Şimdi Ara

Bilim Kurulu üyesi, koronavirüsün akciğerlerde yarattığı tahribata dikkat çekti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Etkisini her geçen gün artıran Kovid-19 hastalığı, özellikle yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastaları oldukça zorlu geçen bir sürece sokuyor. Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Sema Turan, bugün yaptığı açıklamada virüsün akciğerlerde yarattığı tahribata dikkat çekti.



    Ayrıca Bkz.Rusya, 3. faz denemeleri devam eden aşıyı askerlerine uygulamaya başladı



    Bir yoğun bakım hekimi olarak görüş ve tecrübelerini paylaşan Turan, virüsün şiddetinin devam ettiğini ve insanların kurallara ve kısıtlamalara uymaları gerektiğini hatırlattı. Yoğun bakım süreci ve virüsün vücuda verdiği zarar hakkında konuşan Turan, şu ifadeleri kullandı:



    Bir yoğun bakım hekimi olarak söyleyebilirim ki gördüğümüz akciğer filmleri ve tomografileri olayın şiddetinin oldukça fazla olduğunu ve bu hasta gruplarının da zannedildiği gibi çok ileri yaş olmadığını; yaşamı içerisinde aktif yaşamını devam ettiren bireylerin de çok ağır klinik tablolarla bize başvurduğunu söylemek zorundayım. Hastanın akciğer tomografileri ve filmlerini gördüğünüz zaman 'Bu hastalar acaba nasıl nefes alabiliyor?' diyebileceğiniz görüntüler. Bizim halkımızdan tek beklentimiz kurallara uysunlar ve yoğun bakıma ihtiyaç duyulmasın; yoğun bakım ortamı gerçekten zor bir ortam, hastalar için de çok sıkıntılı bir yer. Kendilerinin buna ihtiyaç duymamaları için kısıtlamalara uyulmasını tavsiye ediyorum.





    Ankara Şehir Hastanesi’ndeki yoğun bakım yatak kapasitesi konusuna da değinen Sema Turan, her gün değişen bir süreçle karşılaştıkları pandemi döneminde herhangi bir yatak kapasitesi sorunu yaşamadıklarını dile getirdi. Bu konuda da açıklamalarda bulunan Turan, “oğun bakım yataklarımız hep doluya yakın ama 'turn-over' denilen devir işlemini sağladığımız için hastalarımıza yer bulabildik. Aslında tüm Ankara bölgesine hizmet ettik, hatta tüm Türkiye'den de hastalarımız gelebildi. Ankara Şehir Hastanesi olarak gerekli hizmeti sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.



    Pandeminin süresiyle ilgili bir zaman ön görüsünde bulunmanın kolay olmadığını ve 1918’de patlak veren İspanyol gribini örek gösteren Turan, bu dönemin bu şekilde yaşanması gerektiğini ve sürecin ancak virüs, tüm dünya genelinde ortadan kalktığında normale dönebileceği tespitini yaptı.








  • Bu tahribatın daha sonra düzelme olasılığı var mı acaba bilen var mı?

  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Maalesef kalıcı etkileri de oluyor deniyor. Bu hastalık hakkında zamanla veriler oturacaktır.
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Düzelmiyor ama tahribat hastalık çok ilerleyince ortaya çıkıyor yoğun bakıma düşmediyseniz hafif atlattıysanız üzülmeyin

  • millete zatüreyi çok acayip bilinmeyen yeni bir hastalıkmış gibi göstermeye utanmadılar

  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Pnömoni deseler millet anlayacak mı?

  • Cevap veriyorum, Evet. o yüzden çocuklara ve yaşlılara vuruluyor.

  • Bu hastalığa yakalandığınızı düşünüyorsanız , bence hiç aksatmadan doktora başvurun. Amcam 10 gün boyunca gitmemiş doktora normal griptir atlatırım demiş , en sonunda arabaya binerken yere düşmüş götürmüşler doktora tabiki covid 19 .. Şuan yoğun bakımda entube kandaki oksijen oranı düşük nasıl olur durumu bilmiyoruz şahsen benim ümidim yok maalesef kendiside 75 yaşında sigara vs yoktu.

    O yüzden bu hastalık ciddi aksatmadan başvurmak gerek bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizden geliyorsa hastaneyi tavsiye etmiyorum. Belli belirsiz ilaçlar ile deneme yanılma yapılıyor kanısındayım. Bünyesi zayıf insana ağır belirsiz ilaçlar verince sonunda ne olacak, elbette ölüm.
  • Geçmiş olsun umudunuzu kaybetmeyin bende yoğun bakımda 10 gün serviste 4 gün yattım şimdi iyiyim .

    Kandaki oksijen oranı kaça düşmüş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alixkandemir

    Geçmiş olsun umudunuzu kaybetmeyin bende yoğun bakımda 10 gün serviste 4 gün yattım şimdi iyiyim .

    Kandaki oksijen oranı kaça düşmüş ?

    %40 doktor ciğerleri sünger gibi olmuş demiş. Şahsen ben umut görmüyorum demiş hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ventilatöre bağlandı mı veya entübe edildi mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alixkandemir

    Ventilatöre bağlandı mı veya entübe edildi mi ?

    Evet şuan entube hocam 2 gün oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkmadık candan umut kesilmez, sigara alkol kullanmaması artı bişey . Allah uzun ömür versin dayanırsa bir hafta, inşallah toparlanır. Akciğerler kendini yenileyen organlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alixkandemir

    Çıkmadık candan umut kesilmez, sigara alkol kullanmaması artı bişey . Allah uzun ömür versin dayanırsa bir hafta, inşallah toparlanır. Akciğerler kendini yenileyen organlardır.

    Sigarayı 24 senedir bırakmıştı hocam , alkol da ömrü hayatı boyunca ağzına sürmedi. İnşallah hocam öyle bir şey ki o başka şehirde biz başka şehirde, vefat etse gidip görme imkanımız yok aileside covid , nasıl olur bilmiyorum Allah ölümün de hayırlısını versin hocam ne diyelim.


    Sağolun sizede teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akordiyon

    Bunları söyleyince sen kimsin cahil ne bileceksin diyorlar. Bu tarz söylemleri olan doktorları nedense (!) hiç gündeme getirmiyorlar.TV'lerde hep olumsuz haberler,yayınlar, öldük,bittik diyorlar.Varsa yoksa korku propagandası. Avrupa'da insanlar kapanmaya karşı protesto gösterileri düzenliyor,bize hiç göstermiyorlar ,1dk'da geçiştiriyorlar TV'lerde. Ama saatlerce, günlerce, haftalarca,aylarca covid önlemlerini konuşuyorlar ya da konuşturuyorlar (!) Neden evden çıkmamalıyız,neden at gibi semer takmalıyız diyorlar, sen bunların aslında gerek olmadığını düşünme, farkına varma diye. Önce devlet dairelerine,sonra toplu taşımaya şimdi de avm'lere hes olmadan giremezsin oldu.Yakında aşı vurulmadan giremezsine dönünce ne olacak?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ra-Horakhty -- 30 Kasım 2020; 21:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 75 yaşında ise zaten her an herşeyden gidebilir, virüse gerek yok. 75 türkiye için cok yüksek bir yaş. yakın bi akrabam bikaç yıl önce sarılıktan 53 yaşında öldü. bir akrabamızın hekim arkadaşı 49 yaşında kalpten öldü. ölüm yaşı, sanılandan cok daha düşük.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • klor dioksit.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.