Şimdi Ara

Bilgisayar programcılığı mezunuyum,İlk iş nasıl bulunur ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum html,css,jquery,JavaScript,Asp.net MVC, Asp.net, Bootstrap konularını derste gördük çoğunda birden fazla proje yaptım. ama iş ilanlarına başvurduğum zaman çoğundan cevap bile alamıyorum. Şimdi github için daha temiz bir hesap oluşturuyorum(eskisi baya karışık ve gereksiz şeylerle doluydu). Nedense bir türlü iş bulamıyorum hocalarımız da ilk işi bulmanız zor olur demişti ama bu kadar zor olacağını düşünmüyordum. Sizce nerede hata yapıyorum ? Siz ilk işinizi nasıl bulmuştunuz ?




  • 2 yıllık bölüm mü var !?


    C veya C++ görmediyseniz ve proje geliştirmediyseniz


    2 yılını çöp olmuş demektir.

  • Programcılık, isteyerek yapılan bir iş, okulla mezuniyetle bir alakası yok. Isteyeceksin, elinde bilgisayar varsa oturup hayal ettiğin bir projeyi gerçekleştireceksin ve canlı yayına alacaksın ancak kendi başına böyle tecrübe sahibi olabilirsin.


    Mezuniyet değil, tercübe, o tecrübeyi nasıl kazanacaksın, kendi başına ufak tefek çalışan projeler yapark, bu nasıl olacak, kendini eğiterek o nasıl olacak ingilizce bilerek, bu gün ingilizcen varsa kendini dilediğin herhangibir konuda yetiştirebilirsin.


    Öyle devasa kaynak var internette ancak sen bundan faydalanamıyorsan zor. Çok zor.

  • Hocam okula bağlı kaldıysan zamanın boşa geçmiş demektir. Aynısı bilgisayar mühendisliği için de geçerli. Okurken 2.-3. sınıfta işe gireni de var mezun olup açıkta kalanı da var. Madem bu dalı seçtin gecen gündüzün olmayacak. Bildiğinin üzerine koymaya devam et.
  • c++ gördük programlamaya bu dille başladık, birden fazla proje geliştirdim ama nedense pek işe yaramadı gibi mvc ile e-ticaret projem var genel olarak web üzerine projelerim var. c++ anlatan hocamız gerçekten iyi anlatıyordu ve baya derinlemesine gösterdi. Böyle pointer kısmını vs de değil miras almayı override etmeyi bile göstermişti.

  • YuruyenMntk Y kullanıcısına yanıt

    dgs ile geçiş yap 4 yıllığa tamamla

  • 2 Yıllık programcılık müfredatına bakma şansım oldu ve konularına ( bir arkadaşım Atatürk üniversitesi açık öğretim programcılık okuyor girip baktım ).


    İzlenimlerim;


    !!! Öncelikle tabiki mühendislik gibi olmaz ve mühendislik daha önemli ve iyi AMA "öğrenmeyi öğretiyorlar". Ve temelde o eğitimi sana veriyorlar.

    İçeriği aşağıda paylaşayım bana göre kurslardan daha iyi çünkü akademik yaklaşılmış. Şimdi kendini geliştirmeye gelince kesinlikle okulla yetinme githuba gir yapılan projelere bak karşılaşılan hatalara sonra önerilen ve gidilen çözüm yollarına. Sürekli projeler geliştir birde tek bir dille yetinme en az 2 dil bil ve bu 2 dilden birisinde mutlaka expert ol. Dil seçimini gideceğin platforma göre seç şumu bu mu diye sorman gereksiz olur. İş yerleri başvur stajer olarak deki ben iş deneyimi tecrübesi istiyorum gerekirse az para alırım yada durumun varsa hiç alma. 5-6 ay bak bakalım reelde iş hayatında ne tür yaklaşımlar oluyor ve projeler gelişiyor. Böyle böyle olur birde mutlaka stackflow - github aktif kullan. Durumun el verirse kurslara yazıl. Udemy platformu, Youtube platformu bunlara takıl. Bazen senden küçük birinin anlattığı videoya bile bak çünkü bazen çok sade temiz anlatabiliyor kendisi öyle kavradığı için.


    Not: Unutma mühendisliğe tamamlaman çok ama çok büyük artı olur. GÖrdüğünü düşündüğüm ders ve içerikler bunlar ile aynı ise bana göre temelin vardır.



    www.ataaof.edu.tr
    Açıköğretim Fakültesi
    https://www.ataaof.edu.tr/Program/DersIcerik/19
  • kKendi tecrübem:

    Her 100 başvuruya ancak bir tanesinden cevap gelir.

    Her 10 cevaptan dokuzu bir teşekkürden ibaret.

    Görüşmeye çağrılılanlar arasından en uygun kişi seçilir.

    Üç kişi alındıysa, aslında sadece biri kalır ve diğerleri ilk ay sonra elenir.


    İş tecrübesi önemli.


    Önceki çalıştığın yerden neden ayrıldığın araştırılır ve oradaki müdürlerin ile görüşülür.


    Ve işe alımlar genelde belirli dönemlerde olur. İstisnai dırumlar, biri işten ayrılmış olabilir.

  • Bu işte gerçekten iyi olan okulunu bile okumadan iş bulabiliyordu.Ancak sözde eğitim devi olan bu ülkemizde
    gereğinden çok mühendis kadrosu açılıp mezun edildiği için piyasada boş mühendis epey fazla tahmin edeceğin üzere.Mühendisliğe de geçsen istersen master da yapsan aynı sorunları yaşayacağına bahse girerim kimse kendini geliştir yalanlarını hiç söylemesin gereği yok çünkü çevremde bilgisayarı kapatıp açmaktan bir haber insanlar mühendislerin zor girdiği yerlere girdiler.Benim sana tavsiyem eğer istanbul da değilsen bu sektörun kalbi olan istanbula gidip durumu görüp sadece seçeneklerini yazılım üzerine değil de it üzerinde de yapmanı tavsiye ederim.Boşuna dememişler türkiye de tüccarlık,almanya da mühendislik yapacaksın diye.
  • Yapılacaklar


    1- Örnek projeler yaparak istediğin dilde kendini geliştirmek

    Örneğin JavaScript ile FrontEnd, Backend ve Veritabanı olan bir uygulama, bu uygulamayı yayınlamak olabilir.


    2- Güzel bir CV ve ön yazı,

    amacını yaptıklarını belirten örnek projelerden bahsettiğin ve bunlarn github adreslerinin olduğu saçma sapan hobilerin olmadığı

    her programlama dilini bildiğini yazmadığın bir cv olsun


    3- Birinci adıma ek olarak paralelde teknoparklardaki şirketlerin iletişim adreslerini bularak ön yazı ve CV'ni gönder

    Kendini geliştirmek istediğini ve ücretsiz de olsa bir süre çalışabileceğini belirtebilirsin bu sayede profesyonel deneyim edinebilirsin.

    Şirket sahiplerinin Linkedin adreslerini bularak mesaj da atabilirsin.


    4- Güzel bir Linkedin profili oluşturmaktada fayda var, sektördeki yazılımcıların hesaplarını referans alabilirsin


    5- Yazılım etkinliklerine katıl kommunity'den veya twitterdan yazılım organizasyonları takip edebilirsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.