Şimdi Ara

Bimden satılan 50₺lik Polosmart PS3 gamepadi kablosuz olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bimde satılan 50₺'lik polosmart ps3 kolunu gördüm bugün. Titreşim özelliği kablosuz çalışması 6-yönlü olması ile tam bir F/P ürünü diyebilirim. gündelik olarak xbox one s kolu kullanıyorum. Performans olarak gerçekten çok geride değil. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu kolu pc de kablosuz olarak kullanabilmek için küçük bir video hazırladım. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. İyi forumlar dilerim.


    Edit: videonun sonunda kolu nasıl kapattığım ile ilgili verdiğim bilgi haricinde, kol belirli bir süre boşta kaldığı zaman otomatik olarak kapanıyor.


    Edit2: yeni yöntem eklendi. Çok daha verimli ve sağlıklı çalışıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaomss -- 1 Aralık 2020; 10:43:5 >







  • Hocam L2 ve R2 basmalı mı yoksa xbox kolunda olduğu gibi hassas bir tuş mu?

  • orijinal ds3'teki gibi pressure sensitivity var mi bazi tuslarda? mesela gta oyunlarinda x'e ne kadar sert bastigina gore araba o kadar hizli gidiyor kastettigim sey bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyMonday -- 27 Kasım 2020; 16:12:48 >
  • Hocam ikiniz de aynı şeyi sormuşsunuz ortak cevap vereyim. Pressure sensitivity var ne kadar basarsanız o kadar gidiyor. Ama bunun skalası çok dar yani mesela xbox kolunda 1-100e kadar ne kadar basarsanız o kadar input veriyor. Bu kolda öyle değil. Tuşun yarısına kadar basıyorsunuz bişi yok, yarısından sonra biraz basıyorsun biraz algılıyor, biraz daha basıyorsun full algılıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Xbox kolu kadar hassas değil kısaca. Ama hassasiyet olayı var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Hocam ikiniz de aynı şeyi sormuşsunuz ortak cevap vereyim. Pressure sensitivity var ne kadar basarsanız o kadar gidiyor. Ama bunun skalası çok dar yani mesela xbox kolunda 1-100e kadar ne kadar basarsanız o kadar input veriyor. Bu kolda öyle değil. Tuşun yarısına kadar basıyorsunuz bişi yok, yarısından sonra biraz basıyorsun biraz algılıyor, biraz daha basıyorsun full algılıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Xbox kolu kadar hassas değil kısaca. Ama hassasiyet olayı var

    tesekkurler hocam arkadas l2 r2'yi sormus da ben ona ek olarak diger butonlari da merak ettim orijinal ds3'te 12 buton basinca karsi duyarli, dijital yon tuslarinda bile hassasiyet var ama test etmenin kolay bir yolu yok sanirim her oyun da desteklemiyor yine de tesekkurler.

  • BloodyMonday kullanıcısına yanıt
    Diğer tuşları tam olarak bilmiyorum hocam. Örnek olarak hangi oyunlarda mesela. Kollarda öyle bir özellik olduğundan emin değilim açıkcası. En azından xbox one ve ps4 kollarında. Gta V de tuşa ne kadar basarsanız o kadar hızlı koşma olayı tuşun hassas olduğundan değil, tuşa ne kadar hızlı bastığınızla alakalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Diğer tuşları tam olarak bilmiyorum hocam. Örnek olarak hangi oyunlarda mesela. Kollarda öyle bir özellik olduğundan emin değilim açıkcası. En azından xbox one ve ps4 kollarında. Gta V de tuşa ne kadar basarsanız o kadar hızlı koşma olayı tuşun hassas olduğundan değil, tuşa ne kadar hızlı bastığınızla alakalı.

    evet dogru ps4 kolunda l2 ve r2 disinda hassasiyet yok. sadece ds2 ve ds3'te varmis bu, cok gerekli olmadigi dusunulup kaldirilmis zaten. xbox'ta da ilk konsol(original)dan sonra kaldirilmis.


    metal gear solid oyunlarinda bu ozellik kullanilmis ben de mgs hayrani olarak o nedenle ozellikle sormustum  (https://www.reddit.com/r/metalgearsolid/comments/8i2e8i/is_pressure_sensitivity_done_well_on_the_ps3/)


    gta'yi da kabaca soylemistim, san andreas(ps3) disinda yeni oyunlarda kullanilmamis simdi baktim.


    birkac spesifik oyun disinda kullanilmadigi icin cok takilinilacak bir sey degil belki alabilirim ben de. tesekkurler tekrardan  





  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 27 Kasım 2020; 17:50:31 >
  • BloodyMonday kullanıcısına yanıt
    İlk defa duydum hocam açıkcası. Merakta ettim. Belki mgs de yine destekli olarak vardır, donanım olarak ds3ten bir fark olduğunu düşünmüyorum açıkcası ürünün. Gerçi o hassasiyet sistemi ek bir maliyet oluşturuyorsa, 50tl lik üründe olacağını sanmam. ben eşim ile assetto corsa, forza, gta, mortal combat gibi oyunları oynamak için bir ek kol arıyordum. Aşırı memnun kaldım açıkcası. Bu saydığım oyunlarda performansı harika. Titreşimi olması da cabası. Kusursuz çalışıyor
  • Tum hepsini yapiyorum cihaz usb'den calisiyor shibaride problemsiz gozukuyor.

    dediginiz gibi usb kablosundan cikartip 10-15 sn bekleyip tekrar takiyorum bu islemi en az 10 kere tekrar ettim ama hic bir sey olmuyor.

  • Hocam konuyu diriltmiş gibi oluyorum ama bu kolu kullananlara bir şey sormam lazım. Analoglarda çapraza giderken takılma veya deadzone oluyor mu? Bilmeyenler için örnek vereyim. Mesela şu an bende ps2 çakması kablolu bir kol var. Oyun kumandası testine girince analoglarda (sağ-sol ikisinde de oluyor bu durum) çaprazlara giderken sanki test ekranının ortasından artı şeklinde bir mıknatısa yapışmış gibi takılı kalıyor, neredeyse analoğu tam ittirince çapraz gitmeye başlıyor. Sadece düz ileri-geri ve sağ-sol için de analoğu daha tam ittirmeden sona varıyor test ekranındaki artı işareti (Bu da deadzone olarak geçiyormuş). Aynı durum bu kolda da mevcut mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markolla -- 28 Nisan 2022; 17:35:22 >
  • hocam lütfen bana yardımcı olunuz bende bimden 115tl ye polosmart ps3 kolu aldım hocam kol oyunu geçtim pcniyide kullanıyor oyun pes oynuyorum aranası atacam üçgene ve analoga basınca sesi artırıyor azaltıyor bazı tuşları klavyesini açıyor bazen öbür sekmeyi açıyor tuşları bu ayarları nereden kapatacam hocam allah için yardım edin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.