegrity

    Ustaya gece evde sessizlik olduğunu söylemeğin bu özel bir durum ulu orta konuşulmaz. Onun içinde ayrı bir konu açarsanız çözüme kavuşturuz. Şimdi siz keçiboynuzu pekmezi kullanın

    çok şükür bu konuda sıkıntım yok:) inş. yalıtımla çözülür diyorum cevap yazan arkadaşlar hep bu şekilde yazdı

  • Son durum;Usta geldi iki fana 1300TL fiyat verdi.plastik takozlar yapılacak sökme takma bazı yerlere profil eklenecekmiş. Restaurant sahibi ilk görüşmede halledeceğini söyledi ama şimdi benim durumum yok borcum var demeye başladı.önceden söylemiştim gerekirse para konusunda yardım edeyim yeterki sorun çözülsün ama şimdi ne olduysa ödemek istemiyor.acaba belediye ye şikayet mi etsem nasıl bir yol izlemeliyim cevaplarsanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.