Şimdi Ara

Bilgisayarıma aldığım yeni ramleri takınca pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forum kullanma konusunda çok tecrübem yok umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Eski sistemim b250m d2v - g4560 - 1x8 gb hyperx fury 2133mhz ram - 1050ti yeni aldığım parçalar da b450m s2h rev1.0 - ryzen 5 3600 - apacer panther 2x8 gb 3000mhz ram - sorun şu sistemin montajını yaptım ramleri sonradan sipariş etmiştim sistemi eski tek slot 8 gb ram ile denediğimde sorunsuz çalıştı bir kaç gün kullandım bu gün yeni sipariş ettiğim ramler geldi ramleri taktım pc yi açtım fakat gigabyte yazısında takılıyor kaldı windows açılmadı daha sonra biosa girdim kontrol ettim ramleri 16 olarak görebildim kasayı açıp ramleri çıkarttım tekrar eski ramimi taktım ama yine pc açılmadı aynı ekranda kaldı. Korkum şu kısa devre tarzı donanımsal bir problem yaşamış olabilir miyim ama bunu yaşadığımı düşünmüyorum yaşasaydım biosa girip ram cpu falan göremezdim sanırım fanlar falanda stabil çalışıyor. PSU olarak 600W bir psu kullanıyorum.

    Herkese iyi forumlar şimdiden cahilce söyleyebileceğim şeylerden dolayı özür diliyorum yardım edebilecek herkese de teşekkür ediyorum.







  • Jumper reset yapmanız olumlu sonuç verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yorun için teşekkür ederim maalesef bunu denediğimde windows onarılıyor diyip siyah bi ekrana geçti ve onarna yapmaya çalıştı 15-20 dakikadırda aynı yerde. Problemin hdd kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü windows dışında hiç bir şeye ulaşamıyorum bios da stabil şekilde her şey gözüküyor xmp yide açtım ondan kaynaklı olduğunu düşünerek bir tek format atmak kaldı sanırım biraz daha bekleyeceğim belki yardımı dokunabilecek biri yazar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.