Şimdi Ara

Bilgisayardaki çözemediğim donup kalma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 ay önce Sapphire R9 280x vapor-x ekran kartımın chipseti yandı onda bu sorunlar yoktu sadece son zamanlarda bu chipset sorunu yüzünden oyunlarda pc bi anda gidip ekranda çizgiler çıkıyodu. Bayramda gtx1050ti aldım. Başlarda hiç bir oyunda sıkıntı yokken sadece R6'da böyle donup kalıyodu ve reset atmak zorunda kalıyodum. Oyuna girdikten yaklaşık 5-10DK arası sonra ekran donup kalıyo hiç bir şey yapamıyorum. Sonradan bazı oyunlarda arada alt+tab'a attığım zaman alt+tab'dan dönerken pc direkt kapanmaya başladı bu sorun her zaman yok ama R6'daki her zaman var. R6'da MSI Afterburner ile izledim bazı dikkatimi çeken şeyler ekran kartı kullanımı %100'ü bulamıyodu bir de sürekli voltage limit yazıyo. FIFA 18'de de maçlardayken üstte sürekli voltage limit yazıyo ama bazen o alt'tabdan dönerken oluyo dediğim kapanma oluyo.



  • Power ın kac wat reis ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akifbaba58 A kullanıcısına yanıt
    corsair vs500.r9 280x varken kaldırıyodu gtx 1050ti ondan daha az enerji tüketiyo hayli hayli yetmesi lazım değil mi?
  • Veri yolu cok enerji cekiyosa ondanda olur reis ama suda bi gercek amd ekran kartlari intelde performans vermez asla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akifbaba58 A kullanıcısına yanıt
    ilk dediğinizi nasıl çözebilrim yada sorunun ondan dolayı olduğunu nasıl anlarım bi de son dediğinizi anlamadım ben intel kullanmıyorum ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 15 Temmuz 2018; 1:53:14 >
  • Sistemde oc var mı? Sıcaklıklar ne durumda?
  • kryeck kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve ramlerde oc yok e.kartı fabrikadan oclu. Acaba ondan dolayı mı oluyor böyle? Msi afterburner ile takip ettiğim zaman voltajlimit uyarısı sol üstte çoğu zaman oluyor arada sırada da güçlimit uyarısı çıkıyor.
  • O zaman güç kaynağında%80 ya da anakartta%20 bir sorun var diyebiliriz. Sistem sen oyuna girdiğinde yüklenmeye başlıyor ve ikisinden biri yetmemeye başlıyor, voltaj uyarısı ve geçmiş patlattığın ekran kartı beni böyle düşündürdü. Son olarak senin anakartta 2 pci-exp yuvası var 1050'nin yuvasını değiştirip öyle dene (işlemciden uzak olanı tercihen) sürücüyü kaldır önce.
  • kryeck kullanıcısına yanıt
    Forumda aynı ekran kartından aynı sorunla karşılaşan birini daha ve internette bi kaç kişi daha gördüm. Bence o ekran kartında kronik bir sorundu. İşlemci internette gezinirken 70-80 derece arasında geziyor. PUBG'de 78 derece sabit oluyor sizce bu değerler normal mi? Bi de ekran kartındaki OC'yi voltajı azaltmak amacıyla geri çekmemiz mümkün mü?
  • Fabrika çıkışlı oc olan cihazları bios mod yapmadıkça geri çekemezsin ve çekmen de saçma olur adamlar yapmış demekki sorun görmemiş. Karttan(1050) olduğuna emin misin? Ayrıca voltajı azaltmak diye birşey yok. Daha serin çalışsa da (bios mod yaptın diyelim) aynı voltajı çeker. :)
    Psu'yu test etmek sök/tak zahmetli olsa da kartı çıkarıp başka sistemde test etmek kolay, bir deneyin.
  • kryeck kullanıcısına yanıt
    başka bi sistem olsa kolay ama olmayınca işler değişiyo işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.