Şimdi Ara

Bilgisayarımın ekranı donuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, benim bilgisayarım daha 1 hafta oldu ki sürekli donmaya başladı. 1-2 hafta önce Zoom üzerinden derse girdim ve bilgisayarım dondu üstüne cızırtılı sesler geldi. O gün bugün hep her açtığımda öyle oluyor. Allah’a şükür dersler için zooma girebiliyorum ama Google’a Opera’ya hatta görev yöneticisine bile giremiyorum! Girer girmez ekran donuyor ve ses gelmeye devam ediyor ancak ekran hareket etmiyor. Ödevlerimi bile yapamıyorum çok gıcık bir durum 1-2 hafta dayandım ama şimdi yardıma ihtiyacım var nasıl düzeltebilirim? ( not: bilgisayar donunca düğmeye 10-20 saniye basılı tutuyorum açıyorum bu sefer ya açılıyor ya da hata verip kurtarma moduna gidiyor ve ancak 10 kez yeniden başlatınca açılıyor. Bilgisayarım 1,5 yaşında)



  • Memtest86 ile ramlerinizi test edin ,temiz bir format atıp yeni Windows yükleyin, bilgisayarın özellikleri nedir?
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    12 gb ram, windows 10 pro, 64 bit, işlemci Intel core İ 7 2.66ghz felandı. Daha fazlasına bakamıyorum çünkü sürekli donuyor. Bu arada bilgisayarımı sıfırlamıştım, formata gerek var mı?
  • Ramleri testten geçirmiştim zaten. Stop kodda watchdog yazıyor, araştırdım ve bu stop kodu alanların SSD Donanım hataları olduğunu söylüyor ancak ben HDD kullanıyorum. Acaba sorun bundan mı kaynaklı yoksa ekran kartından mı?
  • Format atın düzelmezse bios girip load optimized default yapın düzelmezse donanımdan şüphelenin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.