Şimdi Ara

Bilgisayar saati hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçen haftalarda Japonya'ya taşındım. bilgisayarın saat ayarlarını direkt olarak change time zone'dan japonya olarak ayarladım. ancak rastgele zamanlarda bilgisayar kendi saatini geri alıyor(türkiye zamanına çekiyor). her türlü ayarı denedim bulunduğum yeri japonya yaptım ama yine olmuyor. time zone'u japonya yapmama rağmen normalde ayarladığımda mesela burda saat 20:00 olsun, bilgisayar kafasına göre saati geri alnca bakıyorum time zonelara, utc+9 olan japonyanın yerel saatini 14:00 olarak(o anki türkiye saati) gösteriyor. bu neyin kafası anlamış değilim. aynı şekilde saati utc +8 olan bi yere dğeiştirdiğimde saati 19:00 değil de 13:00 olarak yenileniyor. sistem kökten kafayı yiyor yani. hiç duymadım ve görmedim böyle bi şeyi ne yapabilirim acaba?
    örnekteki gibi japonya saati 20:00 türkiye saati 14:00 olmalı ancak, saati türkiye saatine geri çekince türkiye saati 14:00 olması gerekirken 08:00 oluyor. bu neyin kafası anlamış değilim.

    araştırdım baya ama bulamadım bi şeyler :/



    edit: bios'u fabrika ayarlarına döndürünce düzeldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdeniz1997 -- 15 Ekim 2018; 7:24:58 >



  • türkiye nin dilimi utc+2 dir. alternatif olarak biostan da ayarlayabilirsin.
  • start_system kullanıcısına yanıt
    türkiyeye çevirsem de saati geri atıyor ki. türkiyenin 6 saat gerisi oluyo bu sefer de. japonyanın 12 saat gerisi yani -.- çok saçma ya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.