Şimdi Ara

Bilgisayar Programcılığı okumayı düşünüyorum. Neden yapmalıyım neden yapmamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba DH. MYP ile yatay geçiş ile bitirmediğim ve bitirmeyeceğim bankacılık bölümünden kaydımı alıp başka bir okula geçmeyi düşünüyorum. Pandeminin altüst ettiği düzenimden sonra yeni bir başlangıç yapmayı düşünüyorum. Programcılığı düşündüm hem 2 yıllık çabuk biter. 28 yaşındayım 4 yıllık bölüme başlamak biraz ağır yük olur bana.

    Bu işin içinde olan sizlerden ricam beni bu işi yapmaya ya da yapmamaya ikna etmeniz. (okulu boşver kurslar var vs. değil. eğitimin şekli değil mevzu, işi soruyorum size)

    Oyun geliştirmeye açtım çünkü bir yazılımcı olursam oyunlar ile uğraşmak isterim.

    Zaman ayırıp iki kelam eden herkese şimdiden teşekkürler

    Edit: hata



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdofchaos -- 31 Temmuz 2020; 12:50:29 >



  • Türkiye'de adam akıllı 1 kaç yer hariç bilgisayar mühendisliğinin bile insana bir şey katmadığı ülkede 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumak hiç bi işinize yaramaz, 2 yıllık biglisayar programcılığı mühendisliğe geçiş için kullanılmayacaksa akıl karı bir iş değil oda sadece köşede diplomam olsun diye yani.
  • 2 yıllık programlama meslek yüksek okulunu bölüm üçüncüsü olarak bitirdim. Sadece programcı olmak için yazdım. Müh puanım yetmedi. Ona ve çabalarıma rağmen bana meslek kazandıran bilge adam tarzı bir eğitim kurumunda aldığım 6 aylık eğitim yardımcı oldu. Şimdiki aklım olsa asla ama asla meslek yüksek okulu okumazdım. Eğitim leş. 400 kişi benimle başladın bitirdi 3 tanesi sadece parasını programlamadan kazanıyor beş On tanesi bilgisiayar tamir bakım alanında gerisi bambaşka alanlarda. 2 yılımız heba oldu kısaca. Zaten diploması da işe yaramıyor. Kısaca ya kaliteli online eğitimler bul yahut kitap al böyle öğren. Misal frontend masters çok kaliteli. Udemy aşırı basic ve bence kötü ama kişiye göre değişir. Kısaca kardeş o bölüm zamanına değmez. YTD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
  • Reyiz geç mi kaldım bilmiyorun ama dijital oyun tasarımcılığına bir göz at

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myo konusundaki eleştirilere katılıyorum. diplomasının hiçbir ağırlığı yok. eğer amacın büyük şirketlerde kariyer yapmaksa mutlaka mühendislik okuman gerekiyor. okduğun okulun kalitesi ne kadar yüksek olursa o kadar hızlı yükseliyorsun.

    amacın girişimcilik ise ve sermaye sorunun yoksa myo işini görür. aksi takdirde sermaye için bile gittiğiniz kişiler diploma konusunu açıyorlar.

    teknik açıdan yapılacak işe göre kabiliyet konusu tartışılabilir. fakat eğitimin illaki faydasını görürsün
  • Amaç para kazanmaksa herhangi bir yerden trend programlama teknolojilerini öğrenip freelance olarak çalışabilirsin veya kendi ufak projelerinden para kazanabilirsin. Ama orcnd'nin dediği gibi kurumsal bir yerde kariyer yapacaksan mühendislik diploması veya bir şekilde programlama temelli bir lisans bölümünden mezun olman önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.