Şimdi Ara

BİLMEDEN KM DÜŞÜRÜLMÜŞ ARAÇ ALMIŞIZ KANUNİ HAKKIMIZ NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
9.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen babam Hyundai Accent Era marka bir araba almış. Alırken SMS ile hasar kaydı vs sorgulamış ve temiz çıkmış. Kaporta, motor ustasına baktırmış ve o da temiz demiş, ekspertiz raporunu da satıcı adam yaptırmış, babam da satıcı tanıdık ve kolay kolay yamuk yapmaz diyerek ekspertiz yaptırmamış, en sonunda aracı almış.

    Ancak arabada yağ yakma sorunu olduğunu anlayınca aracın KM sorgulaması yaptırdık. Araç 2014 yılında takside gözüküyor ve 316 bin KM olarak muayeneye girmiş. Daha sonra 2016 yılında da 455 bin diye muayeneye girmiş. En son olarak 2017 Aralık ayında araç 132 bin diye muayeneye girmiş. Aracın taksi çıkması olduğu belli. Aldığı adam bu arabayı Aralık ayında almış ve arabanın sorunlu olduğunu anlayınca Ocak ayında satışa koymuş. Yani aldığı adam arabanın bu şekilde sorunlu olduğunun farkına varmış ancak babama söylemeden bu şekilde satmış.

    Şimdi sorum şu; bu arabayı geri iade etme durumu var mıdır? Dava açsak nasıl sonuçlanır? Daha önce başına böyle bişey gelen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Predestination- -- 25 Şubat 2018; 11:43:7 >







  • Bence size kazık atan aracı satandan çok muayene yapanlardır. Normalde kurumların kişilerden daha güvenilir olması gerekir. Saçmasapan kusurlarla muayeneden geçmeyen araclar varken, km değiştirilmiş olduğunu görüp muayeneden geçiren kuruma dava açmak gerek. Araç 300 bin civarında eksik km ile muayeneye giriyor kimse noluyo demiyo. Bir arkadaşım motor yeniledi km düşürdü bir anlatıyor sanki kendisine tanınmış hak gibi. Yalan dolan işlere girme dedim bana bozuldu yalan dolan değil hakkıymış, dedim ki satarken faturan var göster 3-5 eksik te olsa değerini bulur. Neyse işte öyle böyle nasıl sattı ben sormadım o da tepki verdiğim için anlatmadı. Bu memlekette insanlar her şeyden zarar etmeye alıştı ama toplum psikolojisi bozuk ya da benim bozuk araç alıp satarken zarar edilebilir olduğunu kimse düşünmüyor. Max 3-5 bin TL için türlü yalan dolan. Başka alım satım da bu yok ama araba konusunda bu böyle. Adam araba alıyo ne aldın-şunu aldım, kaça aldın-şukadara. Vay onun piyasası şöyle yok daha ucuza bu model vardı, yok zarar edersin. Bazende çok iyi almışsın iyi kar etmişsin tarzı konuşmalar, ötekide görsen sanki arabayı kendi üretti kasılmalar falan. Almış adam işte hayırlı olsun, kazasız belasız kullan dersin biter, sanane ucuzmu pahalı mı piyasası nedir, beğenmiş almış içine sindir. Araba olayı bu memlekette öyle etiksiz duruma geldi ki neredeyse ÖTV oranları az diyeceğim. 6 aydır herkesin arabasına müşteri olan biliyorum, 2,5 yıldır kendi şahsi aracım var, durup dururken bana sat bunu falan diyenler en az 10 farklı kişidir, yok yani satılık falan da yazmıyor biyerinde. Bilmiyorum ya benim ya da toplumunun bu konularda piskolojik uyuşmazlığı mevcut. Bireylerin birbirine baskısı mevcut. Araba tüketim malıdır ve eskir, eğer döviz yukselmese veya yeni vergiler gelmese çok ciddi değer kaybeder. Bunları galiba bilmeyenler var ve arabadan zarar etmemek için bu arkadaşın yaşadığı gibi birbirini kandırıp hakka girmekten hiç sakinmayanlar var. Bu konuda yazılması gereken daha çok şey var fakat özellikle genç arkadaşlara tavsiyem böyle alışkanlıkları kazanmayın, araba ihtiyaca binaen kullanılan insan yapımı ve zaman içinde eskiyerek değer kaybeden binektir. Yani en kralı da en dandigi de binektir.
    Bu ülkede herkes birbirine kazık sokmak için uyanıyor sabahları. Başka açıklaması kalmadı artık bunun. Gidin bomboş B sınıfı araçlara binin daha iyi bu nedir her gün farklı konu. Dün bunun haberi çıktı benzer olay nitelikli dolandırıcılığa giriyor dava açın. Size satan adam kazıklandıysa o açsın siz paranızı alın. Yoksa o da bile bile yapmış olur tehdit edin adamı.
  • Üstüne soğuk su içiniz.geçmiş olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı satan dolandırıcılarla hic muhatap olmayın. Cekin bir ihtar, dolandırıcı yalvarsin size.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdık diye ekspertiz yaptırmamak nedir hocam, baban olsa yaptıracaksın ekspertizi. Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

    Aracı satan dolandırıcılarla hic muhatap olmayın. Cekin bir ihtar, dolandırıcı yalvarsin size.

    Sıkıntı şu; adam bu arabayı alırken bende böyle taksi çıkması olduğunu bilmiyordum, Acil paraya sıkıştım ve sattım derse olayın seyrinde bir değişiklik olur mu?
  • Bu ülkede herkes birbirine kazık sokmak için uyanıyor sabahları. Başka açıklaması kalmadı artık bunun. Gidin bomboş B sınıfı araçlara binin daha iyi bu nedir her gün farklı konu. Dün bunun haberi çıktı benzer olay nitelikli dolandırıcılığa giriyor dava açın. Size satan adam kazıklandıysa o açsın siz paranızı alın. Yoksa o da bile bile yapmış olur tehdit edin adamı.
  • -Predestination- kullanıcısına yanıt
    Önemli olan sizin aldığınız kişi. Siz adama avukat aracılığı ile ihtarnamenizi çekin. Kimden aldigi ne durumda aldigi artık onun sorunu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspertiz rapor girişinizdeki km bakın ordada bi oynama varmı düşükse kanıt olarak dava acabilirsiniz diye düşünüyor ama ekspertiz yapan alıcı ve satıcı tarafları yazıyor yasal hakda yapan kişiye aitte olabilir (emin degilim) bence bi avukat arayıp danışabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz eksper yaptirmayip parayi cope atmissiniz bu ne cesarettir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlaka bir avukata danisin burda herkes hukuki anlamda bilgili degil sonucta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan ne vicdansızlar var be. gece nasıl rahatça uyuyorlar aklım almıyor. geçmiş olsun. şikayetçi olun bence. peşini bırakmayın yazık günah ya. allah belalarını versin topunun
  • Bir km düşürme davasının sonunda mahkeme kararında “km sorgulama yapılabilir ve ulaşılabilir bilgidir” denilerek dava kaybedilmişti diye hatırlıyorum.

    Öncesinde elde edilebilecek bir Bilgi ise bazı hakimler bunu kusurlu mal veya dolandırıcılık kabul etmiyor ne yazık ki.

    En doğrusu güvenilir bir avukata danışmak. Ama dikkatli olmak lazım, avukatlar para alabilmek için kaybedecekleri davayı bile açabilirler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç dört gün önce çıktı daha nitelikli dolandiriciliktan yargılıyor mahkemeler artık..açın dava



    Ve lütfen ama lütfen babanızdan araç alırken ekspere ona buna gidin...



    Sıfır araçlar boyalı değişkenli çıkıyor yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam olsa ekspertiz yaptırırım yemişim tanıdığın yaptığı eksper raporunu ama asıl hata insan muayene kayıtlarını geçmişe doğru baktırır şase sorgulaması vs... Eşeği sağlam kazığa bağlıcan .Geçmiş olsun 5- 6bine yaptırın satın zararına.İşiniz zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 22 Şubat 2018; 22:14:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu km düşürme ile ilgi bu bakan araçları s320 ler falan bakıma muayene girmiyormuş bu araçları bulup km düşürüp piyasaya sürenlerde var yani.
  • Expertiz yaptırılmayabilir ama siz düzgünce km sorgusunu bile yapmamışsınız. Mahkemeden sonuç alma ihtimaliniz sıfır. O adam ben bilmiyordum der çıkar suçlu sayılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    Şu cevap bu konudaki en onemli cevaplarda biri. "Ama dikkat edin avukatlar da para almak icin dava açabilir

    "Guvenilebilecek hicbir kimse hicbir meslek grubu vs. Kalmadi be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız yer yada kişi kurumsal bir sıfata sahip olmadığı için bir şey iddia edemezsiniz sonuçta adam size zorla satmamış devlet size km ve hasar kaydı sorgulama imkanı sağlamış ayrıca istediğiniz eksperde aracı kontrol ettirme özgürlüğüne sahipsiniz bunları yapmayarak en büyük hatayı yapmışsınız adam her türlü bu olaydan sıyrılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberlerde vardı nitelikli dolandırıcılıktan saymış mahkeme. Aslında forum olarak ne kadar karşı olsakta arabayı merdiven altı olmayan kurumsal yerden almak lazım en azından muhatap olur karşında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok geçmiş olsun ama,

    Aracı almadan neden km bilgisi sorgulamasi yapmadiniz.

    Muayene kagidi vs yok mu elinizde acaba.

    Ptt ile sorgulatabiliyorlar ve ekspertiz.

    Şahsım adına söyleyeyim,

    Araci almadan önce şaşe ya da şasi numarasini alip hemen bi sigortacıya götürürüm gecmisini sorgularim.

    Muayene kağıdından numaralari karşılaştırırım gerekirse muayene olduğu yere gider bilgi alirim.

    Plakasinda mutlaka bakima götürdüğü yer yazıyorsa orayi arar sorarim.

    Hasar kaydindan degisen parca var ise o parçaları sorgulatırım. Kaza tarihi ne zaman ise sbm mobilden sorgularım. Sonra ustaya götürürüm ordan kaportaciya en son komputeste götürürüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.