Şimdi Ara

Bilgisayarın power tuşuna basınca açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
41.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ben bir konuda yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Bir tanıdığımın bilgisayarı power tuşuna basınca açılmıyormuş. Birgün önce yıldırımlı şimşekli yoğun bir yağış varmış. Kapatmamış bilgisayarı yağış esnasında akşam yatarken kapatmış fakat ertesi gün açamamış bilgisayarı. Benden yardım istedi power supplyden olabilir dedim birine sormuş ondan olamaz demiş. Ben yine de hala ondan şüpheleniyorum. Ekran kartı on board kullanıyor. Acaba başka hangi parçadan dolayı açılmayabilir. Bir iki gün araştırıp ona gitmeyi düşünüyorumda. power düğmesinden de şüpheleniyorum. Anakart, işlemciden olabilir mi? İşlemci olsa açılır biosta takılır gibime geliyor. İnternette biraz araştırdım ama pek işe yarar bişey bulamadım.



  • Düğmeye basınca hiçbişey olmuyorsa büyük ihtimalle psu dur.Dalgalanmadan dolayı yanmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg_1453 -- 29 Mayıs 2012; 13:37:51 >
  • öncelikle kasanın arkasında psu da aç kapa butonu varsa kapatıp açın hatta kabloyu cıkarıp takın öyle açmayı deneyin sistemi ..ara kablo v.s varsa koruyucular oluyor uzerlerınde fişi çekip takınca tekrar elektrık gelmeye başlıyor.. basıt bır durum ama gozden kacmıs olabılr..


    power tuşunun arkasındaki bağlantı kablosunda sorun olabılr .. anakart psu girişlerini kontrol edin .. hala sonuç alamassanız farklı bir psu ile sistemi açmayı deneyın ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 29 Mayıs 2012; 13:46:24 >
  • Sağolasınız ben 2 hafta önce yedek bir psu vermiştim lazım olur diye gidince onu deneyecem ilk başta bir kere. Olurda onda değilse başka nerde olabilir. Düğme veya ana kart olabilir. Anakart yanarsa açılmama durumu olabilir mi?
  • anakart yanmaz sanmıyorum .. psu yada power kablosu en akla yatan ..sonuca gore konuya durumu yazarsan yine bakalım .. oncelıkle kabloları kontrol edın ... deneyın psu yu ..sonra yıne bakalım ..
  • Tamam sağolasınız bir bakayım gidince size de bildiririm sağolasınız yardımlarınız için.
  • rica ederım ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıggaa

    rica ederım ..

    Merhabalar bilgisayarla ilgili sorunu çözdüm haber vereyim dedim. Sorun Kasanın kendi USB çıkışından kaynaklanıyormuş. Bu kış USB yuvasındaki o beyaz çubuk düşmüştü bir tanesinde. Sahibine orasını kullanma çalışmıyor demiştim geçen yine kullanmış o 4 tel yamulmuş bir brine temas etmiş bağlantısını kestim USB portunun sistem çalışmaya başladı. Hepinize tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • geçmiş olsun ...iyi forumlar ..
  • sağolun
  • hungrywolf kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar dün aynı sorun başıma geldi.Laptoptan buraya bakıp (bütün forumları felan okudum baya bi araştırdım)En sonunda power subbly denen şeyi değiştirdim (40tl'ye yeni bir çin malı birşey aldım gerçi adam 35 tl sattı bana 5tl de indirim yaptım tanıdıksın diye dedi sanki ben bilmiyom 30 tl fiyatı heryer 30'a satıyor neyse )Hiç donanımdan anlamayan ben bilgisayar kasasını açıp degiştirdim şuan tamir ettiğim pc den giriyorum.

    Yazımım berbattır. Özet:

    Power tuşuna basınca eğer 1sn liğine power tuşundaki ışık yanıyorsa (eğer varsa ışık)ve fan felan hiçbirşey çalışmıyor sadece ışık yanıyorsa kasanın içini açıp anakartı kontrol edin eğer anakarttaki ışık yanıyorsa sorun power sublydadır.30-40tl arası bir power subbly alarak bu hatayı çözdüm.Forum Donanım Haber'e çok teşekkür ederim gerçekten bilen kişilerin doğru yönlendirmesiyle çözdüm bu işi yardım eden kişilere çok teşekkür ediyorum,iyiki varsınız.




  • Arkadaşlar Merhaba
    PC power düğmesine bastığımda pc açılmıyor. Bende içini açıp forumda yazışmalarınızdaki gibi denemeler yaptım . fakat yine çalışmadı. bu arada fan powera bastığımda 2-3 saniye dönüyor ve tekrar duruyor. konuyla ilgili yardımcı olabilirmisiniz ?
  • Merhaba Size Bir Sorum Olacakti
    Artik Bundan Sıkıldım.Bir Gun Bilgisayarda Oyun Oynarken Oyundan Sıkıldım Ve Oyunu Kapattim Sonra Ise Bilgisayarim Aniden Mavi Ekran Verdi Ve Kapandi Ben Ise Bilgisayarla Ugrasmayi Birakip Kapattim Sonra Askam Tekrar Bilgisayari Acmak Icin Power Dugmesine Bastigimda Bilgisayarim HicBir Tepki Vermedi.Fakat Anakart Uzerindeki Isik Yaniyor Sorun PSU Da Midir Lutfen Yardim Edebilirmisiniz Yoksa Cildiracagim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutonZombisi -- 23 Ağustos 2016; 2:00:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hungrywolf

    quote:

    Orijinalden alıntı: nıggaa

    rica ederım ..

    Merhabalar bilgisayarla ilgili sorunu çözdüm haber vereyim dedim. Sorun Kasanın kendi USB çıkışından kaynaklanıyormuş. Bu kış USB yuvasındaki o beyaz çubuk düşmüştü bir tanesinde. Sahibine orasını kullanma çalışmıyor demiştim geçen yine kullanmış o 4 tel yamulmuş bir brine temas etmiş bağlantısını kestim USB portunun sistem çalışmaya başladı. Hepinize tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.

    Alıntıları Göster

    Hocam aynı sorun bende de var usb portundan olabilir dediğiniz gibi. Psu denedim çalışıyor anakartta bios güncellemesi yapmıştım bios pilini çıkartıp taktım sıfırladım halen açılmıyor yani sorun büyük ihtimalle dediğiniz gibi zaten tüm usbleri çıkarınca kasa çalıştı ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.