Şimdi Ara

Bilgisayar Neden Donar ? Çözemedim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
33.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilk olarak her türlü yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden tşk ederim.
    Bilgisayarım donuyor ..

    1-Ekran kartını değiştirdim.En az 2 farklı ekran kartı ve aynı türden 4-5 Ekran kartı denedim donuyor.
    2-İşletim sisteminide farklı kurdum.3 farklı işletim sistemi kurdum donuyor..

    Sorum şu : Power'den kaynaklanabilirmi ? Bilgisayar açılıyor Power son derece rahat hiçbir kasma belirtisi yok çalışıyor.Acaba işlemciden mi kaynaklanıyor ??

    Ve olayın en can alıcı noktası..Ekran kartını değiştiriyorum.1-1.5 gün hiç donmadan çalışıyor.Ve 2.gün aniden donmalar başlıyor..

    Neden Neden ??
    Ekran kartının driverini yükledim iptal ettim ve yüklemedim sonuç aynı..
    Değerli fikirleriniz nelerdir ?







  • sıcaklıklarınızı everest ile kontrol edin. aşırı ısınma olabilir. veya psu sorununuz olabilir
  • hımm
    tamam
    aşırı ısınma neden kaynaklanır
    bios ile oynanmış bir ayar olabilir mi
  • ramleri değiştirin ya da bi programla ramler ne kadar dolu çalışıyor kontrol edin!
  • aynı sorun bende de var teknik serviste çalışıyorum ve bu aralar devamlı bilgisayarım donuyor diye getiriyorlar bir çok kasa var donuyor diye gelen hepsini test ediyorum ama donma yok bilgisayarda neden donma olur sırayla nedenlerini bilen var mı kesin bişe istiyorum

    istanbul çizgi elektronik bilgisayar donuyorsa ilk yapacağınız iş bios güncelleme olsun diyo bir bilgisayar vardı donma sorunlu biosunu güncelledim şuan geri gelmedi yine donuyor diye ama bir bilg. daha var donuyor diye onunda bios u güncelledim güncellemeden sonra daha sık dondu bir gün sonra tekrar çalıştırdım donma olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesicii

    ramleri değiştirin ya da bi programla ramler ne kadar dolu çalışıyor kontrol edin!


    ram'lerin doluluğunu görev yöneticisinden kontrol edin. arkaplanda çalışan gereksiz programlar ram'leri meşgul eder ve herhangi bir uygulama açtığınızda uygulama başına düşen boyut düşecektir ve buda performansı etkliyecektir. 32 bit işletim sistemi kullanıyorsanız 3 GB ram bence iyi fakat 64 bit işletim sistemi kullansanız daha iyi çünkü 64 bit işletim sistemi 32 bit programları açabiliyor ve 64 bit kullanırsanız 4 GB ve üzeri ram kullanabilirsiniz ve performansta artış göreceksiniz.

     Bilgisayar Neden Donar ? Çözemedim..




  • merhaba ; bilgisayar genellikle virüs benzeri bir trojan programının arka planda çalışması dolayısı ile donabilir. ama tabii daha pekçok sebep de olabilir. mesela aygıt sürücülerinin çakışması , arızalı bir donanım parçası , belleklerin tam oturmaması , sanal bellek miktarının yanlış ayarlanmış olması vs.

    en başta parçaların düzgün takılıp takılmadığını kontrol edin. herşey tamamsa virüs varmı yokmu sıkı bir tarama yapın. tarama temiz çıkarsa , parçaların birinde arıza olma ihtimalini araştırın. ama tarama yapamayacak kadar kasılırsa yada taramada virüs tespit ederse güzel bir format atın derim hatta mbr ayarlarını da kontrol ederseniz iyi olur. bunları yaptıktan sonrada şayet donmalar devam eder ise ; donmanın az bir program kuruluyken mi , yoksa tüm programlar yüklendikten sonramı başladığına dikkat edin.

    daha başta donuyorsa işlemcide yada anakartta bir sorun olabilir ; şayet programlar yüklendikten sonra donmaya başlıyorsa ; bellek miktarı bellek kullanan programların çokluğu nedeni ile yetersiz kalıyor olabilir ; bellek miktarını arttırıp tekrar deneyin ; ama belleklerin uyumlu olmasına dikkat edin.

    windowsun ayarladığı sanal bellek kullanımı kapalı yada çok fazla bir miktara ayarlanmış olabilir , fiziksel bellekler yetersiz gelipte pc devamlı harddisk üzerinde bulunan sanal bellek alanını kullanıyorsa ; doğal olarak harddisk ; ram belleklere göre daha yavaş çalıştığından makinada kısa süreli donmalar yaşayacaktır.

    bir sebepte tümleşik ekran kartı yada ayrık ama sistem belleğinden faydalanan ekran kartlarıda ; yüklü bir 3 boyutlu işlem gerçekleşirken fiziksel ramlarden pay alacak ve buda arka planda norton gibi bir internet security programı çalışıyorsa pc nin geç cevap vermesinede sebep olabilecektir. mesela bende 8 gb ram var ; gtx275 ekran kartının paylaşımlı olduğunu bilmiyordum ; bellek miktarını 4 ten 8 e çıkarınca bir baktım gtx 275 896 mb bellekli görünürken bellek miktarı 4096 mb ye çıkmış bu ekran kartının da paylaşımlı bellek kullandığını hiç tahmin etmiyordum.

    AMA İLK ŞÜPHENİZ VİRÜS VE TROJAN OLABİLECEĞİ İHTİMALİ ÜZERİNE OLSUN DERİM.




  • arkadaşlar bendede aynı sorun var birden donuyor ve reset atman zorunda kaılıyorum sıcaklıklar normal değerlerde bird ekranım birbirine giriyor nadirende olsa
    corsair 800 watt pover supley
    corsair 8 gb ram i7 2,93 ghz ilemci
    asus p7 h55 anakart
    asus 1gb 256 bit ekran kartı
    1 tb hardisk bunlar benim donanımım
    biri bana yardım etsin yoksa çıldıracağm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.