Şimdi Ara

bilim şenliği için fizik projesi (lise 3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aldığım düşük not sebebiyle okulumuzun düzenlediği bilim şenliğinde fizik projesi yapmalıyım. lütfen ilginç beni batırmayacak ve orjinel fikirleri olanlar bana yardım edebilirmi?.
    şimdiden teşekkürler. görsel projeler daha makbule geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.POLAT -- 3 Mart 2008; 20:31:09 >



  • fotoelektik projesi yapabilirsin..

    al bir tane fotosel bir taneden voltmetre

    en basitinden
  • o kadar basit değil bakın bu ışık gelincew voltmetre oynuyo diyemem. ama teşekkürler
  • teslanın kablosuz elektrk iletimi


    TESLA
  • hımm nası oluyor.
  • Tesla, 1900 yılında, Rocky Mountains'de 200 karbon lifli, 10 Kilowat'a
    gerek gösteren bir santral kurdu ve bunu, 25 mil ötedeki bir güç kaynağından ateşledi,
    Hem de arada bir nakil hattı olmaksızın!
    Bunu nasıl yaptığı bilinmiyor, bir şey keşfettiği açıktır!
    Yeryüzü yüzeyi ile atmosferin üst tabakası arasında
    2 Milyar volt civarında bir elektriksel güç vardır.
    Tesla iddia ediyordu ki bu güç, eğer doğru frekansı bilinirse
    harekete geçirilebilir ve böylece aynı frekansa ayarlanmış
    bir araca sınırsız enerji çekilebilir.
    Nitekim iki parmağı arasında tuttuğu, frekansı ayarlanmış
    Bir lamba ile bu iddiasının uygulamasını gösterdi: Lamba yanıyordu!"
    deniyor...(Bilim Teknik Dergisi-sayı:137-Nisan 1979)

    ayrı bir başlık:


    Kablo kullanmadan cihaza elektrik iletildi. Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) yapılan araştırmada, elektrikli cihazlara kablo kullanmadan elektrik iletebilen bir sistem oluşturan bilim adamları, enerji kaynağından 2 metre uzaklıktaki 60 vatlık bir ampulü kablo olmaksızın aydınlatmayı başardı.

    Buluşlarını Science dergisinde yayımlayan araştırmacılar, enerjiyi, biri ampulde, diğeri enerji kaynağında bulunan iki bakır bobin arasında elektromanyetik dalgalarla iletti.

    MIT’den Profesör Marin Soljacic başkanlığında yürütülen araştırmada oluşturulan sisteme, kablosuz elektrik sözcüklerinden türetilen “WiTricity” adı verildi.

    Prof Soljacic, bu yöntemle iletilen enerjinin bir dizüstü bilgisayarı çalıştırmak için gerekli olandan çok daha fazla olduğunu belirtirken, iletilen enerji miktarının artırılması için sistemin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

    Bilim adamları, bu yeni enerji iletim sisteminin özellikle geri dönüşümü sorun olan batarya probleminin çözümü için kullanılabileceğini belirtti.

    Buna karşın, elektromanyetik dalgalarla enerji iletim yönteminin bazı araştırmalara göre kansere yol açabilecek olması, sistemin yararlılığı konusunda endişe yarattı.

    ALINTIDIR
    Buraya Tıklayın

    Ben bunu ilk duyduğumda baya şaşırmıştım. evet, kanser bakımından bahane olarak elimizde birsürü şey var. cep telefonu olsun,bilgisayar,televizyon olsun.. ama bu sistemde, yüksek bi elektromanyetik alan sözkonusu(tabi ampulde değil,daha da ilerlerse). bu konuda siz forum üyelerinin fikirlerini alabilir miyim? hem sistem hakkında hem de canlılar üzerinde olabilecek etkileri hakkında?

    bu arada alternatif akımı bulan "Nikola Tesla" adındaki bilimadamı bunun mümkün olabileceğini çok önceleri söylemiş. bu konuyu araştırırken adını oldukça fazla duyacaksınız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woden -- 3 Mart 2008; 20:25:52 >




  • maxwell 'in matematiksel olarak ışığın elektromanyetik dalga olduğunu ispatlaması , nikola tesla'nın yüksek frekanslı alternatif akımla imkansız denen şeylerin başarılabileceğine olan inancını pekiştirir. kablosuz elektrik iletme deneylerinde de kullansa da tesla nın öncelikli amacı yüksek frekanslara ulaşabilmektir. çalışmalarını ilerletip saniyede 20.000 devire ulaştığında jeneratörler uçup gider , parçalanır. bu şekilde daha yüksek frekanslara ulaşmak mümkün gözükmemektedir ama tesla yılmaz. 60 devir/sn standart ev elektriğini alıp saniyede yüzbinlerce devire çıkarır. tesla bobini frekansı yükseltmekle kalmaz çok yüksek miktarlarda voltaj da üretebilmektedir.

    tesla ürettiği yüksek frekansı ilk neon ve flüresan ampülleri icat etmekte kullanır. ilk x-ray fotoğraf çekimini gerçekleştirir. ama tüm bunlar sonunda elektriği kablosuz iletme başarısının yanında sönük kalır. bi kez bunu başardıktan sonra tesle hayatını kablosuz elektrik iletimi ve radyo dalgalarıyla akla gelmeyecek icatlar yapma üzerine harcar.




  • biraz araştırdım. olmıyacak bişi değil ama gelenler özelliklede ben ölmesem daha iyi olucak çoğu yerde bunun mikrodalga etkisi yaratacağı yada radrasyon yaydığı söylenmiş. bana şöyle kolay ama ilginç bişi lazım ama basit olmasın.
  • Bizde katılacaz.Kendi fikirlerinle yarışmaya katılsana yarışmanın amacı zaten kendi fikirlerinle katılmak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: M.POLAT

    arkadaşlar aldığım düşük not sebebiyle okulumuzun düzenlediği bilim şenliğinde fizik projesi yapmalıyım. lütfen ilginç beni batırmayacak ve orjinel fikirleri olanlar bana yardım edebilirmi?.
    şimdiden teşekkürler. görsel projeler daha makbule geçer.

    http://hilaroad.com/

    bi bak güzel projeler var temel düzeydeki ing. ile bişeyler anlayabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.