Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Yatay Geçiş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Türkiye'ye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim.

    1-)Bölümüm Türkçe ancak ben İngilizce'ye geçmek istiyorum bu mümkün mü ? Üniversiteden üniversiteye değişiyor mu ?

    2-)Merkezi puanla yatay geçiş yaparsam Karabük Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne geçiş yapabiliyorum ve bu üniversitelerin bilgisayar mühendisliği programları İngilizce. İki üniversite hakkında da iyi şeyler duymadım ama Karabük Üniversitesi hakkında biraz araştırma yaptım ve Türkiyedeki üniversiteler arasında ilk onda olduğunu öğrendim.https://kulliye.karabuk.edu.tr/kbu-dunyanin-en-iyi-universiteleri-arasinda/ Akademik kadrosu da fena değil ama kimse de bu üniversiteyi önermiyor

    3-)Öte yandan ortalama ile yatay geçiş de aklımda bu yüzden ilk dönem sıkı çalıştım ve ortalama 3.18 geldi. Yıl sonu ortalamamın 3 geldiğini varsayarsak hangi üniversitelere yatay geçiş yapabilirim ? (aklımda sakarya veya kocaeli var)

    Şimdiden cevaplar için teşekkürler.



  • 1- myp ile geçişte hiçbir koşul aranmaz. puanın yetiyorsa istediğin gibi geçebilirsin.
    2- karabük şehir olarak alanya'nın çok gerisinde. alanya da eğitim olarak karabük'ün çok gerisinde. (karabük süper olduğu için demiyorum)
    3- sadece ortalama değil sınav sıralaman da önemli. örneğin 200bininci olmuş bir öğrenciyi istediği kadar yüksek ortalama yapsın kimse 20bindeki programa almaz.

    son olarak bence okulunda devam etmelisin. okulunda türkiye'de itü, odtü, hacettepe, bilkent vs. top class ünilerin sahip olduğu abet akreditasyonu var. bu akreditasyon abd'de ve avrupa'da çalışmana olanak sağlıyor. daha doğrusu abd'de üniversite okumuşsun gibi akredite ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.