Şimdi Ara

Bilgisayar ve elektrik elektronik mühendisliği hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sıralamalar neden bu kadar yükseliyor bu bölümlerde sürekli hani sektörde baya açık olsa diyeceğim ki eyvallah ama arkadaşlar bi tanıdık koç elk. Elektronik mezunu mühendis olarak bile iş bulamadı satış pazarlamada iş buldu bölümün zirvesindeki kişi bile böyleyse neden millet yükleniyor, bu arada asgari ücretin bir iki tık üstü parayla çalışıyor , bilgisayar da aynı şekilde.
    İnşaat müh. Sıralamaları da fena düşüş yaşamış? İş ilanlarına bakıyorum inşaat mühendisi iş ilanı daha çok bilgisayar mühendisliğine göre ya da elk. Elektroniğe göre? Arkadaşlar sektörde bilmediğim bişeyler mi var bilgili arkadaşlar lütfen yorum yazsın?

    Bide konuyu öne çıkarırsak sevinirim bu konuyu etraflıca tartışmak istiyorum özellikle sektörler hakkında bilgisi olan arkadaşlardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fur10fur -- 6 Ağustos 2019; 22:59:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşaat çok bilmiyorum ama ben tr den ayrılmadan önce 1 yazılımcı 1 mimarın en az 2.5 katı kadar maaş + benzin + alışveriş çeki vs ek kazançlar alıyordu. inşaat da tahminimce mimarlıktan çok daha iyi almaz. bu 2 örnek (biri mimar biri bilg mühendisi) çok iyi derecelerle mezun olmuş kişiler için geçerli.

    bilgisayar için yurt dışına çıkış kolay, bir sürü beyin göçü oldu, aldığım haberlere göre insanlar yeni uyanmış. ben taa 2000li yıllarda bölüme girmişken benden yüksek yapan arkadaşlara neden gidip inşaat mimarlık okuyorsunuz, gelin bilgisayar okuyun, puanınızı heba etmeyin demiştim. şimdi onlar ülkeden çıkmak istiyor ama çıkamıyor. ben rahat rahat dünyayı geziyorum.

    bilg. mühendisliği eğer seversen doktorluktan bile iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 18 Ağustos 2019; 3:3:53 >
  • bilg okuyup da kod yazmak istemeyenler de oluyor. ama genelde bu gördüklerim kızdı. erkekler genelde yapabiliyor. soyut düşünme becerisi erkeklerde biraz daha gelişmiş sanırım.

    ben de üniye gitmeden önce kodlama yapamıyordum. çok az biraz html ve msdos komutlarını öğrenmişim orta okul - lise çağlarında. o da yeni açılan pilot okul vs gibi bir orta okula gittiğimden haftada 1-2 saat bilgisayar dersi almıştım ordan. o zamanlarda da bizim okuldan çıkıp yolun karşısındaki meslek lisesine gidip ordaki bilg labını kullanıyorduk ki zaten o bilgisayarları şu an görsen gülersin, tarih öncesi dinozorlar gibiydi. kodlama yaptım sayılmaz, zaten dot net bile çıkmamıştı o yıllarda (dot net 2002 de çıktı). frontpage fln vardı o zamanlarda en gelişmiş web kodlama programı (sonradan öğrendim ki basit bir editörmüş).

    sonuç olarak iyi bir üninin bilg bölümüne girince ister istemez öğreniyorsun. çünkü bir şekilde dersi geçmen lazım ve hocalar kolay kolay yüksek not vermez. yani bir boğaziçi odtü itü vs gibi ünilerde ortalama tutturmak zordur. ama atıyorum bunlardan birinde 3 ile 3.5 arası ortalama tutturman amerikadaki mit veya standford'da 3.7 üstü ortalamaya denk gelir zorluk açısından.




  • Cunku bu "yukselme" olayini sadece ama sadece liseliler belirliyor, uzmanlar degil. Birkac sene sonra issiz kalanlar aglamaya basladiginda insanlar bakin ben balon demistim falan diyecek, halbuki balonluk durum yok, suan nasilsa yarin da oyle olacak, sadece insanlar fazla geldi, gereginden cok daha fazla mezun oldugunu, ve birak ortalama altini ortalama olanlarin ya issiz ya ucuz maasa calisacaginin farkina varamadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Cunku bu "yukselme" olayini sadece ama sadece liseliler belirliyor, uzmanlar degil. Birkac sene sonra issiz kalanlar aglamaya basladiginda insanlar bakin ben balon demistim falan diyecek, halbuki balonluk durum yok, suan nasilsa yarin da oyle olacak, sadece insanlar fazla geldi, gereginden cok daha fazla mezun oldugunu, ve birak ortalama altini ortalama olanlarin ya issiz ya ucuz maasa calisacaginin farkina varamadi.
    bilgisayar okuyanlar şanslı yine aslında. çünkü son birkaç yıldır büyük bir beyin göçü yaşanıyor. türkiyeden göçenlerin %97 civarı da yazılımcılar. dolayısıyla yazılımcı açığı olabilir. mimarlık veya inşaat mezunları gibi olmazlar.
  • leopolidas L kullanıcısına yanıt
    Evet ama bu bilgi bize cok bir sey katmiyor, ulkemizdeki yazilimcilarin yuzde kaci yurt disina gidiyor onu sorgulamak lazim. Benim arkadaslarin yurt disina gidenlerinin tamamina yakini once mastera gitti mesela ve buna herkesin ailesinin gucu yetmez. Baska yollar da var tabi ki ama bunlar mezunlarin azinligi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Evet ama bu bilgi bize cok bir sey katmiyor, ulkemizdeki yazilimcilarin yuzde kaci yurt disina gidiyor onu sorgulamak lazim. Benim arkadaslarin yurt disina gidenlerinin tamamina yakini once mastera gitti mesela ve buna herkesin ailesinin gucu yetmez. Baska yollar da var tabi ki ama bunlar mezunlarin azinligi.
    son birkaç yılda 1 milyona yakın yazılımcı türkiyeden göç etti. hala da artarak devam ediyor. zaten suriyelilere vatandaşlık verilmesinin muhtemel temel sebebi de bu nüfus azalışının belirgin hale getirilmemesi.
  • Upp

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an mühendislikler arasında en rahat iş bulabileceğin bilgisayar mühendisliği alanları. O yüzden dediklerine katılmıyorum. Benim kendi dönemimden arkadaşlarımın çoğu daha mezun olmadan önce çalışıyordu ve iş teklifi aldı hepsi. Şu anda işsiz hiçbir arkadaşım yok ve genelde iyi maaşlarla işe başladılar. Bankalarda çalışanlar var, çeşitli kurumsal firmalarda çalışanlar var, oyun firmalarına giren arkadaşlarım var, start up'larda çalışan arkadaşlarım var vesaire. Ben de Ocakta mezun olacagim ve simdiden iş buldum. Hatta birkaç farklı yerden daha iş teklifi aldım. Zaten geçen yıl başka büyük bir şirkette de parttime çalışıyordum. O yüzden şöyle diyebilirim bir bilgisayar muhendisi şu anda iş bulamıyorsa sorun kesinlikle kendisindedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zagor0167 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi üniversitedesiniz ? Ve su an bilg. müh. 1. sınıfım ne tavsiye verirsiniz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    Dokuz Eylulde 4. Sinifim. Benim şu an sadece bitirme projem kaldı. Erasmus yüzünden uzadi okulum. Ocakta mezun olacağım ama İstanbulda fulltime çalışmaya başladım bile. Hatta bir kaç farklı yerden daha da teklif almıştım, yani iş bulmam zor olmadı.

    Okul zamanı boş durmamaya çalış. Okulda verilen projelerle yetinme. Mesela hocalarinla konuş, bazen hocalarin kendi projeleri oluyo onlara katilmaya calis. Veya kendin bir proje yapmaya calis. Open source projelere katki vermeye çalış (bu biraz zor oluyo tabi ama yapabilirsin). Kesinlikle bir Github hesabin olsun. Orda kendi projelerini paylaş ve bol bol insanlarin yazdigi kodlari incelemeye calis. Konferans, seminer veya meetup tarzi şeylere katilip insanlarla tanis ve fikir alisverisi yap. Yönelecegin alana yavaş yavaş karar ver ve o alanda kendini simdiden gelistirmeye basla. Hackathon veya çeşitli yarışmalara katilabilirsin. Stajlarını naylon yapma. Mesela Bir stajini küçük startup tarzi sirkette bir stajini da buyuk kurumsal bir şirkette yap mesela. Boylece farkli calisma ortamlarını gormus olursun. Simdilik aklima gelenler bunlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.