Şimdi Ara

bilkent >>> odtü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1FDD1EB83

    .
    Reklamımı da yaparım diyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Homo.sapiens.sapiens H kullanıcısına yanıt
    Ya yemin ederim bunu düşünüyordum odtülü tanıdıklarımdan dolayı ama kazanamamış laf ediyor derler diye içime atıyodum bu konu çok hoşuma gitti fhfhfh

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazılmış zaten, dedikleri gibi, ODTÜ'de hiçbir şey düzgün çalışmıyor neredeyse. En basitinden course capacity is full gerçeği var mesela. Basit bir evrim konferansına bile izin verilmiyor artık.

    Öğrenci seviyesi desen, çok düşük puanlar ile öğrenci de alıyor. Boğaziçi öğrenci seviyesi olarak daha üsttedir mesela.

    Aidiyet duygusu dediğin yine her iyi üniversitede aynı seviyede var neredeyse. Odtü çok kalabalık diye göze daha çok batıyor olabilir.

    Kültür desem, dışarıdan gördüğüm kadarıyla Bilkent'in de kendine has bir kültürü var.

    Yani okulu kötülemiyorum ama senin dediğin şeyler de pek elle tutulur şeyler değil yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    odtü gibi bir okulda "hiçbir şeyin" düzgün çalışmaması imkansız, evrim konferansı uç bir örnek. bugün hükümetin atadığı rektör gider böyle saçma pürüzler düzelir.

    öğrenci seviyesi nasıl düşük ? bilkentin öğrenci/puan ortalamasını alırsak odtüden çok daha düşük çıkar. boğaziçinin daha üstte olması odtüyü çok düşük mü yapıyor ? boğaziçi ve odtü türkiyenin en kaymak öğrencilerini toplayan iki devlet okulu, imkansızlıklara, hükümetin kısıtlamalarına ve çomarların bunlar komünist vatan haini deyip cumhuriyetin bu iki değerini karalamaya çalışmasına rağmen ayakta kalan iki okul... benim de amacım bu değerleri 2-3 tane egolu ve cahil ergenlere karşı savunmak.

    aidiyet duygusu her okulda yok hatta çoğu okulda yok. örneğin hacettepe odtüden sadece 10 yıl sonra kurulan bir okul yani aralarında fazla yaş farkı yok, ayrıca hacettepede odtünün 4 katı fazla öğrenci var ama odtü milliyetçiliğinin yarısı kadar bile hacettepe milliyetçili ve aidiyet duygusu yok. odtünün marka değeri ve aidiyet duygusuyla türkiyede yarışabilecek iki okul var sadece, onlar da boğaziçi ve itü.

    bilkentin ve odtünün de kendine has kültürleri var, şimdi bir taraf zengin şımarık starbucks bebeleri diğer taraf anadolunun fakir çocukları diyerek ekstra bir kavga çıkarmaya gerek yok.


    rica ediyorum bu mesaja kimse cevap vermesin, özellikle odtü artık meslek lisesi diyen çomarlar cevap vermesin. kimseye daha fazla odtü savunması yapamam zira ben hacettepe öğrencisiyim sadece odtüde birden fazla arkadaşım var ve sürekli gidiyorum aynı şekilde bilkentte de arkadaşlarım var o yüzden rahatlıkla iki okulu karşılaştırabilirim kendi fikirlerimle.

    son olarak herkesin kendi tercihi, odtü-bilkent-boğaziçi-sabancı-koç'u kendi aralarında karşılaştırıp boklamak oldukça gereksiz. hepsi aynı seviyede okullar, aralarında ufak farklar var. herkes kendi isteklerine göre tercih yapar.




  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Cevap vermesin yazmışsın ama cevap yazmasam olmazdı. Ben Odtü meslek lisesi falan demiyorum da zaten.

    Evrim konferansı uç bir örnek değil. En basit örnek. Bu bile sıkıntılı. Bu arada Odtü ile ilgili dediğim şeyleri ben bizzat ODTÜ'lü öğrencilerden duydum yani. Youtube' da aratırsan da benzer şeyler görebilirsin. Hatta örneğini verdiğim course capacity is full örneği baya geyiği yapılan bir şey.

    Öğrenci seviyesi demişken, Bilkent daha düşüktür zaten, ona bir şey demiyorum. Ama ortalamaya vurmazsan, edinebileceğin arkadaş çevresini falan varsayarsan Bilkent daha yüksek çıkar.

    Aidiyet duygusu ile ilgili doğru bir şey söylemişsin. Daha fazlası bir İTÜ'de var. Sonra biz Türkiye'deki en iyi üniyiz diye geziyorlar. Yani pek işe yarayan bir şey olduğunu da söyleyemem.

    Son paragrafına da aynen katılıyorum, çok fazla uzatmanın anlamı yok yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her gun yemek icin en az yarim saat sira bekliyorsun. Tuvalette bile sira oluyor. Cogu zaman ders calisacak sessiz bir yer bulamiyorsun kalabaliktan. Hicbir sey duzgun calismiyor derken bunlari kast ediyordum. Bunlar her universitede olmasi gereken temel imkanlar oysa. Diger universite denilen kurumlarda gayet duzgunler ama nedense ODTU'de hepsi cok kotu.

    Sunu anlamiyorsunuz hala 7 yil oncenin ODTU'su ile bugununki bile ayni degil. Neden boyle dedigimi anlayan anlamistir zaten. Bugun okulun ogrenci kitlesinin gercekten baska herhangi bir top universiteden en ufak farki yok. ODTU'lu muhendislerin neredeyse hepsinin kapagi ASELSAN'a atip bir cesit memur olmak istemesi zaten vizyonlarini gosteriyor. Bilkentliler ise hayalleri ugruna mucadele ediyorlar. Egitim acisindan da sandigin kadar iyi degil ODTU'luler cunku cok dandik bolum var. Mesela diften %50 kalma orani oluyor, oysa hicbir ciddi ogrenci diften kalmamali.

    "ODTU son kale laf atamazsin taam mi" diyerek sorunlari ortbas etmeye calismak da sacma. Duzgun bir yemek bile yiyemiyorsam laf etme hakkım var. Bu diktatorlerin greater good diyerek halki ezmesine benziyor. "Ekmek bulamıyorsunuz ama biraz bekleyin cok guclu olacagiz" vs. diyip bu temel problemleri ortbas ediyorlar, yukaridaki argumanin da bunlardan farki yok.d

    ODTU kulturu denilen sey aslinda kultursuzlukten ibaret. Elektrik kesilince kizlari taciz etmek kultur falan degildir. O yuzden yurt altkulturleri falan gercekten ezikce seyler. Tam anadolu koylusunun hosuna gidebilecek turde esprileri barindiriyor. Bu da ODTU'luleri ic anadolulu meslek liseliler yapiyor.

    Top üniversiteler arasinda fark yok istediginizi okuyun demek de hatali bir ezber. Yapilmak istenen ise gore bu üniversiteler cok one cikabiliyor. Mesela yurt disina gitmek icin en iyi okul Bilkent. ODTU'nun iyi yani savunma sanayiine kolay girebilmekti ama onu da elinden aldilar artik. Mezunlar 3k ile zor is buluyor. Ve ODTU ile Bilkent arasinda gerçekten cok fark var. ODTU'de Arapca secmelisi dahi acilmiyor oysa talep var. Bilkent'te ise 12 yildir Japonca her sene sadece 2 kisiye açılıyor. Ve Bilkent cidden bir universite oldugu icin bu dersi veren hocaya 12 yildir maas veriyor, atmiyor. Gerçekten bir universite olmak zordur, ODTU degil Bilkent ise uni. Yani cok fark var. Kendini gelistirmek istiyorsan Bilkent sart, daha dil dersi acmayan ODTU'de olmaz bu. Zaten üniversitelerin liseden farki da bu, sana kendini gelistirme imkani sunmasi. O yuzden ODTL yazma gafletine dusmesin kimse. Hicbir sey ogrenemeden mezun olup cikar, sonra duzgun is de bulamaz. Bilkentliler ise mezun olur olmaz yurt disinda alir soluğu. Cahit Arf'in bir sozu var ODTU 80'le siradanlasti diye. Gerçekten dogru. Bu 90'larda cok belli degildi ama artik cok belli. İTÜ'den farki yok su an hatta belli sebeplerden daha altta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben mühendislik düşünüyorum ama daha tam karar veremedim. Şu aralar elektrik elektronik düşünüyorum ama ya üniversitede okurken bu işten zevk almazsam diye de endişeleniyorum.(İkinci düşündüğüm bilgisayar) Üniversite olarak bilkent ya da sabancı düşünüyorum ama diyelim ki ikisi de tuttu hangisini seçerim hiç bilmiyorum. Bu iki konuda fikir verebilir misiniz? Çünkü cidden çok kararsızım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tobb ee okuyorum, bilkent ee veya odtü ee arasında bilkent ee seçerdim.
  • EEde ortalamalar nasıl genel olarak? Mesela senin ortalaman kaç? Konuyla alakasız ama ODTÜdeki arkadaşlarım eğitim çok kasıntı,ilk sene bile zor baş ediyoruz gibi şeyler söylüyorlar ondan sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazacaklarım yazmışsın sag ol. ayrıca doğru söylemişsin odtu ogrencisi memur kafasıyla mezun olur; bilkentli internasyonaldir, atilgandir, ozguveni yüksektir alaninda öncüdur, yurt dışı ekolü görmenin öneminin farkındadır ve bu yüzden yurtdisi hedefli çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homo.sapiens.sapiens -- 12 Şubat 2019; 0:51:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • David Rockefeller kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar EE'ye nispeten is imkanlari acisindan hem TR'de hem dunyada daha iyi. Zaten TR'de elektronik çip fln ureten firma yok ya da elektronik alaninda pek bir firma yok Apple gibi. Bir tek ASELSAN var iste. Ama ulkede bir suru yazilim sirketi var cunku pek bir sermaye gerektirmiyor. Ve bu yuzden yazilimcinin is bulmasi da daha kolay. Zaten EE'cilerin cogu da bu yuzden EE'den uzaklasip yazilimci oluyorlar TR'de. Mesela ODTU EE'de son sinifta bilgisayar opsiyonu secen kisi sayisi 150 idi 200 kisilik bolumde. Bunlarin hepsi de yazilimci olacak yani ve hepsi de ayni seyi soyluyor: keske bilgisayar okusaydik bu zor bolumu okumak yerine. Cunku EE zor bir bolum, fizikci kadar fizik ogrenip uygulamali matematigi sonuna kadar kullaniyorsunuz. Bilgisyar nispeten daha rahat ve yazilimci olarak calisacaksak neden devre analizinin detaylarini fln ogrenelim ki 4 yil boyunca? Bu bizi geri atar bilgisayarcılara gore.

    Bu dedigimi BOUN EE birincisi de diyor:

    Ama puanım iyi gelince ve bölümleri dolaşınca Boğaziçi Elektrik-Elektronik Bölümü'ne girersem her şeyi yapabileceğimi düşündüm. Bölüm seçimimden memnunum. Ama yeni gelecek öğrencilere Bilgisayar Mühendisliği'ni daha çok önerebilirim. Çünkü önü daha açık bir bölüm gibi geliyor bana. Benim çalışacağım alan da aslında daha çok Bilgisayar Mühendisliği içinde kalıyor.

    Kaynak:https://haberler.boun.edu.tr/tr/haber/dunyadaki-en-iyi-arastirma-universitesinin-en-buyuk-bolumune-turkiyeden-secilen-tek-doktora-ogre


    Ve bunun yaninda bilgisayar daha risksiz bir bolum. Yani sevmeme olasiliginiz cidden EE kadar yuksek degil. Bence kod yazmayi herkes sever, tabii bilgisayar kod yazmak degil sadece ama yani EE konularina gore daha ilgi cekici konular. Bir de EE artik eskidi gibi baya. Mesela artik bilgisayarcılar da Arduino ile robot yapabiliyor bunun icin EE'cilerin yaptigi gibi hardcore elektronik+FPGA fln bilmek gerekmiyor yani. Ve bu yuzden okurken de daha zevkli bilgisayar. EE'de hosuna gitmeyebilecek cok cok fazla ders var. Devre teorisi, elektromanyetik teori, sinyal hosuma gider mi bir dusunun bence. Fakat kod yazmak vs. daha ilgi cekici.

    Bilkent EE'yi Atalar boostluyor o yuzden TR'de okunabilecek en iyi bolum bence. Riskli olsa da egitimi cok iyi buranin o yuzden Bilkent Bilgisayar'a yeglerim. Bilkent'in bilgisayari hoca sıkıntısı fln cekiyormus bazen sacma dersler aciliyormus bu yuzden, ama yine de cok cok iyi orasi da. Microsoft Bilkentli dolu mesela. Silikon Vadisi'ne gitmek gibi hedefiniz varsa Bilkent Bilgisayar'i secebilirsiniz.

    Sabanci da gayet iyi bir okul, lisans boyunca size gerekli teorik egitimi sagliyor. Hocalari da ozenli ODTU gibi memur kafasiyla is yapmiyorlar. Ama egitimi Bilkent'e gore daha kotudur diye dusunuyorum. Ama kotu derken yine iyi yeterince, ben oradan mezun bircok cidden cok iyi akademisyen ve programci taniyorum. Tabii Bilkent Sabanci'ya kiyasla daha zor. İkisinin de odevlerini asagi yukari biliyorum. Bilkent'in zorluk acisindan teknik unilerden asagi kalir yani yok. Ama Sabanci daha rahat, mesela Sabanci Bilgisayar'da okuyan arkadasim cpp odevlerini atiyordu 15-30 dkda yapıyordum zevkine djdhj Kolaylardi baya ama onlar saatlerce ugrasiyormus bunlara. Yani Sabanci'nin ogrenci profili biraz kotu.

    Tabii biri Ankara biri İstanbul bu da onemli bir faktor. Bunu da goz onune alabilirsiniz secimde. Ben bu ikisi hakkinda bildiklerimi yazdim ama tabii bunlar izlenim sadece okuyanlara sorarsaniz farklari daha iyi anlatirlar.

    Tldr: bilkent ee>bilkent bilgisayar>sabanci
    Sabanci'da zaten girdikten sonra seciyorsunuz bolumu, ilk yil kodlama dersi alip severseniz bilgisayar okuyabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar zor degil. EE ile Fizik çapi + bilgisayar yandali yapip hepsinde 4.0 olanlar var. Bazi donemlerde 4 5 tane 4.0 mezun oluyor. Sanirim siz İTU'desiniz, mesela sizde ortalama kasmak daha zordur cunku Alman ekolusunuz Amerikan degil ODTU gibi.

    Benim ort da 4'e cok cok cok yakin ama ifşa olurum soylemeyeyim. Genel ortalamalar hakkinda cok bilgim yok ama 3.5 ustu bence cogu kisi su an. Mezuniyete dogru duser ama ortlar daha bolum dersi almadik duzgun. İstatistik vereyim:

    2018 Haziran ayında mezun olan 167 öğrencimizin

    - 18'inin (%11) ortalaması 3,75’ten yüksektir,

    - 40’ının (%24) ortalaması 3,5’tan yüksektir,

    - 61’inin (%37) ortalaması 3,25’ten yüksektir,

    - 100’ünün (%60) ortalaması 3’ten yüksektir,

    - 127’sinin (%76) ortalaması 2,75’ten yüksektir,

    - 147’sinin (%88) ortalaması 2,5’tan yüksektir,

    Kaynak:https://eee.metu.edu.tr/tr/sss

    İlk sene zor diyen yalancidir ya dhdhd Zaten lise konulari ve havuz dersi. Dusuk puanli muhendisliklerle aldigin icin curve dusuk oluyor AA garanti oluyor. Okul 2. sinifta zorlasiyor bolum derslerinde EE'cilerle curvee giriyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 12 Şubat 2019; 1:24:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap için teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsınız çok faydalı oldu benim için, bu iki bölümü biraz daha araştırayım ama bilgisayar şu an daha cazip gelmeye başladı yazdıklarınızı okuyunca. Elektrik elektroniğe karşı da özel bi ilgim yoktu sadece iş imkanları geniştir diye düşünüyordum ama pek öyle değilmiş en azından bilgisayara göre. Bilkentin genel olarak zor olması eğitim açısından aslında istediğim bir şey, zorlanırsam kendimi daha iyi geliştirebileceğimi düşünüyorum. Bakalım ben yine de araştırmaya devam edeyim. Tekrardan teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü çöp boğaziçi ve bilkent alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

    Hocam o kadar zor degil. EE ile Fizik çapi + bilgisayar yandali yapip hepsinde 4.0 olanlar var. Bazi donemlerde 4 5 tane 4.0 mezun oluyor. Sanirim siz İTU'desiniz, mesela sizde ortalama kasmak daha zordur cunku Alman ekolusunuz Amerikan degil ODTU gibi.

    Benim ort da 4'e cok cok cok yakin ama ifşa olurum soylemeyeyim. Genel ortalamalar hakkinda cok bilgim yok ama 3.5 ustu bence cogu kisi su an. Mezuniyete dogru duser ama ortlar daha bolum dersi almadik duzgun. İstatistik vereyim:

    2018 Haziran ayında mezun olan 167 öğrencimizin

    - 18'inin (%11) ortalaması 3,75’ten yüksektir,

    - 40’ının (%24) ortalaması 3,5’tan yüksektir,

    - 61’inin (%37) ortalaması 3,25’ten yüksektir,

    - 100’ünün (%60) ortalaması 3’ten yüksektir,

    - 127’sinin (%76) ortalaması 2,75’ten yüksektir,

    - 147’sinin (%88) ortalaması 2,5’tan yüksektir,

    Kaynak:https://eee.metu.edu.tr/tr/sss

    İlk sene zor diyen yalancidir ya dhdhd Zaten lise konulari ve havuz dersi. Dusuk puanli muhendisliklerle aldigin icin curve dusuk oluyor AA garanti oluyor. Okul 2. sinifta zorlasiyor bolum derslerinde EE'cilerle curvee giriyorsun.
    Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında gerçek hayatta Sabanci'da okuyan birini tanımıyorum, ama İnternette gördüğüm kadarıyla, öğrenci profili Bilkent'e göre biraz daha kötü gibi gelmişti, yani ona katılıyorum.

    Ben şeyi soracağım. Bilkent'de 4,0 yapılabilir bir şey iken Sabanci'da imkansıza yakın bir şey falan deniliyor. Bu otomatik olarak Sabancı'yı daha zor yapmıyor mu mesela?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Bilkent'te imkansiz bence asil. Mesela Bilkent EE'de su ana dek 4.0 yapmis tek bir kisi var. O da Emre Kacar zaten, super biri.

    Sabanci'da ise su listedekilerin cogu 4.0 arastirdigim kadariyla (Google'dan CVlerini buldum), ki aralarinda yandal ve cap yapanlar da var:
    https://fens.sabanciuniv.edu/tr/fakulte-birincisi-mezunlar-sakip-sabanci-odulu

    Yani goruldugu gibi Sabanci'da 4.0 imkansiz degil, nerede duydunuz bilmiyorum ama burada yapanlar var, belki imkansiz derken cok cok zor oldugunu kastetmislerdir ki o her okulda oyle.

    Ve bence 4.0 yapabilme cok da zorluk gostermiyor, okul iyi ogrenciler aliyorsa yapan cok olabilir. Bolumun zorlugunu genel not ortalamasindan anlariz cunku mesela bir ders cok zor olup 4.0 engellerken diger dersler cok cok kolay olabilir. Ya da bunu amaclayan tipler 4.0 icin dersi tekrar tekrar alabilir okulu uzatmak ugruna. Yani ortalama bir kisi kac ile mezun oluyor, bunu yapabilmek icin ne kadar cile cekiyor, ders icerkleri ne kadar agir... Bunlari kiyaslamak lazim ki gordugum kadariyla Bilkent daha zor. Ama izlenim sadece benimki dedigim gibi. Yanlis da olabilirim ama Sabanci'daki arkadas da imkansiz degil diyor.

    Ki zorluktan ne anladığımız da onemli. Yuksek ortalama yapma zorlugu mu yoksa mezun olma zorlugu mu? Gerci bence ikisinde de Bilkent daha zor.d



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 12 Şubat 2019; 9:51:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emre Kaçar'ı biliyorum zaten. Meşhur Türkiye birincisi. Bilkent EE'yi de 3,5 senede bitirmişti. Ama ben bir çok yerden şöyle bir şey duymuştum: Bilkent Ee'den hemen hemen her sene 4.0 yapan biri çıkıyor. Cs'den de çıkıyor sanırım. Yani ne diyeyim bilemedim.

    Sabancı için ise, durum öyle ise, bana yalan söylemişler demek ki. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Hakli olabilirsin ben bu forumda okumustum Emre Kacar tek 4.0 diye shdheh Yanlis olabilir cidden hic arastirmadim dogrudur diye.d Ama Bilkent'te notlama degisik cok az kisiye A+ veriliyor İngilizce gibi bazi derslerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, orada arkadaşlarım vardı. İlk sene az küfretmediler yani o derse.

    Doğru mu bilmem ama, Emre Kaçar'ın asıl özelliği 4.0 yapmasından çok 3,5 senede 4.0 yapması sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.