Şimdi Ara

Bilgisayarı Açınca Beş Dakika Sonra İnternet Gidiyor [Asus DSL-N12E]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus DSL-N12E adls modemim var, dün akşama kadar hiçbir sorun yoktu. Sorun şu, bilgisayarı açtıktan beş dakika sonra internet gidiyor, yalnız şöyle bir enteresan durum var modenin internet ışığı yanmaya devam ediyor, ışıkta herhangi bir sorun olmuyor. Ne bilgisayardan ne de ps4 ve telefon gibi diğer cihazlardan internete giremiyorum. Modemi kapatıp açtığım zaman internet tekrar geliyor ve yine beş dakika sorunsuz bir şekilde kullanıyorum, beş dakika sonra sonuç yine aynı oluyor. İnternet gittikten sonra sadece bilgisayarda değil diğer cihazlarda da internet olmuyor ama modemin internet ışığı yanıyor. Modemin firmwarei en son sürüm, önceden farklı bir dns adresi kullanıyordum otomatik dns yaptım sonuç yine aynı.

    Şöyle enteresan bir durum daha var, bilgisayarı kapatıp modemi de kapatıp açtıktan sonra bilgisayar hariç bütün cihazlarda interneti sıkıntısız bir şekilde kopmadan kullanabiliyorum. Bilgisayar açılınca beş dakika internet oluyor sonra gidiyor. Çok enteresan bir durum, modeme reset attım yine de çözemedim bu sorunu. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Sorunun ISS'ten kaynaklandığını düşünmüyorum dün D-Smart'ı aradımi o tarafta hiçbir sıkıntı yok. Sıkıntı modemde ancak ne olduğu konusunda en ufak bir fikrim bile yok.

    Şimdiden teşekkürler.







  • Telefon bağlıysa splitter aracılığıyla yani yalın internet kullanmıyor iseniz spletteri çıkarıp direkt modeme takmayı deneyin bir . Ayrıca modemi başka bir fiş girişini takmayı deneyin . Hatlarda ( genel internet )probleminiz yok ise ,Kablolama tesisat ve modem sorunu . Başka modem deneme imkanınız varsa arızayı bulabilirsiniz en son tercih olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozleri

    Telefon bağlıysa splitter aracılığıyla yani yalın internet kullanmıyor iseniz spletteri çıkarıp direkt modeme takmayı deneyin bir . Ayrıca modemi başka bir fiş girişini takmayı deneyin . Hatlarda ( genel internet )probleminiz yok ise ,Kablolama tesisat ve modem sorunu . Başka modem deneme imkanınız varsa arızayı bulabilirsiniz en son tercih olarak.

    Yalın internet kullanıyorum. Sorunun hattan kaynaklandığını zannetmiyorum. Sorun modem ve bilgisayar arasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kimsenin fikri yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumun az bir ihtimalde olsa dns servisiyle alakalı olabileceğini düşünüyorum. İnternete modem üzerinden bağlı kablolu/kablosuz tüm cihazların ip adresini manuel olarak vermeyi dener misiniz?



    Dns, Ağ geçidi ve alt maskeyi ellemeyin. Sadece ip adreslerini manuel yapın ve öyle deneyin bir de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şey yapmadım sorun kendi kendine düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.