Şimdi Ara

Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
5
Favori
241.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robinho32

    quote:

    Orijinalden alıntı: rayban46

    WD 500gb 3.5" mybook harici harddiskimi ne masaüstü ne notebook bilgisayarım tanımıyor. FArklı usb portlarda denememe ve diğer forum sayfalarında söylenen sürücü harfi değiştime vs denememe rağmen tanımıyor.Kabloları kendi orijinal ve sağlam kablolar. Elektirik var ve ışık sabit yanıyor. Yani Hdd fiziksel zarar görmüş değil.

    USB yi taktığımda sağ alt köşede çıkan ibare şu: "USB Aygıtı tanınmadı, Bu bilgisayara takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanımıyor."

    Usb'yi anakartın usb girişine takıp denedim yine sonuç yok.
    Disk yöneticisinde de görmüyor bu yüzden formatlayamıyorum.


    Aygıtlar ve yazıcılar sekmesinde "Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)" diyor.

    Ne yapmamı önerirsiniz. Acil yardımlarınızı bekliyorum....
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    aynı durum bende de var arkadaşlar yardım

    Aynı sorunu ben de yaşıyorum, hardiskimde çok önemli veriler var ve kesinlikle kurtarmam lazım. Lütfen yardımcı olun, teşekkürler!




  • Arkadaşlar

    Benim de bilgisayar virüslü. Olaylar şöyle gelişti. Virüs belleğin içindeki dosyaları gizlemeye başladı. Ben de çözüm olarak FreeComander programını kullanmaya başladım. Sonra FreeComander bu sefer belleği hiç görmemeye başladı. Ben de şunları yaptım:

    1- Sürücü ismini değiştirmeyi denedim. Fakat zaten hiç gözükmüyor aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere.
    2- chkdsk yapamıyorum. Hata veriyor.
    3- Bilgisayarım-sağ tık- yönet ten belleği seçtim Samsung orda gözüküyor. Doldur dedim. Doldurdu. :) Sonra yanında başka bi bellek kullanımda gözüküyordu çıkart dedim. Çıkarttı sonra tekrar başlatmam gerek dedi. Tekrar başlattığında o sefer belleğimi gördü. Bilgisayarımda H: şeklinde çıktı, yine tabii ki dosyalar gizli halde... FreeComander'la ama gayet işimi hallettim. Fakat şimdi tekrar taktım yine görmüyor

     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    NE YAPMAM LAZIM LÜTFEN YARDIMCI OLUN FITTIRICAM YAKINDIR




  • 3,5" toshiba PA4098E-1HJ0 1TB STORE ART harici hdd var. masaüstü bilgisayarım vardı. sorunsuz çalışıyordu. yeni bir notebook bilgisayar aldım lenovo v570 i5 2430 ilk taktığımda çalıştı yaklaşık 50 gb veri kopyaladıktan sonra restart attı bir daha çalışmadı. harici hdd zarar gördüğünü sandım başka masa üstü ve notebooklarda denedim çalıştı. lenovo da ki usb lerin hepsini denedim çalışmadı lenovo yu iade ettim. aynı özelliklere sahip packard bell TS44HR-605TK satın aldım. ona taktım oda görmüyor. aygıt yöneticisinden bakıyorum ne usb lerde nede diğer herhangi bir değişiklik olmuyor. eski masa üstü bilgisayarıma taktığımda sorunsuz çalışıyor. başka masa üstü ve notebooklarda denedim çalışıyor ama aldığım iki notebookta çalışmıyor hiç görmüyor. bios güncellemesi yaptım. 64 ve 32 bit işletim sistemi denedim yeni sürücüleri indirip yükledim hiç bir değişiklik yok. acil önerilerinizi bekliyorum.




  • Bİraz daha araştırma yaptım birazda test imkanı buldum. sanırım sorunun nedenini buldum. internette neden kaynaklanabileceğini ararkenhttp://www.intel.com/tr_tr/consumer/products/processors/chipset.htm bu sayfa da ki haberi gördüm. benim harici disk sata bu nedenle sorun burdan kaynaklanabilirdi. yeni aldığım notebook ve harici diski alıp notebook aldığım yere gittim yaklaşık 10-15 değişik marka ve modelde test imkanı buldum. hepsinin de işlemcileri yeni nesil intel i3 ve i5 işlemcilerdi ve hepside intel 6 serisiydi hiç birinde çalışmadı. ama birinci nesil işlemcilerde sorunsuz çalışıyordu. yani sonuç olarak sorun işletim sisteminden değil donanımdan kaynaklanıyor ve sanırım intel sorunlu tüm işlemcilerini bizim ülkemize göndermiş :(




  • merhaba.

    benim 1,5 TB seagate marka harici harddiskim var 3,5" . Son 3 gündür bilgisayara bağladığımda harddisk kafa atmaya tık tık vurmaya başladı. Bilgisayarıma girdiğimde gözükmüyor ama takıp çıkartığımda bilgisayar uyarı veriyor. Yönet kısmından da baktım hiç bir şekilde gözükmüyor.

    Daha sonra içindeki kart arızalanmış olabilir diye içini açıp harddiski ayırdım. Bu şekilde masa üstü bir bilgisayarın kasasını açarak ikinci harddisk olarak bağladım. Aynı şekilde bilgisayar açılırken bir kaç kere kafa vurup duruyor. Bilgisayar açıldığında ise yine gözükmüyor ama yönet'ten bakınca 3,96 gb gibi bişey görüyor. Aynı şekilde onada hiç bir işlem yapılamıyor.

    Harddiskimin içindeki bilgilerimi kurtarmak istiyorum, öyle ya da böyle tavsiyelerinizi alabilirmiyim

    teşekkürler.
  • WD 1TB kullanıyorum. Bilgisayarda görmeme problemi oldu forumdaki bilgiler sayesinde çözdüm. Katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outsource82

    bilgisayarım->sağtuş->yönet->disk yönetimi ne gir. oradan usb diskinin sürücü ismini değiştir. kolay gelsin

    Eyvallah hocam çok teşekkür ederim.Sayenizde hdd halloldu:)
  • bende hdd aygıt yöneticisinde gözüküyor media playera takınca da okuyor herşey çalışıyor; fakat pc ye takınca içini göremiyorum ama hdd var gözüküyor. isim değiştirdim olmadı. ???
  • kasaya vur düzelir
  • Merhaba,
    win8 kurulu bilgisayarımın harddiski uçtu.

    -bilgisayarı açık bırakıp öğle arasına çıktım, döndüğümde bilgisayar uyanmadı. Hard reset attım. Yine açılmadı.
    -Format dedim. Partitionları sildi ama yeni bölüm oluşturamadı.Web'de araştırdım.Hibernate modundan çıkarken win 8'de bad sector oluştuğuna dair bazı yazılar okudum.
    HD hukutusu içine koup USB'den bağladım.
    -CHKDSK dedim. HD tamamen bad sector dedi.
    -Easy recovery HD görüyordu ama üzerinde işlem yapamadı.
    -HHD regenrator ile repair denedim %2 ilerledi "system is not ready" ded
    -HHD regenrator ile regenerate dedim. %0,01 dedi sonra "system is not ready" dedi ve gitti.

    Şu anda HD'yi ne dos üzerinden ne de USB ile görmüyor.

    2 parça olan hD nin 2. parçasında yedekler vardı. Onlara ulaşmak istiyorum.
    Çözüm önerebilecek var mı?




  • arkadaşlar aynı sorun bendede va sürücünün ismini değiştirdim olmadı
  • Çözümü bulundu, Allaha şükür..
    şimdi benim bilgisayardaki sorun neydi önce bir izah edeyim konuya çok yakın ama biraz örtüşmeyen yerler var. Sorun HDD ( Harici harddisk) çalışıyordu ama bilgisayara taktığımda ne dıt dıt diye ses geliyor ne de sürücüler kısmına gittiğimde görünüyordu. sonra aleti söktüm gördüm ki aslında bunun içindeki şey bildiğimiz Harddisk adamlar sadece bir adaptörle usb ye çevirmişler, herhangibir nedenden dolayı bu USB çeviriciler çabuk bozulabiliyorlarmış, çözüm ise bir adet "Sata USB Adaptör" alıyorsunuz ( not : eğer harddiskiniz 1 TB ve üzeri ise buna elektrik destekli Adaptörü tavsiye ederim yoksa sorun çıkabilir, güç yetersiz kalabilir) sonra bunu çok basit bir şekilde HDD'ye bağlıyoruz diğer ucunu da USB ile istediğimiz bir yere Dizüstü yada PC bağlıyoruz takır takır çalışıyor, böyle birşey için 700-800 dolar ödemeyin sakın bilgiler gitti diye o en son çare unutmayın.

    bir ikinci ve daha ucuz ihtimal ise şöyle HDD yi Harici disk kutusundan alın ve normal bir PC (kasaya direk)ye takın, bunu nasıl yapacaksınız. şartlar şunlar
    taktınığınız bilgisayarın SATA ise SATA uyumlu olması lazım (kasaların içinde sürekli boşta güç ve SATA kabloları mevcut olur %99) IDE ise IDE, bunu alıp normal bir 2. harddisk olarak takıyoruz bunu bilgisyar direk olarak görmezse Bilgisayarım/yönet/Diskleri yönet kısmından önceki D sürücüsüne herhangibir yeni harf atıyoruz. Yine de görmezse bir yerden Jumper bulum orada 8 adet pin var onları birleştiriyorsunuz biraz daha meşakatli bir yol ama 2. HD olarak tanır bilgisayar.

    Zaten eğer oldu da bu "Bilgisayarım/yönet/Diskleri yönet" kısmında bilgisayarımız bu sürücüyü görüyorsa onun için ayriyetten Adaptör falan almayın en baştan harf atama olayını deneyin. Şunu da hiç bir zaman unutmayalım sadece bir yere güvenip depolama yapmayalım DVD lere mümkünse yedeğini alalım yada herhangibir başka bilgisayara, en güvenlilerden biri ise Dropbox yada Skydrive gibi yerlerde en önemli belgeleri saklamak. Selametle kalın inşallah birilerine faydam dokunabilir.

    Not: ben USB 3.0 aldım eskisinden de hızlı şu an tavsiye ederim.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor




  • outsource82 O kullanıcısına yanıt
    gardaş dediğini yaptımda ismini nasıl değiştirecez onu anlamadım
  • hardiski normalde görüyordu ama sanırımvirus bulaştı göremiyorumhdd ışğı yanıyor bilgisayar okumuyor dediklerinizi yaptım ama disk yönetimde hiç yok hdd
    ne yapmalıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadriye.33000033

    hardiski normalde görüyordu ama sanırımvirus bulaştı göremiyorumhdd ışğı yanıyor bilgisayar okumuyor dediklerinizi yaptım ama disk yönetimde hiç yok hdd
    ne yapmalıyım


    sıkıntı aynı çözebildiniz mi?
  • arkadaşlar benimde kingston 8 gb flash bellekim vardı bilgisayara taktığımda görünüyordu ama onu satıp bir sandisk 16 gb aldım taktığımda okumuyordu . ve her ne flash bellek getirdiysem kingston flaşımdan başka flash okumdı. aynı sorun telefonumdada var galaxy acem var usbyle bağladığım zamn okuyor ama başka telefonları okumuyor.aygıt sürücüsünü bulamadı diyor.yani benim pc sadece benim eşyalarımı okuyor bunun nedeni nedir
  • selam arkadaşlar benim de toshiba harici hdd var bilgisayar yönetiminde görünüyör ama bilgisayarımda çıkmıyor.


     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    yöntemlerinizi denedim fakat ben yapamadım galiba durum aynı resimlerdeki gibi
    bilgisayar yöneticisi görüyör ama bilgisayarım da hiç bir ikon çıkmıyor.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor




  • bilgisayar,yönet,depolama ,disk yönetimi,disk yönetimi tıklandıktan sonra sağ tarafta diğer hard disklerinizi gördükten sonra ,tekrar disk yönetimini sağ tıklayın ve açılan seçeneklerden birini ( benim hard dis I harfi idi ve bu seçeneklerden birinde gördüm ) tıklayarak yapacaksınız,( az önce yaptım,şimdi bakıyorum işlem olduğu için tıkladığım yer çıkmadı ) dün akşamdan beri uğraşıyorum ve böyle çare buldum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hahaha1234

    Bendede aynı sorun vardı ben de ise dakıyorum gözükmüyor ama var olduğunu biliordum sonra birşey dikkatimi çekti aygıt yönetcisinde disk olarak gözüküyordu...

    Seninkide Buna benziyor olabilir...

    Not: benim ki biçimlendirilmediği için veri kurtara biliyormusun emin değilim.
    Not2: 5.Resimde doldura tıkladığında hata verirse ya USByi çıkar tak bide öyle dene

    Resimler
    1.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    2.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    3.SAĞA TIKLA

     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    4.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    5.Resimde doldura tıkladığında hata verirse ya USByi çıkar tak bide öyle dene

     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    6.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    7.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    ALINTI DEĞİLDİR.

     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    arkadaşlar bende aynı sıkıntı vardı iki gün uğraştım. burdaki gibi kaldır dedikten sonra düzeldi teşekkür ederim. wd 1 tb harici




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fireson38

    quote:

    Orijinalden alıntı: hahaha1234

    Bendede aynı sorun vardı ben de ise dakıyorum gözükmüyor ama var olduğunu biliordum sonra birşey dikkatimi çekti aygıt yönetcisinde disk olarak gözüküyordu...

    Seninkide Buna benziyor olabilir...

    Not: benim ki biçimlendirilmediği için veri kurtara biliyormusun emin değilim.
    Not2: 5.Resimde doldura tıkladığında hata verirse ya USByi çıkar tak bide öyle dene

    Resimler
    1.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    2.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    3.SAĞA TIKLA

     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    4.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    5.Resimde doldura tıkladığında hata verirse ya USByi çıkar tak bide öyle dene

     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    6.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor

    7.
     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    ALINTI DEĞİLDİR.

     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


     Bilgisayarım HARİCİ Hard Diski Görmüyor


    arkadaşlar bende aynı sıkıntı vardı iki gün uğraştım. burdaki gibi kaldır dedikten sonra düzeldi teşekkür ederim. wd 1 tb harici

    Evet bu yöntem bende de işe yaradı...hatta bende Harddiskin adı bile yazmıyordu. Bilinmeyen aygıt yazıyordu. Aygıtı kaldır dedim sonra cihazı çıkarım tekrar taktım ve düzeldi.. Yöntemi gösteren arkadaşın elleri dert görmesin saygılarla...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.